Met een paar kleine aanpassingen toverde ik het Marokkaanse kiprecept van foodblogger Annemieke van de blog Levenalsgodinfrankrijk.eu om, tot dit ook erg lekkere recept voor kip met saffraan, venkel, sinaasappel en rozenharissa. Dit recept heeft zowel Midden-Oosterse als … [Lees meer...] overKip met saffraan, venkel, sinaasappel, baharat en rozenharissa
Lekkere recepten uit alle windstreken
Surinaamse sambal van kippenlever en Madame Jeanette
Ik houd nu eenmaal van sterke smaken en toen ik deze Surinaamse sambal eenmaal had geproefd wist ik, dit recept MOET op Echte Gerechten. Gelukkig kon degene van wie ik het bakje leversambal kreeg toegestopt ook het recept van haar schoonmoeder ontfutselen. De combinatie van … [Lees meer...] overSurinaamse sambal van kippenlever en Madame Jeanette
Oud Surinaams recept voor heri heri met bakkeljauw
Elk jaar wordt op 1 juli het slavernijverleden herdacht en de vrijheid gevierd tijdens Keti koti (verbroken ketenen). Dit jaar herdacht men ook door samen het gerecht heri heri te eten. Daarom deel ik dit oude Surinaamse recept voor heri heri, een gerecht met cassave, zoete … [Lees meer...] overOud Surinaams recept voor heri heri met bakkeljauw
Zelf bitterballen maken – kookboekreview #1
Wist je dat de bitterbal bij de borrel tot Nederlands cultureel erfgoed is gebombardeerd? Wist je dat er zelfs een bitterballenkookboek is uitgekomen met wel 30 recepten om zelf bitterballen te maken? De bitterbal is meer dan alleen een gefrituurd balletje ragout. Reden te meer … [Lees meer...] overZelf bitterballen maken – kookboekreview #1
Eieren over? Advocaat maken kun je heel goed zelf
De lekkerste advocaat maken? Dat kun je heel goed zelf. Heb je veel verse eieren in huis, suiker, jenever, een garde en een digitale thermometer? Dan moet het ook jou lukken. Het beeld van mijn twee oma's die gezellig samen een klein glaasje advocaat leeg lepelden op … [Lees meer...] overEieren over? Advocaat maken kun je heel goed zelf
Eiersalade met dragon, bieslook en de kleine pimpernel
Soms proef je ergens iets en wil je daar meteen het recept van hebben. Deze eiersalade is er zo een. Met ansjovis, kappertjes en veel verse kruiden blijf je er van eten. Naast bieslook en dragon zit er ook een bijna vergeten kruid in, de kleine pimpernel. Ken je dit bijzondere … [Lees meer...] overEiersalade met dragon, bieslook en de kleine pimpernel
Libanese gehaktballetjes in tomatensaus met pijnboompitten
Daoud basha, dat is de Arabische naam van dit gerecht. Het zijn kruidige Libanese (lams)gehaktballetjes in tomatensaus met geroosterde pijnboompitten. Vaak wordt het kruidenmengsel baharat in dit klassieke recept gebruikt. Baharat is een geurige mix van kruiden die veel gebruikt … [Lees meer...] overLibanese gehaktballetjes in tomatensaus met pijnboompitten
Deze aardappels in dille-roomsaus zijn top! Lekker met Zweeds zuur en zalm
Zweeds recept voor blokjes aardappel in dille-roomsaus met bijbehorend traditioneel zuur van komkommer en een stukje zalmfilet. Een tijdje terug werd ik uitgenodigd door een Zweedse vriendin om bij haar te komen lunchen. Op het menu de Zweedse klassieke combinatie van gravad … [Lees meer...] overDeze aardappels in dille-roomsaus zijn top! Lekker met Zweeds zuur en zalm
Perfecte hertenbout uit de sous-vide met cranberry compote
Zie je het voor je? Deze hertenbout bij jou op tafel met de Kerst? Ik beloof je, het is ook nog eens heel makkelijk te maken. Deze enorme biefstuk gaart in de sous-vide en jij hebt je handen vrij voor bij- voor en nagerechten. Lekker bij de hertenbout zijn dit recept voor … [Lees meer...] overPerfecte hertenbout uit de sous-vide met cranberry compote
Wel 9x lekkers uit de Rivierenbuurt van Amsterdam
De Rivierenbuurt in Amsterdam loopt niet over van zogenaamde hotspots en toeristische trekpleisters. Des te prettiger is het om er je boodschappen te doen, want er zijn ouderwets fijne winkels, met erg lekkere dingen. Nog regelmatig ga ik even terug naar de buurt waar ik ruim … [Lees meer...] overWel 9x lekkers uit de Rivierenbuurt van Amsterdam
Makkelijke Mexicaanse frisse tomatensalsa
Als je in Mexico uit eten gaat, staat de tafel al bijna vol met lekkers voordat je er aan zit. Er staan standaard wat tortilla chips op tafel met daarbij zeker 3 kleine kommetjes met frisse en pittige salsa's. 1 daarvan is eigenlijk altijd wel een tomatensalsa. De Mexicaanse … [Lees meer...] overMakkelijke Mexicaanse frisse tomatensalsa
Broccoli wokken op Kantonese wijze met oestersaus en gember
Broccoli wokken met oestersaus, gember, bosui en knoflook? Dan krijg je Hollandse broccoli in Kantonees Chinese stijl. Dit heerlijke gerecht smaakt perfect met wat rijst erbij en in de oven gebakken kipdrumsticks met vijfkruidenpoeder. In China wordt grotendeels gekookt met de … [Lees meer...] overBroccoli wokken op Kantonese wijze met oestersaus en gember
Perfecte bavette uit de sous-vide met salsa verde en Hasselback aardappels
Heerlijk luxe eten. Geschikt om binnen of (grotendeels) buiten op de BBQ te bereiden. Deze supermalse bavette of biefstuk serveer je met een super salsa verde in Kroatische stijl. Erbij wat gegrilde groene asperges, Hasselback aardappels en een paar vlokken Engels … [Lees meer...] overPerfecte bavette uit de sous-vide met salsa verde en Hasselback aardappels
Met dit Afrikaanse ingrediënt ‘berbere’ maak je de lekkerste kip- en vis (mét 2 recepten)
Wat maakt de Oost-Afrikaanse keuken nu zo bijzonder? Er is één heel bijzonder ingrediënt, wat jij ook zeker wilt proeven: berbere. Waar koop je het, wat is het en hoe gebruik je het? Verscholen op de Goudsesingel in Rotterdam zit een klein restaurant genaamd ‘De Smaak van … [Lees meer...] overMet dit Afrikaanse ingrediënt ‘berbere’ maak je de lekkerste kip- en vis (mét 2 recepten)
Niet klassieke Hollandse asperges met ham en ei − lekker nèt even anders
Asperges met ham en ei klinkt misschien onderhand een beetje saai. Maar opgelet, ik heb een heerlijke twist voor deze klassieker. Met crème fraîche, bieslook en nootmuskaat. Ken je dat? Dat je al die heerlijke witte aspergerecepten ziet op internet maar dat je als je ze zelf … [Lees meer...] overNiet klassieke Hollandse asperges met ham en ei − lekker nèt even anders
Recept voor overheerlijke Engelse cottage pie zonder vlees en met pastinaakpuree
Dit cottage pie recept is zonder vlees en met pastinaakpuree in plaats van aardappelpuree. Het gehakt is vervangen voor vegetarisch gehakt. Het mag nu vast geen cottage pie meer heten, maar lekker, lowcarb en gezond is het wel. Deze maand doe ik voor het eerst mee met een … [Lees meer...] overRecept voor overheerlijke Engelse cottage pie zonder vlees en met pastinaakpuree
Goedkoop én lekker eten in Londen doe je in één van deze 900 pubs (en andere leuke Londen tips)
Nee, Londen is echt niet (meer) zo duur. Je kunt er heerlijk en goedkoop eten. De Engelse pond staat namelijk heel gunstig, een retourvlucht boek je al voor € 75,- en het eten en bier uit de pub smaken er goed. Dus pak je kans en ga. Deal? Dit voorjaar pakte ik mijn kans. … [Lees meer...] overGoedkoop én lekker eten in Londen doe je in één van deze 900 pubs (en andere leuke Londen tips)
Dit Mexicaanse recept van zwarte bonen is zo klaar en smaakt heerlijk op brood, bij je taco’s en huevos rancheros
Bonen, bonen, bonen. Als je in Nederland een Mexicaans recept bekijkt, gaat er 9 van de 10x een blikje (zwarte) bonen door. Alleen in Mexico zelf gaat dat toch anders. Daar doen ze de bonen eigenlijk nooit door het eten, maar krijg je ze erbij. Dit simpele Mexicaanse recept … [Lees meer...] overDit Mexicaanse recept van zwarte bonen is zo klaar en smaakt heerlijk op brood, bij je taco’s en huevos rancheros
Chinees recept voor eendenborstfilet (of tofu) in Kantonese stijl
Helaas had ik de afgelopen periode minder tijd om recepten met jullie te delen. Maar dit Chinese recept met eend, kip of tofu zou dat meer dan goed moeten maken. Het is echt een fantastisch lekker recept! Maar goed, even een korte toelichting over wat mij de afgelopen maanden … [Lees meer...] overChinees recept voor eendenborstfilet (of tofu) in Kantonese stijl
Poke bowl goes Dutch! Prijswinnend recept met Hollandse Nieuwe en rode biet
Dit recept bedacht ik alweer eventjes geleden voor de Kikkoman receptenwedstrijd, een wedstrijd waarbij je een recept instuurt met.... inderdaad sojasaus van Kikkoman. Maar wat een geweldige prijzen kun je ermee winnen zeg. Zo won Louise van KeukenAtelier een jaar eerder met deze … [Lees meer...] overPoke bowl goes Dutch! Prijswinnend recept met Hollandse Nieuwe en rode biet