20 dingen die je misschien nog niet wist over mij, Marjolein. Op deze foto ben ik in Barcelona en kijk ik in een restaurantje naar overheerlijke pinchos.
Oftewel, zomaar 20 dingen over mij. Waarom? Op Instagram werd ik (Marjolein) uitgedaagd door @Pinkiewise om in navolging van haar, ook 20 feiten over mezelf te delen. Nu ben ik af en toe wat lang van stof en heeft een update op Instagram een beperkt aantal tekens, dus vandaar dat ik ze hier voor je op een rij hebt gezet.
- Ik ben geboren in Gouda en opgegroeid in een Noord-Hollands dorpje vlakbij Schagen.
- Voor de studie ben ik uitgeweken naar Amsterdam en daar uiteindelijk toch ook maar gaan wonen. Nu wil ik hier eigenlijk noooooit meer weg.
- Maar zeg nooit nooit. Het kan zijn dat ik ooit verliefd word op een grotemensenhuis (hiermee bedoel ik een eengezinswoning) buiten de stad, met een tuin en een hele mooie grote keuken. Update! In de zomer van 2018 ben ik inderdaad naar een heerlijk huis in Almere verhuisd met een zonnige tuin en een royale open keuken.
- Deze zomer word ik alweer 39 jaar. Ik heb een zoontje van 7 jaar oud en sinds een jaar of 5 weer een vriend. Update (26 mei 2020)! ik ben nu onderhand 41 en heb een zoon van 10.
- Ik voel me een enorme bofkont dat die twee het heel goed samen kunnen vinden.
- Voor het geval je het nog niet wist: ik kook en eet heel graag. Wekelijks probeer ik voor mij nieuwe gerechten uit. Gerechten uit keukens van over de hele wereld.
- Mijn Amsterdamse keukentje is alleen niet zo heel groot, waardoor alle keukenkastjes uitpuilen met verschillende soorten kruiden, potjes, flesjes, noedels, pasta, rijst, granen, enzovoorts. Toch lukt het me ook hier om voor 70 man te koken. Dan komt er wel tijdelijk een extra koelkast in de gang te staan.
- Ook mijn kookboekenkast puilt uit met meer dan 120 kookboeken. And still counting, want van elke keuken en elk land wil ik wel graag een kookboek hebben.
- Hoewel ik graag in de keuken sta, vind ik uit eten gaan ook altijd een feestje. Zeker als ik naar een restaurant ga waar ze heerlijke gerechten uit een specifiek land of keuken serveren. Zo heb ik laatst bij Braai eindelijk Zuid-Afrikaanse Biltong kunnen eten (superlekker) en mezelf getrakteerd op een Indiase dosa bij Saravanaa Bhavan (heel onhandig eten, ik deed het vast ook niet goed, maar het smaakte wel naar meer).
- Je zult me niet zo snel tegenkomen in een zogenaamde ‘hotspot’. Alleen al van die term krijg ik jeuk.
- Ik geloof dat eten als geen ander mensen bij elkaar brengt. Dus ook mensen met heel verschillende achtergronden. Dat is wat ik graag wil bereiken met echtegerechten.nl.
- Mijn sterrenbeeld is Leeuw en ik schijn ook wel iets katachtigs te hebben. Kom in ieder geval niet aan de mensen van wie ik houd, want ik sla mijn nagels uit!
- Verder kan ik als een luie kat in de vensterbank, genieten van de zon. Zodra de zon begint te schijnen, laat ik het liefst alles uit mijn handen vallen. Het ochtendzonnetje vind ik het fijnste. Lekker op mijn balkon met m’n neus in de zon en in mijn hand een mok koffie verkeerd.
- Koekje erbij? Nee hoor, om zoetigheid geef ik weinig. Als je mij ooit chocolaatjes cadeau hebt gegeven is de kans groot dat ik die weer weggegeven heb. Omdat ik niet veel om zoetigheid geef, maak ik eigenlijk bijna ook nooit toetjes.
- Pasta of pizza? Dan ga ik zeker voor pasta, vooral als er spaghetti carbonara, linguine alle vongole of homemade ravioli op het menu staat.
- Ik eet graag met mijn handen en geniet dubbel en dwars van friet, kipkluifjes, karbonades en krabbenpoten.
- Wanneer er eten op tafel staat, kan ik daar niet zo goed vanaf blijven en dat doe ik dan ook niet.
- Mijn excuus hiervoor is dat dit komt doordat mijn mond en mijn maag niet met elkaar communiceren. Mijn mond heeft vaak meer trek dan mijn maag.
- Helaas ben ik daardoor niet meer zo slank als vroeger. Dus wie weet ga ik hier nog eens een keer serieus wat aan doen. Het helpt ook niet dat ik gek ben op Franse kaas en eigenlijk alles wat vet en zout is.
- Eigenlijk lust ik alles wel. Denk aan bloedworst met appel en haggis. Maar waar ik me nog niet aan heb gewaagd zijn meelwormen en sprinkhanen. Alleen mosselen eet ik niet. Niet omdat ik ze niet lust, maar omdat mijn maag ze niet binnen wilt houden. Gelukkig geldt dit alleen voor mosselen en niet voor oesters, garnalen, kokkels en scheermessen.
Geef een reactie