• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Foodblog
  • (online) proeverijen
    • Online proeverij van 7x Indisch zoet op zondag 28 februari om 16:00 uur – inschrijving gesloten
    • Online proeverij van Europese kaas op zaterdag 20 maart 2021 om 20:00 uur
    • ‘Doe het zelf’ Europese Kaasproeverij voor thuis
  • Catering
  • Contact

Echte Gerechten

Connecting cultures, through food

  • Home
  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie
  • Over Marjolein

20 random facts about me

juli 24, 2017 Marjolein de Bruijn Reageer

MarjoleinPinchos

20 dingen die je misschien nog niet wist over mij, Marjolein. Op deze foto ben ik in Barcelona en kijk ik in een restaurantje naar overheerlijke pinchos.

Oftewel, zomaar 20 dingen over mij. Waarom? Op Instagram werd ik (Marjolein) uitgedaagd door @Pinkiewise om in navolging van haar, ook 20 feiten over mezelf te delen. Nu ben ik af en toe wat lang van stof en heeft een update op Instagram een beperkt aantal tekens, dus vandaar dat ik ze hier voor je op een rij hebt gezet.

  1.  Ik ben geboren in Gouda en opgegroeid in een Noord-Hollands dorpje vlakbij Schagen.
  2.  Voor de studie ben ik uitgeweken naar Amsterdam en daar uiteindelijk toch ook maar  gaan wonen. Nu wil ik hier eigenlijk noooooit meer weg.
  3.  Maar zeg nooit nooit. Het kan zijn dat ik ooit verliefd word op een grotemensenhuis  (hiermee bedoel ik een eengezinswoning) buiten de stad, met een tuin en een hele mooie  grote keuken. Update! In de zomer van 2018 ben ik inderdaad naar een heerlijk huis in Almere verhuisd met een zonnige tuin en een royale open keuken.
  4.  Deze zomer word ik alweer 39 jaar. Ik heb een zoontje van 7 jaar oud en sinds een jaar of  5 weer een vriend. Update (26 mei 2020)! ik ben nu onderhand 41 en heb een zoon van 10.
  5.  Ik voel me een enorme bofkont dat die twee het heel goed samen kunnen vinden.
  6.  Voor het geval je het nog niet wist: ik kook en eet heel graag. Wekelijks probeer ik voor  mij nieuwe gerechten uit. Gerechten uit keukens van over de hele wereld.
  7.  Mijn Amsterdamse keukentje is alleen niet zo heel groot, waardoor alle keukenkastjes  uitpuilen met verschillende soorten kruiden, potjes, flesjes, noedels, pasta, rijst, granen,  enzovoorts. Toch lukt het me ook hier om voor 70 man te koken. Dan komt er wel tijdelijk  een extra koelkast in de gang te staan.
  8.  Ook mijn kookboekenkast puilt uit met meer dan 120 kookboeken. And still counting,  want van elke keuken en elk land wil ik wel graag een kookboek hebben.
  9.  Hoewel ik graag in de keuken sta, vind ik uit eten gaan ook altijd een feestje. Zeker als ik  naar een restaurant ga waar ze heerlijke gerechten uit een specifiek land of keuken  serveren. Zo heb ik laatst bij Braai eindelijk Zuid-Afrikaanse Biltong kunnen eten  (superlekker) en mezelf getrakteerd op een Indiase dosa bij Saravanaa Bhavan (heel  onhandig eten, ik deed het vast ook niet goed, maar het smaakte wel naar meer).
  10.  Je zult me niet zo snel tegenkomen in een zogenaamde ‘hotspot’. Alleen al van die term  krijg ik jeuk.
  11.  Ik geloof dat eten als geen ander mensen bij elkaar brengt. Dus ook mensen met heel  verschillende achtergronden. Dat is wat ik graag wil bereiken met echtegerechten.nl.
  12.  Mijn sterrenbeeld is Leeuw en ik schijn ook wel iets katachtigs te hebben. Kom in ieder  geval niet aan de mensen van wie ik houd, want ik sla mijn nagels uit!
  13.  Verder kan ik als een luie kat in de vensterbank, genieten van de zon. Zodra de zon begint  te schijnen, laat ik het liefst alles uit mijn handen vallen. Het ochtendzonnetje vind ik het  fijnste. Lekker op mijn balkon met m’n neus in de zon en in mijn hand een mok koffie  verkeerd.
  14.  Koekje erbij? Nee hoor, om zoetigheid geef ik weinig. Als je mij ooit chocolaatjes cadeau  hebt gegeven is de kans groot dat ik die weer weggegeven heb. Omdat ik niet veel om  zoetigheid geef, maak ik eigenlijk bijna ook nooit toetjes.
  15.  Pasta of pizza? Dan ga ik zeker voor pasta, vooral als er spaghetti carbonara, linguine alle  vongole of homemade ravioli op het menu staat.
  16.  Ik eet graag met mijn handen en geniet dubbel en dwars van friet, kipkluifjes, karbonades en  krabbenpoten.
  17.  Wanneer er eten op tafel staat, kan ik daar niet zo goed vanaf blijven en dat doe ik dan  ook niet.
  18.  Mijn excuus hiervoor is dat dit komt doordat mijn mond en mijn maag niet met elkaar  communiceren. Mijn mond heeft vaak meer trek dan mijn maag.
  19.  Helaas ben ik daardoor niet meer zo slank als vroeger. Dus wie weet ga ik hier nog eens  een keer serieus wat aan doen. Het helpt ook niet dat ik gek ben op Franse kaas en eigenlijk alles wat vet en zout is.
  20.  Eigenlijk lust ik alles wel. Denk aan bloedworst met appel en haggis. Maar waar ik me nog  niet aan heb gewaagd zijn meelwormen en sprinkhanen. Alleen mosselen eet ik niet. Niet  omdat ik ze niet lust, maar omdat mijn maag ze niet binnen wilt houden. Gelukkig geldt  dit alleen voor mosselen en niet voor oesters, garnalen, kokkels en scheermessen.

Inspiratie Amsterdam, Instagram, Marjolein, pasta

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

Kip met saffraan, baharat, rozenharissa, venkel en Kip met saffraan, baharat, rozenharissa, venkel en sinaasappel. Love it! Eindelijk dat potje rozenharissa geopend en nu weet ik zeker dat ie snel leeg is ook. Heerlijk! En dat dankzij @levenalsgodinfrankrijk waarvan ik dit recept swiepswoepswapperde voor de foodblogswap van @mandyandmore. 😊👌 Op levenalsgodinfrankrijk.eu vind je heel veel lekkers, maar door de naam had ik vooral veel Franse recepten verwacht. Niet dus! 😂👍 Ik voegde aan haar recept saffraan, venkel en honing toe, serveerde er knapperig brood bij, wat doperwtjes én schepte nog wat extra rozenharissa op kip en erwten. Dat was smullen! De lekkerste rozenharissa haal je trouwens bij @estherscookery in de Amsterdamse Pijp. Mijn versie van dit recept staat nu op echtegerechten.nl!! Fijne zondag lieve allemaal!
Happy Sunday! Hier ontbijt mijn zoon met bapao.😄 Missie homemade bapao meer dan geslaagd, mede dankzij de leuke online workshop- en demo van @francisbaktenkookt die ik afgelopen woensdagavond deed. Al dat wachten tussendoor is trouwens echt niet mijn ding. Ben niet zo geduldig. En het gist moet gaan werken, het deeg moet rijzen en dan weer narijzen. Dan stomen op het vuur, stomen van het vuur af. Heeeeeeel veel stapjes dus en dan heb ik een stoompan waar maar 4 broodjes tegelijk in kunnen.😄 Maar het is wel leuk om te doen! Wist je trouwens dat als je broodje bapao zegt, je eigenlijk 'broodje gevuld broodje' zegt? Dus doe dat maar niet, tis bapao. En dan kom ik meteen bij naan brood, dan zeg je ook brood brood. Dus je kunt het gewoon bij naan houden. 😘 Ben je nu nog aan het lezen? Wat gezellig!!! 🥰
Vandaag is het Chinees nieuwjaar! Het jaar van de Vandaag is het Chinees nieuwjaar! Het jaar van de os is begonnen. Wereldwijd vieren ongeveer 1,4 miljard Chinezen dit. Het heet ook wel Lentefeest omdat dan ook de natuur weer ontwaakt uit zijn winterslaap. Er wordt niet lukraak wat gekookt op deze dag. Elk gerecht op tafel staat symbool voor een wens voor het komende jaar. Zo staat vis voor welvaart en overvloed en de schaal met vis wordt niet schoon leeggegeten, want als je wat overlaat betekent het dat er in het nieuwe jaar ook genoeg eten zal zijn. Een gerecht met lange slierten mie (noedels), staat symbool voor een lang leven. Vegetarische gerechten staan voor loutering, wat zoiets als reiniging betekent. Mooie symboliek! Ik houd ervan. Zin om ook een lekker Chinees gerecht te maken. Check https://echtegerechten.nl/tag/chinees/ En de feestelijkheden duren wel een week of twee, dus je kunt de komende tijd meerdere gerechten uitproberen.😊👍
Of ik 8 feiten over mezelf kon delen vroeg @slowfo Of ik 8 feiten over mezelf kon delen vroeg @slowfoody. Yes! Leuk idee! Een mooi moment om weer eens wat meer te vertellen over mezelf.😊 Fotocredits gaan naar @cookies_and_carrotsticks die gister bij de online kaasproeverij deze foto van mij in actie maakte.😊

1. Alweer 5 jaar geleden ben ik met EchteGerechten begonnen als foodboxenbedrijf. Foodboxen waarmee je diverse authentieke keukens kon ontdekken. Helaas bleek het een te lastig concept. 

2. De bijbehorende foodblog met recepten en wetenswaardigheden van over de hele wereld is er gelukkig nog wel.

3. Nu organiseer ik online proeverijen, ook voor bedrijfsuitjes. Heel tof om te doen! Daarnaast werk ik op freelancebasis bij @businessinsidernl. Ik regel daar alles rondom contentmarketing samenwerkingen.

4. Na 20 jaar in fijne maar krappe Amsterdamse appartementjes gewoond te hebben, woon ik nu alweer ruim 2 jaar in Almere in een heerlijk ruim huis. Daar woon ik met mijn vriend Edwin en mijn 11-jarige zoon Fin. 

5. Bijna een jaar geleden heeft Edwin me ten huwelijk gevraagd. Dit jaar willen we ook echt gaan trouwen.

6. Mijn kookboekenverzameling breidt zich langzaam en gestaag verder uit. Ik heb nu zelfs een 2e kookboekenkast in de eethoek.

7. Vorig jaar juni ben ik begonnen met afvallen. Ik was onderhand ook echt flink te zwaar. Nu ben ik alweer 12 kilo kwijt en voel ik me letterlijk een stuk lichter. Heel fijn!

8. Het afvallen is me gelukt door mezelf voor te houden dat ik alles mag blijven eten. Alleen doe ik dat nu niet meer onbeperkt. En ja, dat kost me zeker af en toe best moeite. Ik blijf nu eenmaal een enorme lekkerbek.

Doen jullie ook mee aan deze 8 feitenchallenge? @culinessa @eating_habits_nl @leonie_boekel_coaching
Indiase kip pulao met muntraita, kachumbar salade Indiase kip pulao met muntraita, kachumbar salade én mangochutney.😊👌 Wat een heerlijke kruidige rijst zeg! Love it! ok, kip was stiekem een dag eerder al op voordat ik een foto kon maken, maar tis minstens zo lekker de 2e dag. Recept en chutney zijn van @spicetripwithpaulami bij wie ik drie heerlijke chutneys shopte waar ik ook nog lekkere tosties mee maakte (kaas met uienchutney). Swipe verder voor tosties en chutneys. Fijn weekend lieve allemaal!
Merry Christmas voor iedereen die kerst viert én Merry Christmas voor iedereen die kerst viert én vier je dat niet dan een heerlijk lang en fijn weekend gewenst! Ik geniet op en top van deze kerstdagen en pak heerlijk uit in de keuken zonder al te veel tijd daar door te brengen. Helaas kook ik dit jaar natuurlijk niet voor grote gezelschappen maar dat komt wel weer. Hopelijk sneller dan voorspeld! Hopelijk kunnen jullie ook in goede gezondheid in klein gezelschap net zo hard genieten.❤
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Afrikaans Amerikaans Amsterdam aubergine bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaneel Kerst kip koriander limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie soep sojasaus tajine vegetarisch vis vissaus wereldgerecht zalm Zweeds

Favorieten

Koreaanse kip - KFC

De lekkerste kip: KFC op zijn Koreaans

september 1, 2017 By Marjolein de Bruijn Reageer

Chinese Coca-colakip

Chinese cola kip en Chinese kool of broccoli met cola saus

februari 1, 2017 By Marjolein de Bruijn 4 Reacties

Amerikaans meatloaf ovenready

Gehaktbrood op zijn Amerikaans: meatloaf

november 16, 2017 By Marjolein de Bruijn 2 Reacties

Nieuwste posts

  • Kip met saffraan, venkel, sinaasappel, baharat en rozenharissa
  • Surinaamse sambal van kippenlever en Madame Jeanette
  • Samen eten en samen online proeven


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in