• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Proeverijen
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 1
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 2
  • Over Marjolein
    • Contact

Echte Gerechten

grenzeloos lekker eten

  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie

De lekkerste kip: KFC op zijn Koreaans

september 1, 2017 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Koreaanse kip - KFC

De lekkerste gefrituurde kip maak je zelf, dus wat dacht je van deze KFC op zijn Koreaans? Korean Fried Chicken is heerlijk knapperig van buiten, sappig van binnen en eet je met een zoetpittige saus van Koreaanse chilipeperpasta. Comfortfood met een hoofdletter C.

Als we aan KFC denken, denken we als eerste aan de Amerikaanse fastfoodketen, de Kentucky Fried Chicken, waar je emmers vol gefrituurde kip kunt halen. Maar er is ook een Koreaanse KFC variant, de Korean Fried Chicken. Knapperig van buiten, zacht en sappig van binnen met een saus die zowel zoet als pittig is. Het is deze KFC, de Korean Fried Chicken, die centraal staat in de tweede Food Blog Challenge van foodbloggers Vanessa van Culinessa.com en PJ van Nombelina.com. Zij dagen iedereen uit om de lekkerste KFC te maken, de lekkerste Korean Fried Chicken.

Dit is het tweede deel in de serie Food Blog Challenges. Als eerste heb ik Hawaiaanse Poke gemaakt. Dat recept vind je hier.

Over Korean Fried Chicken

Yangnyeom Tongdak is de Koreaanse naam voor deze gefrituurde kip en de Koreaanse versie is net als de Amerikaanse een soort van fastfood. Je haalt het af, maar je maakt het eigenlijk niet thuis zelf. Maar daar houdt de vergelijking met de Amerikaanse KFC eigenlijk ook wel op.

Korean Fried Chicken onderscheid zich op twee manieren van gewone gefrituurde kip. Korean Fried Chicken is heerlijk knapperig van buiten. Om dit te bereiken wordt de kip eerst door iets van bloem en/of beslag gehaald en vervolgens niet één keer, maar tweemaal gefrituurd. Hierdoor is de kip zelfs uren na bereiding nog heerlijk knapperig van buiten en supersappig van binnen. Ook de kip in ons recept is 3 uur na bereiding getest op knapperigheid en sappigheid… en gelukkig dik geslaagd voor de test. 🙂 Zelfs nadat de drumstick kort was opgewarmd in de magnetron, bleef deze heerlijk knapperig van buiten en sappig van binnen.

Nadat de kip voor de tweede keer uit de olie komt, wordt de kip afgemaakt met een heerlijke zoetpittige saus waarin een typisch Koreaans ingrediënt zit wat eigenlijk in bijna alle Koreaanse gerechten wordt gebruikt. Nee, het is geen kimchi. 😉 Het is Gochujang, een Koreaanse gefermenteerde chilipasta.

Deze hete peperpasta is naast heet ook zoetig. Je koopt het in een de Aziatische toko in bakjes. Het blijft na openen nog lang houdbaar in de koelkast. Ook in dit recept is Gochujang een onmisbaar ingrediënt. Op de foto kun je zien hoe Gochujang eruit ziet. De rode klodder voor de kip en de saus is de Gochujang, een mooie smaakmaker en zeer kenmerkend voor de Koreaanse keuken.

Recept voor Korean Fried Chicken

Voor bij een koud biertje of wat je zelf het lekkerste vindt

Ingrediënten

4 plakjes verse gemberwortel, geschild (optioneel)*
2 stengels bosui
500 gram kipdrumsticks
6 eetlepels tarwebloem
8 eetlepels water
75-100 gram Ppang-garu (Koreaans broodkruim) of Panko (Japans broodkruim)*
1 liter zonnebloem- of arachideolie om in te frituren
Zout

Voor de saus:
1 eetlepel chilipeperpasta
3 eetlepels aardbeienjam
3 eetlepels sojasaus

*Ppang-garu of Panko is min of meer hetzelfde, op het land van herkomst na. Het is broodkruim bestaande uit grote vlokachtige kruimels. Het is veel grover van structuur dan paneermeel en zorgt voor een heerlijk bros en knapperig korstje om je kip.

Bereiding

Breng een pan water aan de kook met daarin de plakjes gember, de bosui en wat zout. Zet als het kookt het vuur laag en laat nog even (ongeveer 10 minuten) pruttelen zodat de smaken van de bosui en de gember goed in het water kunnen trekken. Kook vervolgens hierin de kipdrumsticks 5 minuten.

Haal de kipdrumsticks na 5 minuten met een tang uit het water. Laat even afkoelen. Vermeng in een kom de tarwebloem met 8 eetlepels water en een snuf zout tot een glad beslag. Het is iets dikker dan pannenkoekenbeslag. Mocht het nog te dik of te dun zijn, voeg gerust nog wat water of bloem toe. Doe in een andere kom ongeveer de helft van de Ppang-garu of Panko.

Verhit in een pan 1 liter zonnebloem- of arachideolie tot ongeveer 180 graden.
Dep de kip droog met wat keukenpapier en haal drumstick voor drumstick eerst door het beslagje en dan door het broodkruim. Zorg dat het broodkruim de kip helemaal rondom bedekt door ook nog wat broodkruim uit de zak erover heen te strooien.

Nu is de kip klaar om gefrituurd te worden. Frituur de kip (eventueel in kleinere porties) in 9 minuten goudbruin. Haal de kip met een schuimspaan uit de pan. Laat even rusten en frituur vervolgens weer 5 minuten. Houd in de gaten dat de kip niet te bruin wordt.

Maak ondertussen de saus. Meng in een steelpan de Gochujan met de aardbeienjam en de sojasaus en verhit tot het borrelt.

Haal de kip weer uit de pan met de schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.

Doe de saus in een schaaltje en serveer samen met de kip.
Eventueel kun je de saus ook in een wok bereiden en de kip er doorheen scheppen of met een kwastje de kip bestrijken met de saus.

Eet smakelijk!

Meer Aziatische smaken

Houd je van Aziatisch eten? Check dan ook deze recepten.
Recept voor Japanse biefstuk teriyaki
Recept voor Thaise kippensoep, Tom Kha Kai
Recept voor Indonesisch stoofvlees, daging smoor
Recept voor wraps van koolblad, gevuld met Aziatisch gekruid gehakt en rijst

Gerelateerd

Azië, Recepten kip, Koreaans, Panko, sojasaus

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het Chinees, want het is alweer bijna het jaar van het konijn. Het Chinees nieuwjaar, ook wel het lentefeest genoemd, valt dit jaar op zondag 22 januari 2023. Wil je dit weekend een leeuwendans meemaken, want dat kan ook in Nederland. Of lijkt het je leuk om Chinees te gaan koken zodat je ook verzekerd bent van een lang en gelukkig nieuwjaar, check dan snel echtegerechten.nl. Goed weekend lieve allemaal! #chineesnieuwjaar #jaarvanhetkonijn #leeuwendans #ookinnederland #nietalleeninamsterdam #amsterdam #zeedijk #nieuwmarkt #blogonline
Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, j Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, je kom erwtensoep. Hollandse kost gemaakt van spliterwten, varkensvlees en rookworst. Wil je die het liefst zo dik mogelijk zodat je lepel er rechtop in blijft staan? Of toch liever meer soepachtig? Of heb je liever de Marokkaanse vega variant bessara/tamarakt? Ook erg lekker trouwens! #snert #dikdikkerdikst #erwtensoep #hollandsepot #winterkost #rookworst #spliterwten #proefnederland #echtegerechten #nederlandseten #grenzelooslekkereten #wewv
Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met kokossaus. In het kader van de online proeverij Indisch zoet op donderdag 9 februari, mag ik een recept delen van @francisbaktenkookt. Zij maakt ook alle 6 traditionele en minder traditionele zoetigheden voor de online proeverij. Dit recept is lekker snel klaar, want je hoeft deze dumplings niet te vouwen. Het komt uit Francis haar prachtige kookboek Bersama. Swipe opzij voor de cover van het boek en voor meer info over de proeverij. De foto van de zoete aardappeldumplings komt trouwens ook uit het kookboek en is gemaakt door Mitchel van Voorbergen.🙌 Duik je lekker de keuken in om dit te maken of heb je meer zin dat @francisbaktenkookt een pakket voor je bakt? Of beter, allebei! 😄 @eating_habits_nl en ik hopen je in ieder geval ook te zien tijdens de online proeverij Indisch zoet om samen met jou te proeven van de grenzeloos lekkere Indische koek en cake. Aanmelden kan door verder te klikken op de linkjes in het recept, waarvan de link in bio staat.❤ 
#indischzoet #bersama #proeverijindischzoet #zoeteaardappel #dumplings #zoeteaardappeldumplings #bijisalak #kokossaus #guladjawa #palmsuiker #etenverbindt #onlinproeverij #receptonline #proefindonesië #indischeten #indonesischeten #indofood
LAST CALL!!! Mijn favo oliebollenkraam hier in Alm LAST CALL!!! Mijn favo oliebollenkraam hier in Almere is dit weekend voor het laatst geopend. En die bij jou in de buurt waarschijnlijk ook. Dus sla, net als ik, dit weekend nog je slag en haal wat oliebollen in huis. Al is het maar om dit heerlijke hapje te maken met foie gras.😊 Zo maak je van die goeie ouwe oliebol opeens een superlekkere sjieke bite. Perfect voor die (nieuwjaars)borrel. Enjoy! Ik gebruikte trouwens foie royal, dat is een diervriendelijker alternatief voor foie gras.
INDISCH ZOET!!! Deze online proeverij is terug van INDISCH ZOET!!! Deze online proeverij is terug van weggeweest!!!! Niemand minder dan @francisbaktenkookt gaat 6 heerlijke traditionele en minder traditionele Indische zoetigheden voor je bakken en nee die staan niet op deze foto. We houden dat nog even geheim. Op donderdagavond 9 februari gaan we de proefboxen Indisch zoet gezamenlijk unboxen, proeven en bespreken. Host @eating_habits_nl vertelt je alles erover zodat jij je even in het voormalig Nederlands-Indië waant. Maar dan wel lekker thuis op je eigen bank, achter de laptop in het jaar 2023. Je proefbox is goed gevuld zodat je lekker met zijn tweeën ervan kunt proeven. Zie ik je dan? Meld je snel aan want we hebben maar een beperkt aantal proefboxen. Link naar meer info staat in mijn bio. Vragen? Stel ze alsjeblieft!!!
Nog een gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst lieve Nog een gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst lieve allemaal!!! Hier gaat 2022 niet de boeken in als mijn favoriete jaar. Mijn beide ouders tobben, op zijn zachts gezegd, nogal met hun gezondheid en ook ik ging onderuit door ‘sudden deafness’ en een brughoektumor die begon te narren. Hoewel het nu weer stukken beter met me gaat, heb ik flink ingeleverd qua energieniveau. Maar alle clichés blijken waar. Juist door de ‘bad things’, genoot ik keihard van wat wel (weer) kon en dat was stiekem best heel veel hoor. Want hoe heerlijk is het om na een paar maanden vooral thuis op de bank te liggen, eindelijk weer leuke dingen te doen met mijn man en zoon, op vakantie in La Douce France. En natuurlijk geniet ik daar ook van allerlei Franse lokale specialiteiten. En wat een enorm fijn gevoel om na 3 maanden geen auto te mogen rijden eindelijk weer zelf in mijn eigen Fordje naar mijn ouders te kunnen gaan! Een dikke bonus was het dat de zomer best lang duurde en dat ik een paar dagen nadat ik weer mocht rijden met mijn zoon naar het zonovergoten strand van Noordwijk kon rijden om daar samen met een vriendin en haar kids de zon in de zee te zien zakken. Hoe tof om ook eindelijk weer eens naar Londen te gaan en dit samen met mijn zoon te doen. We logeerden bij een goede vriendin en haar gezin. We aten de lekkerste sushi; gingen naar een voetbalwedstrijd en doken Chinatown in. En hoe bijzonder om eindelijk weer eens de familie bij elkaar te hebben met kerst en zo samen te genieten van lekker eten, elkaar en van helaas hoogstwaarschijnlijk voor het laatst samen kerst met mijn lieve mama erbij. Heftig, maar ozo warm en waardevol. En vlak niet uit dat ik dit jaar wederom een fantastische trouwdag beleefde. Wie kan nu zeggen dat ie 2x in 1 jaar tijd is getrouwd.😄 Yes, ik en niet geheel toevallig mijn man ook, zijn na in coronatijd in het klein getrouwd te zijn, op 26-5-2022 nog een keer getrouwd. Maar dan met wel 90 vrienden en familieleden erbij. Zo genoten van die dag.🥰 Ook omdat wederom mijn beide ouders er toch wel weer bij konden zijn! Dat enorm genieten tussen de dalletjes door, dat bevalt me wel! 😊 Dus daar ga ik lekker mee door in 2023. Lees verder in de comments.....
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Amerikaans Amsterdam bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta Frans gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaas kaneel Kerst kip koriander kurkuma limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans munt nagerecht Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie sojasaus vegetarisch vis vissaus zalm Zweeds

Favorieten

Koreaanse kip - KFC

De lekkerste kip: KFC op zijn Koreaans

september 1, 2017 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Falafel homemade

Libanese falafel met hummus en yoghurtsaus

december 18, 2017 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Indische zoete aardappel dumplings met kokossaus – Biji Salak

januari 17, 2023 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Nieuwste posts

  • Gong Xi Fa Cai! Oftewel: Gelukkig nieuwjaar!
  • Indische zoete aardappel dumplings met kokossaus – Biji Salak
  • FAQ over een proeverij Indisch zoet. De 15 meest gestelde vragen


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in