• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Foodblog
  • (online) proeverijen
    • Online proeverij van 7x Indisch zoet op zondag 28 februari om 16:00 uur – inschrijving gesloten
    • Online proeverij van Europese kaas op zaterdag 20 maart 2021 om 20:00 uur
    • ‘Doe het zelf’ Europese Kaasproeverij voor thuis
  • Catering
  • Contact

Echte Gerechten

Connecting cultures, through food

  • Home
  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie
  • Over Marjolein

De lekkerste kip: KFC op zijn Koreaans

september 1, 2017 Marjolein de Bruijn Reageer

Koreaanse kip - KFC

De lekkerste gefrituurde kip maak je zelf, dus wat dacht je van deze KFC op zijn Koreaans? Korean Fried Chicken is heerlijk knapperig van buiten, sappig van binnen en eet je met een zoetpittige saus van Koreaanse chilipeperpasta. Comfortfood met een hoofdletter C.

Als we aan KFC denken, denken we als eerste aan de Amerikaanse fastfoodketen, de Kentucky Fried Chicken, waar je emmers vol gefrituurde kip kunt halen. Maar er is ook een Koreaanse KFC variant, de Korean Fried Chicken. Knapperig van buiten, zacht en sappig van binnen met een saus die zowel zoet als pittig is. Het is deze KFC, de Korean Fried Chicken, die centraal staat in de tweede Food Blog Challenge van foodbloggers Vanessa van Culinessa.com en PJ van Nombelina.com. Zij dagen iedereen uit om de lekkerste KFC te maken, de lekkerste Korean Fried Chicken.

Dit is het tweede deel in de serie Food Blog Challenges. Als eerste heb ik Hawaiaanse Poke gemaakt. Dat recept vind je hier.

Over Korean Fried Chicken

Yangnyeom Tongdak is de Koreaanse naam voor deze gefrituurde kip en de Koreaanse versie is net als de Amerikaanse een soort van fastfood. Je haalt het af, maar je maakt het eigenlijk niet thuis zelf. Maar daar houdt de vergelijking met de Amerikaanse KFC eigenlijk ook wel op.

Korean Fried Chicken onderscheid zich op twee manieren van gewone gefrituurde kip. Korean Fried Chicken is heerlijk knapperig van buiten. Om dit te bereiken wordt de kip eerst door iets van bloem en/of beslag gehaald en vervolgens niet één keer, maar tweemaal gefrituurd. Hierdoor is de kip zelfs uren na bereiding nog heerlijk knapperig van buiten en supersappig van binnen. Ook de kip in ons recept is 3 uur na bereiding getest op knapperigheid en sappigheid… en gelukkig dik geslaagd voor de test. 🙂 Zelfs nadat de drumstick kort was opgewarmd in de magnetron, bleef deze heerlijk knapperig van buiten en sappig van binnen.

Nadat de kip voor de tweede keer uit de olie komt, wordt de kip afgemaakt met een heerlijke zoetpittige saus waarin een typisch Koreaans ingrediënt zit wat eigenlijk in bijna alle Koreaanse gerechten wordt gebruikt. Nee, het is geen kimchi. 😉 Het is Gochujang, een Koreaanse gefermenteerde chilipasta.

Deze hete peperpasta is naast heet ook zoetig. Je koopt het in een de Aziatische toko in bakjes. Het blijft na openen nog lang houdbaar in de koelkast. Ook in dit recept is Gochujang een onmisbaar ingrediënt. Op de foto kun je zien hoe Gochujang eruit ziet. De rode klodder voor de kip en de saus is de Gochujang, een mooie smaakmaker en zeer kenmerkend voor de Koreaanse keuken.

Recept voor Korean Fried Chicken

Voor bij een koud biertje of wat je zelf het lekkerste vindt

Ingrediënten

4 plakjes verse gemberwortel, geschild (optioneel)*
2 stengels bosui
500 gram kipdrumsticks
6 eetlepels tarwebloem
8 eetlepels water
75-100 gram Ppang-garu (Koreaans broodkruim) of Panko (Japans broodkruim)*
1 liter zonnebloem- of arachideolie om in te frituren
Zout

Voor de saus:
1 eetlepel chilipeperpasta
3 eetlepels aardbeienjam
3 eetlepels sojasaus

*Ppang-garu of Panko is min of meer hetzelfde, op het land van herkomst na. Het is broodkruim bestaande uit grote vlokachtige kruimels. Het is veel grover van structuur dan paneermeel en zorgt voor een heerlijk bros en knapperig korstje om je kip.

Bereiding

Breng een pan water aan de kook met daarin de plakjes gember, de bosui en wat zout. Zet als het kookt het vuur laag en laat nog even (ongeveer 10 minuten) pruttelen zodat de smaken van de bosui en de gember goed in het water kunnen trekken. Kook vervolgens hierin de kipdrumsticks 5 minuten.

Haal de kipdrumsticks na 5 minuten met een tang uit het water. Laat even afkoelen. Vermeng in een kom de tarwebloem met 8 eetlepels water en een snuf zout tot een glad beslag. Het is iets dikker dan pannenkoekenbeslag. Mocht het nog te dik of te dun zijn, voeg gerust nog wat water of bloem toe. Doe in een andere kom ongeveer de helft van de Ppang-garu of Panko.

Verhit in een pan 1 liter zonnebloem- of arachideolie tot ongeveer 180 graden.
Dep de kip droog met wat keukenpapier en haal drumstick voor drumstick eerst door het beslagje en dan door het broodkruim. Zorg dat het broodkruim de kip helemaal rondom bedekt door ook nog wat broodkruim uit de zak erover heen te strooien.

Nu is de kip klaar om gefrituurd te worden. Frituur de kip (eventueel in kleinere porties) in 9 minuten goudbruin. Haal de kip met een schuimspaan uit de pan. Laat even rusten en frituur vervolgens weer 5 minuten. Houd in de gaten dat de kip niet te bruin wordt.

Maak ondertussen de saus. Meng in een steelpan de Gochujan met de aardbeienjam en de sojasaus en verhit tot het borrelt.

Haal de kip weer uit de pan met de schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.

Doe de saus in een schaaltje en serveer samen met de kip.
Eventueel kun je de saus ook in een wok bereiden en de kip er doorheen scheppen of met een kwastje de kip bestrijken met de saus.

Eet smakelijk!

Meer Aziatische smaken

Houd je van Aziatisch eten? Check dan ook deze recepten.
Recept voor Japanse biefstuk teriyaki
Recept voor Thaise kippensoep, Tom Kha Kai
Recept voor Indonesisch stoofvlees, daging smoor
Recept voor wraps van koolblad, gevuld met Aziatisch gekruid gehakt en rijst

Azië, Recepten kip, Koreaans, Panko, sojasaus

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

Kip met saffraan, baharat, rozenharissa, venkel en Kip met saffraan, baharat, rozenharissa, venkel en sinaasappel. Love it! Eindelijk dat potje rozenharissa geopend en nu weet ik zeker dat ie snel leeg is ook. Heerlijk! En dat dankzij @levenalsgodinfrankrijk waarvan ik dit recept swiepswoepswapperde voor de foodblogswap van @mandyandmore. 😊👌 Op levenalsgodinfrankrijk.eu vind je heel veel lekkers, maar door de naam had ik vooral veel Franse recepten verwacht. Niet dus! 😂👍 Ik voegde aan haar recept saffraan, venkel en honing toe, serveerde er knapperig brood bij, wat doperwtjes én schepte nog wat extra rozenharissa op kip en erwten. Dat was smullen! De lekkerste rozenharissa haal je trouwens bij @estherscookery in de Amsterdamse Pijp. Mijn versie van dit recept staat nu op echtegerechten.nl!! Fijne zondag lieve allemaal!
Happy Sunday! Hier ontbijt mijn zoon met bapao.😄 Missie homemade bapao meer dan geslaagd, mede dankzij de leuke online workshop- en demo van @francisbaktenkookt die ik afgelopen woensdagavond deed. Al dat wachten tussendoor is trouwens echt niet mijn ding. Ben niet zo geduldig. En het gist moet gaan werken, het deeg moet rijzen en dan weer narijzen. Dan stomen op het vuur, stomen van het vuur af. Heeeeeeel veel stapjes dus en dan heb ik een stoompan waar maar 4 broodjes tegelijk in kunnen.😄 Maar het is wel leuk om te doen! Wist je trouwens dat als je broodje bapao zegt, je eigenlijk 'broodje gevuld broodje' zegt? Dus doe dat maar niet, tis bapao. En dan kom ik meteen bij naan brood, dan zeg je ook brood brood. Dus je kunt het gewoon bij naan houden. 😘 Ben je nu nog aan het lezen? Wat gezellig!!! 🥰
Vandaag is het Chinees nieuwjaar! Het jaar van de Vandaag is het Chinees nieuwjaar! Het jaar van de os is begonnen. Wereldwijd vieren ongeveer 1,4 miljard Chinezen dit. Het heet ook wel Lentefeest omdat dan ook de natuur weer ontwaakt uit zijn winterslaap. Er wordt niet lukraak wat gekookt op deze dag. Elk gerecht op tafel staat symbool voor een wens voor het komende jaar. Zo staat vis voor welvaart en overvloed en de schaal met vis wordt niet schoon leeggegeten, want als je wat overlaat betekent het dat er in het nieuwe jaar ook genoeg eten zal zijn. Een gerecht met lange slierten mie (noedels), staat symbool voor een lang leven. Vegetarische gerechten staan voor loutering, wat zoiets als reiniging betekent. Mooie symboliek! Ik houd ervan. Zin om ook een lekker Chinees gerecht te maken. Check https://echtegerechten.nl/tag/chinees/ En de feestelijkheden duren wel een week of twee, dus je kunt de komende tijd meerdere gerechten uitproberen.😊👍
Of ik 8 feiten over mezelf kon delen vroeg @slowfo Of ik 8 feiten over mezelf kon delen vroeg @slowfoody. Yes! Leuk idee! Een mooi moment om weer eens wat meer te vertellen over mezelf.😊 Fotocredits gaan naar @cookies_and_carrotsticks die gister bij de online kaasproeverij deze foto van mij in actie maakte.😊

1. Alweer 5 jaar geleden ben ik met EchteGerechten begonnen als foodboxenbedrijf. Foodboxen waarmee je diverse authentieke keukens kon ontdekken. Helaas bleek het een te lastig concept. 

2. De bijbehorende foodblog met recepten en wetenswaardigheden van over de hele wereld is er gelukkig nog wel.

3. Nu organiseer ik online proeverijen, ook voor bedrijfsuitjes. Heel tof om te doen! Daarnaast werk ik op freelancebasis bij @businessinsidernl. Ik regel daar alles rondom contentmarketing samenwerkingen.

4. Na 20 jaar in fijne maar krappe Amsterdamse appartementjes gewoond te hebben, woon ik nu alweer ruim 2 jaar in Almere in een heerlijk ruim huis. Daar woon ik met mijn vriend Edwin en mijn 11-jarige zoon Fin. 

5. Bijna een jaar geleden heeft Edwin me ten huwelijk gevraagd. Dit jaar willen we ook echt gaan trouwen.

6. Mijn kookboekenverzameling breidt zich langzaam en gestaag verder uit. Ik heb nu zelfs een 2e kookboekenkast in de eethoek.

7. Vorig jaar juni ben ik begonnen met afvallen. Ik was onderhand ook echt flink te zwaar. Nu ben ik alweer 12 kilo kwijt en voel ik me letterlijk een stuk lichter. Heel fijn!

8. Het afvallen is me gelukt door mezelf voor te houden dat ik alles mag blijven eten. Alleen doe ik dat nu niet meer onbeperkt. En ja, dat kost me zeker af en toe best moeite. Ik blijf nu eenmaal een enorme lekkerbek.

Doen jullie ook mee aan deze 8 feitenchallenge? @culinessa @eating_habits_nl @leonie_boekel_coaching
Indiase kip pulao met muntraita, kachumbar salade Indiase kip pulao met muntraita, kachumbar salade én mangochutney.😊👌 Wat een heerlijke kruidige rijst zeg! Love it! ok, kip was stiekem een dag eerder al op voordat ik een foto kon maken, maar tis minstens zo lekker de 2e dag. Recept en chutney zijn van @spicetripwithpaulami bij wie ik drie heerlijke chutneys shopte waar ik ook nog lekkere tosties mee maakte (kaas met uienchutney). Swipe verder voor tosties en chutneys. Fijn weekend lieve allemaal!
Merry Christmas voor iedereen die kerst viert én Merry Christmas voor iedereen die kerst viert én vier je dat niet dan een heerlijk lang en fijn weekend gewenst! Ik geniet op en top van deze kerstdagen en pak heerlijk uit in de keuken zonder al te veel tijd daar door te brengen. Helaas kook ik dit jaar natuurlijk niet voor grote gezelschappen maar dat komt wel weer. Hopelijk sneller dan voorspeld! Hopelijk kunnen jullie ook in goede gezondheid in klein gezelschap net zo hard genieten.❤
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Afrikaans Amerikaans Amsterdam aubergine bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaneel Kerst kip koriander limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie soep sojasaus tajine vegetarisch vis vissaus wereldgerecht zalm Zweeds

Favorieten

Fish n Chips pub Wetherspoon

Goedkoop én lekker eten in Londen doe je in één van deze 900 pubs (en andere leuke Londen tips)

april 23, 2019 By Marjolein de Bruijn Reageer

Zweeds recept voor Gravad Lax

Feestelijk Zweeds recept voor in dille gemarineerde zalm – gravad lax

januari 20, 2018 By Marjolein de Bruijn 4 Reacties

Kip met saffraan, venkel, sinaasappel, baharat en rozenharissa

februari 28, 2021 By Marjolein de Bruijn Reageer

Nieuwste posts

  • Kip met saffraan, venkel, sinaasappel, baharat en rozenharissa
  • Surinaamse sambal van kippenlever en Madame Jeanette
  • Samen eten en samen online proeven


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in