• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Proeverijen
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 1
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 2
  • Over Marjolein
    • Contact

Echte Gerechten

grenzeloos lekker eten

  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie

De lekkerste kip: KFC op zijn Koreaans

september 1, 2017 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Koreaanse kip - KFC

De lekkerste gefrituurde kip maak je zelf, dus wat dacht je van deze KFC op zijn Koreaans? Korean Fried Chicken is heerlijk knapperig van buiten, sappig van binnen en eet je met een zoetpittige saus van Koreaanse chilipeperpasta. Comfortfood met een hoofdletter C.

Als we aan KFC denken, denken we als eerste aan de Amerikaanse fastfoodketen, de Kentucky Fried Chicken, waar je emmers vol gefrituurde kip kunt halen. Maar er is ook een Koreaanse KFC variant, de Korean Fried Chicken. Knapperig van buiten, zacht en sappig van binnen met een saus die zowel zoet als pittig is. Het is deze KFC, de Korean Fried Chicken, die centraal staat in de tweede Food Blog Challenge van foodbloggers Vanessa van Culinessa.com en PJ van Nombelina.com. Zij dagen iedereen uit om de lekkerste KFC te maken, de lekkerste Korean Fried Chicken.

Dit is het tweede deel in de serie Food Blog Challenges. Als eerste heb ik Hawaiaanse Poke gemaakt. Dat recept vind je hier.

Over Korean Fried Chicken

Yangnyeom Tongdak is de Koreaanse naam voor deze gefrituurde kip en de Koreaanse versie is net als de Amerikaanse een soort van fastfood. Je haalt het af, maar je maakt het eigenlijk niet thuis zelf. Maar daar houdt de vergelijking met de Amerikaanse KFC eigenlijk ook wel op.

Korean Fried Chicken onderscheid zich op twee manieren van gewone gefrituurde kip. Korean Fried Chicken is heerlijk knapperig van buiten. Om dit te bereiken wordt de kip eerst door iets van bloem en/of beslag gehaald en vervolgens niet één keer, maar tweemaal gefrituurd. Hierdoor is de kip zelfs uren na bereiding nog heerlijk knapperig van buiten en supersappig van binnen. Ook de kip in ons recept is 3 uur na bereiding getest op knapperigheid en sappigheid… en gelukkig dik geslaagd voor de test. 🙂 Zelfs nadat de drumstick kort was opgewarmd in de magnetron, bleef deze heerlijk knapperig van buiten en sappig van binnen.

Nadat de kip voor de tweede keer uit de olie komt, wordt de kip afgemaakt met een heerlijke zoetpittige saus waarin een typisch Koreaans ingrediënt zit wat eigenlijk in bijna alle Koreaanse gerechten wordt gebruikt. Nee, het is geen kimchi. 😉 Het is Gochujang, een Koreaanse gefermenteerde chilipasta.

Deze hete peperpasta is naast heet ook zoetig. Je koopt het in een de Aziatische toko in bakjes. Het blijft na openen nog lang houdbaar in de koelkast. Ook in dit recept is Gochujang een onmisbaar ingrediënt. Op de foto kun je zien hoe Gochujang eruit ziet. De rode klodder voor de kip en de saus is de Gochujang, een mooie smaakmaker en zeer kenmerkend voor de Koreaanse keuken.

Recept voor Korean Fried Chicken

Voor bij een koud biertje of wat je zelf het lekkerste vindt

Ingrediënten

4 plakjes verse gemberwortel, geschild (optioneel)*
2 stengels bosui
500 gram kipdrumsticks
6 eetlepels tarwebloem
8 eetlepels water
75-100 gram Ppang-garu (Koreaans broodkruim) of Panko (Japans broodkruim)*
1 liter zonnebloem- of arachideolie om in te frituren
Zout

Voor de saus:
1 eetlepel chilipeperpasta
3 eetlepels aardbeienjam
3 eetlepels sojasaus

*Ppang-garu of Panko is min of meer hetzelfde, op het land van herkomst na. Het is broodkruim bestaande uit grote vlokachtige kruimels. Het is veel grover van structuur dan paneermeel en zorgt voor een heerlijk bros en knapperig korstje om je kip.

Bereiding

Breng een pan water aan de kook met daarin de plakjes gember, de bosui en wat zout. Zet als het kookt het vuur laag en laat nog even (ongeveer 10 minuten) pruttelen zodat de smaken van de bosui en de gember goed in het water kunnen trekken. Kook vervolgens hierin de kipdrumsticks 5 minuten.

Haal de kipdrumsticks na 5 minuten met een tang uit het water. Laat even afkoelen. Vermeng in een kom de tarwebloem met 8 eetlepels water en een snuf zout tot een glad beslag. Het is iets dikker dan pannenkoekenbeslag. Mocht het nog te dik of te dun zijn, voeg gerust nog wat water of bloem toe. Doe in een andere kom ongeveer de helft van de Ppang-garu of Panko.

Verhit in een pan 1 liter zonnebloem- of arachideolie tot ongeveer 180 graden.
Dep de kip droog met wat keukenpapier en haal drumstick voor drumstick eerst door het beslagje en dan door het broodkruim. Zorg dat het broodkruim de kip helemaal rondom bedekt door ook nog wat broodkruim uit de zak erover heen te strooien.

Nu is de kip klaar om gefrituurd te worden. Frituur de kip (eventueel in kleinere porties) in 9 minuten goudbruin. Haal de kip met een schuimspaan uit de pan. Laat even rusten en frituur vervolgens weer 5 minuten. Houd in de gaten dat de kip niet te bruin wordt.

Maak ondertussen de saus. Meng in een steelpan de Gochujan met de aardbeienjam en de sojasaus en verhit tot het borrelt.

Haal de kip weer uit de pan met de schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.

Doe de saus in een schaaltje en serveer samen met de kip.
Eventueel kun je de saus ook in een wok bereiden en de kip er doorheen scheppen of met een kwastje de kip bestrijken met de saus.

Eet smakelijk!

Meer Aziatische smaken

Houd je van Aziatisch eten? Check dan ook deze recepten.
Recept voor Japanse biefstuk teriyaki
Recept voor Thaise kippensoep, Tom Kha Kai
Recept voor Indonesisch stoofvlees, daging smoor
Recept voor wraps van koolblad, gevuld met Aziatisch gekruid gehakt en rijst

Gerelateerd

Azië, Recepten kip, Koreaans, Panko, sojasaus

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

Dankzij een portie malse runderstoof uit mijn vrie Dankzij een portie malse runderstoof uit mijn vriezer stond dit Mexicaanse feestmaal in een handomdraai op tafel.😊 Magisch om te zien hoe mooi rode uien kleuren met behulp van een beetje limoensap. Het recept van de runderstoof en de rode uien vind je in het fantastische kookboek Een tafel vol van @mokumeet. Maar ook op echtegerechten.nl vind je erg lekkere Mexicaanse recepten. Eet jij regelmatig Mexicaans? #proefmexico
#mexicaanseten #salsa #guacamole #maistortilla #feta #koriander #wewv #gezondeten #lekkereten #watetenwevandaag #comfortfood #etenmetjehanden #echtegerechten #runderwang #stoofvlees #zuur #jalapeño #jalapeno
Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet va Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet van een eitje op de zondagochtend? En wat dacht je dan van deze Turkse gepocheerde eitjes met knoflookyoghurt en met pikante gesmolten chiliboter.😍 Dat is nog eens fijn wakker worden! Wel ook voor je partner klaarmaken want anders wordt er niet meer gezoend vandaag.😘 #knoflook #çılbır #cilbir #turkseten #proefturkije #çilbir #yoghurt #ontbijt #ontbijtrecept #sundayvibes #echtegerechten #turkseeieren #eieren #gepocheerdei #poachedegg #pulbiber #aleppopepper
NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Ita NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Italië, dat wel.😄 Vorig jaar ging ik in de meivakantie naar Toscane. Wat is het luie vakantieleventje én het eten daar verrukkelijk! Dankzij deze heimwee zet ik dit gerecht hier thuis regelmatig op tafel. Geniet nu ook van dit heerlijke recept voor TAGLIATELLE MET TOMATENSAUS EN WORST want deze staat nu online. Swipe lekker opzij voor de antipasti die na dit uitzicht kwam en natuurlijk voor de pasta.😋 Enjoy!!! Happy Sunday! #proefitalie #wewv #gezondeten #lekkereten #italiaanseten #toscaanseten #toscane #saucijs #worst #tomatensaus #receptonline #echtegerechten
GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het Chinees, want het is alweer bijna het jaar van het konijn. Het Chinees nieuwjaar, ook wel het lentefeest genoemd, valt dit jaar op zondag 22 januari 2023. Wil je dit weekend een leeuwendans meemaken, want dat kan ook in Nederland. Of lijkt het je leuk om Chinees te gaan koken zodat je ook verzekerd bent van een lang en gelukkig nieuwjaar, check dan snel echtegerechten.nl. Goed weekend lieve allemaal! #chineesnieuwjaar #jaarvanhetkonijn #leeuwendans #ookinnederland #nietalleeninamsterdam #amsterdam #zeedijk #nieuwmarkt #blogonline
Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, j Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, je kom erwtensoep. Hollandse kost gemaakt van spliterwten, varkensvlees en rookworst. Wil je die het liefst zo dik mogelijk zodat je lepel er rechtop in blijft staan? Of toch liever meer soepachtig? Of heb je liever de Marokkaanse vega variant bessara/tamarakt? Ook erg lekker trouwens! #snert #dikdikkerdikst #erwtensoep #hollandsepot #winterkost #rookworst #spliterwten #proefnederland #echtegerechten #nederlandseten #grenzelooslekkereten #wewv
Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met kokossaus. In het kader van de online proeverij Indisch zoet op donderdag 9 februari, mag ik een recept delen van @francisbaktenkookt. Zij maakt ook alle 6 traditionele en minder traditionele zoetigheden voor de online proeverij. Dit recept is lekker snel klaar, want je hoeft deze dumplings niet te vouwen. Het komt uit Francis haar prachtige kookboek Bersama. Swipe opzij voor de cover van het boek en voor meer info over de proeverij. De foto van de zoete aardappeldumplings komt trouwens ook uit het kookboek en is gemaakt door Mitchel van Voorbergen.🙌 Duik je lekker de keuken in om dit te maken of heb je meer zin dat @francisbaktenkookt een pakket voor je bakt? Of beter, allebei! 😄 @eating_habits_nl en ik hopen je in ieder geval ook te zien tijdens de online proeverij Indisch zoet om samen met jou te proeven van de grenzeloos lekkere Indische koek en cake. Aanmelden kan door verder te klikken op de linkjes in het recept, waarvan de link in bio staat.❤ 
#indischzoet #bersama #proeverijindischzoet #zoeteaardappel #dumplings #zoeteaardappeldumplings #bijisalak #kokossaus #guladjawa #palmsuiker #etenverbindt #onlinproeverij #receptonline #proefindonesië #indischeten #indonesischeten #indofood
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Amerikaans Amsterdam bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta Frans gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaas kaneel Kerst kip koriander kurkuma limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans munt nagerecht Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie sojasaus vegetarisch vis voorgerecht zalm Zweeds

Favorieten

recept-surinaamse-leversambal-madame-jeanette

Surinaamse sambal van kippenlever en Madame Jeanette

oktober 14, 2020 By Marjolein Boekel - de Bruijn 7 Reacties

Samen-onlineproeverijen-organiseren

Samen thuis genieten van een kaasproeverij: doe het zelf of met een live host

oktober 30, 2021 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

8 coronaproof culinaire cadeautips voor de feestdagen en één bonustip voor in 2022

november 26, 2021 By Marjolein Boekel - de Bruijn 4 Reacties

Nieuwste posts

  • Wat is het beste Indonesische kookboek? Bekijk de top 3
  • Met deze 5 tips vier jij heerlijk en relaxt Pasen – met erbij werelds lekkere receptideeën
  • Smakelijke stamppot met witte bonen, prei en paprika


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in