• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Proeverijen
  • Over mij
    • Contact

Echte Gerechten

grenzeloos lekker eten

  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie

De lekkerste kip: KFC op zijn Koreaans

september 1, 2017 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Koreaanse kip - KFC

De lekkerste gefrituurde kip maak je zelf, dus wat dacht je van deze KFC op zijn Koreaans? Korean Fried Chicken is heerlijk knapperig van buiten, sappig van binnen en eet je met een zoetpittige saus van Koreaanse chilipeperpasta. Comfortfood met een hoofdletter C.

Als we aan KFC denken, denken we als eerste aan de Amerikaanse fastfoodketen, de Kentucky Fried Chicken, waar je emmers vol gefrituurde kip kunt halen. Maar er is ook een Koreaanse KFC variant, de Korean Fried Chicken. Knapperig van buiten, zacht en sappig van binnen met een saus die zowel zoet als pittig is. Het is deze KFC, de Korean Fried Chicken, die centraal staat in de tweede Food Blog Challenge van foodbloggers Vanessa van Culinessa.com en PJ van Nombelina.com. Zij dagen iedereen uit om de lekkerste KFC te maken, de lekkerste Korean Fried Chicken.

Dit is het tweede deel in de serie Food Blog Challenges. Als eerste heb ik Hawaiaanse Poke gemaakt. Dat recept vind je hier.

Over Korean Fried Chicken

Yangnyeom Tongdak is de Koreaanse naam voor deze gefrituurde kip en de Koreaanse versie is net als de Amerikaanse een soort van fastfood. Je haalt het af, maar je maakt het eigenlijk niet thuis zelf. Maar daar houdt de vergelijking met de Amerikaanse KFC eigenlijk ook wel op.

Korean Fried Chicken onderscheid zich op twee manieren van gewone gefrituurde kip. Korean Fried Chicken is heerlijk knapperig van buiten. Om dit te bereiken wordt de kip eerst door iets van bloem en/of beslag gehaald en vervolgens niet één keer, maar tweemaal gefrituurd. Hierdoor is de kip zelfs uren na bereiding nog heerlijk knapperig van buiten en supersappig van binnen. Ook de kip in ons recept is 3 uur na bereiding getest op knapperigheid en sappigheid… en gelukkig dik geslaagd voor de test. 🙂 Zelfs nadat de drumstick kort was opgewarmd in de magnetron, bleef deze heerlijk knapperig van buiten en sappig van binnen.

Nadat de kip voor de tweede keer uit de olie komt, wordt de kip afgemaakt met een heerlijke zoetpittige saus waarin een typisch Koreaans ingrediënt zit wat eigenlijk in bijna alle Koreaanse gerechten wordt gebruikt. Nee, het is geen kimchi. 😉 Het is Gochujang, een Koreaanse gefermenteerde chilipasta.

Deze hete peperpasta is naast heet ook zoetig. Je koopt het in een de Aziatische toko in bakjes. Het blijft na openen nog lang houdbaar in de koelkast. Ook in dit recept is Gochujang een onmisbaar ingrediënt. Op de foto kun je zien hoe Gochujang eruit ziet. De rode klodder voor de kip en de saus is de Gochujang, een mooie smaakmaker en zeer kenmerkend voor de Koreaanse keuken.

Recept voor Korean Fried Chicken

Voor bij een koud biertje of wat je zelf het lekkerste vindt

Ingrediënten

4 plakjes verse gemberwortel, geschild (optioneel)*
2 stengels bosui
500 gram kipdrumsticks
6 eetlepels tarwebloem
8 eetlepels water
75-100 gram Ppang-garu (Koreaans broodkruim) of Panko (Japans broodkruim)*
1 liter zonnebloem- of arachideolie om in te frituren
Zout

Voor de saus:
1 eetlepel chilipeperpasta
3 eetlepels aardbeienjam
3 eetlepels sojasaus

*Ppang-garu of Panko is min of meer hetzelfde, op het land van herkomst na. Het is broodkruim bestaande uit grote vlokachtige kruimels. Het is veel grover van structuur dan paneermeel en zorgt voor een heerlijk bros en knapperig korstje om je kip.

Bereiding

Breng een pan water aan de kook met daarin de plakjes gember, de bosui en wat zout. Zet als het kookt het vuur laag en laat nog even (ongeveer 10 minuten) pruttelen zodat de smaken van de bosui en de gember goed in het water kunnen trekken. Kook vervolgens hierin de kipdrumsticks 5 minuten.

Haal de kipdrumsticks na 5 minuten met een tang uit het water. Laat even afkoelen. Vermeng in een kom de tarwebloem met 8 eetlepels water en een snuf zout tot een glad beslag. Het is iets dikker dan pannenkoekenbeslag. Mocht het nog te dik of te dun zijn, voeg gerust nog wat water of bloem toe. Doe in een andere kom ongeveer de helft van de Ppang-garu of Panko.

Verhit in een pan 1 liter zonnebloem- of arachideolie tot ongeveer 180 graden.
Dep de kip droog met wat keukenpapier en haal drumstick voor drumstick eerst door het beslagje en dan door het broodkruim. Zorg dat het broodkruim de kip helemaal rondom bedekt door ook nog wat broodkruim uit de zak erover heen te strooien.

Nu is de kip klaar om gefrituurd te worden. Frituur de kip (eventueel in kleinere porties) in 9 minuten goudbruin. Haal de kip met een schuimspaan uit de pan. Laat even rusten en frituur vervolgens weer 5 minuten. Houd in de gaten dat de kip niet te bruin wordt.

Maak ondertussen de saus. Meng in een steelpan de Gochujan met de aardbeienjam en de sojasaus en verhit tot het borrelt.

Haal de kip weer uit de pan met de schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.

Doe de saus in een schaaltje en serveer samen met de kip.
Eventueel kun je de saus ook in een wok bereiden en de kip er doorheen scheppen of met een kwastje de kip bestrijken met de saus.

Eet smakelijk!

Meer Aziatische smaken

Houd je van Aziatisch eten? Check dan ook deze recepten.
Recept voor Japanse biefstuk teriyaki
Recept voor Thaise kippensoep, Tom Kha Kai
Recept voor Indonesisch stoofvlees, daging smoor
Recept voor wraps van koolblad, gevuld met Aziatisch gekruid gehakt en rijst

Gerelateerd

Azië, Recepten kip, Koreaans, Panko, sojasaus

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

echtegerechten.nl
Curaçao wat was je weer fantastisch! Ik heb genot Curaçao wat was je weer fantastisch! Ik heb genoten van je kleurenpracht, van je warmte die zich als een knuffel om me heen voegde, van alle familie die er was en woont, van samenzijn met mijn gezin, van lokale lekkernijen én van zomaar kunnen afspreken met @worstenbrood_en_wijn die op een steenworp afstand van ons vakantieverblijf woont.❤ En van nog veel meer, maar dit is fotodump 1. Enjoy! Ben jij al eens op Curaçao geweest? Wat vond je ervan?

Foto 1. Ik in Kura Hulanda. 
Foto 2. Een pelikaan op Playa Grandi. 
Foto 3. Gezelligheid met @worstenbrood_en_wijn tijdens happy hour op Blue Bay
Foto 4. De beroemde pontjesbrug mooi verlicht
Foto 5. Ik met man en zoon op e-scooters door Willemstad
Foto 6. Leguaan op Blue Bay
Foto 7. Ik in het Christoffelpark
Foto 8. Sunset vanaf ons balkon op Blue Bay Beach resort
Foto 9. Sunset bij het strand van Boka Sami
Foto 10. Tula monument te Willemstad 
Foto 11. Cactussen bij Hofi Mango
Foto 12. Verse vis en funchi hasa bij De Visserij
Waarom het al een tijdje heel rustig is hier en wa Waarom het al een tijdje heel rustig is hier en waarom het waarschijnlijk nog wel even rustig blijft... 
#rouw #verlies #kanker #vasculairedementie
Pasen. Even dacht ik, ik skip alles, want het is h Pasen. Even dacht ik, ik skip alles, want het is hier geen vrolijk Pasen nu mijn mooie sterke mama op Goede vrijdag verhuisde naar het hospice. Maar uiteindelijk weet ik dat deze traditie van samen eten met mijn mannen me ook troost biedt. Dus we hebben alsnog een grenzeloos lekkere brunch gehad met zijn drietjes. Met Turkse borek, Hollandse poffertjes, Franse geitenkaas, Russische blini's met zalm, vers gebakken Duitse kaiserbroodjes, enzovoorts. Daarna ook nog zoals elk jaar chocolade paaseitjes in huis verstopt en gezocht. Het was fijn! Dus ik gooi 'm er toch gewoon in... Vrolijk Pasen allemaal! En vier je geen Pasen? Geniet van je lekker lange vrije weekend!
Dankzij een portie malse runderstoof uit mijn vrie Dankzij een portie malse runderstoof uit mijn vriezer stond dit Mexicaanse feestmaal in een handomdraai op tafel.😊 Magisch om te zien hoe mooi rode uien kleuren met behulp van een beetje limoensap. Het recept van de runderstoof en de rode uien vind je in het fantastische kookboek Een tafel vol van @mokumeet. Maar ook op echtegerechten.nl vind je erg lekkere Mexicaanse recepten. Eet jij regelmatig Mexicaans? #proefmexico
#mexicaanseten #salsa #guacamole #maistortilla #feta #koriander #wewv #gezondeten #lekkereten #watetenwevandaag #comfortfood #etenmetjehanden #echtegerechten #runderwang #stoofvlees #zuur #jalapeño #jalapeno
Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet va Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet van een eitje op de zondagochtend? En wat dacht je dan van deze Turkse gepocheerde eitjes met knoflookyoghurt en met pikante gesmolten chiliboter.😍 Dat is nog eens fijn wakker worden! Wel ook voor je partner klaarmaken want anders wordt er niet meer gezoend vandaag.😘 #knoflook #çılbır #cilbir #turkseten #proefturkije #çilbir #yoghurt #ontbijt #ontbijtrecept #sundayvibes #echtegerechten #turkseeieren #eieren #gepocheerdei #poachedegg #pulbiber #aleppopepper
NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Ita NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Italië, dat wel.😄 Vorig jaar ging ik in de meivakantie naar Toscane. Wat is het luie vakantieleventje én het eten daar verrukkelijk! Dankzij deze heimwee zet ik dit gerecht hier thuis regelmatig op tafel. Geniet nu ook van dit heerlijke recept voor TAGLIATELLE MET TOMATENSAUS EN WORST want deze staat nu online. Swipe lekker opzij voor de antipasti die na dit uitzicht kwam en natuurlijk voor de pasta.😋 Enjoy!!! Happy Sunday! #proefitalie #wewv #gezondeten #lekkereten #italiaanseten #toscaanseten #toscane #saucijs #worst #tomatensaus #receptonline #echtegerechten
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Amerikaans Amsterdam bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta Frans gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaas kaneel Kerst kip koriander kurkuma limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans munt Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie sojasaus vegetarisch vis vissaus voorgerecht zalm Zweeds

Favorieten

Poke Haring Zeekraal

Hollandse Poke bowl met haring en zeekraal

mei 3, 2017 By Marjolein Boekel - de Bruijn 3 Reacties

Poke Bowl Rotterdam

Aloha! Ontdek Hawaï – Wat is Poke?

april 2, 2017 By Marjolein Boekel - de Bruijn 1 Reactie

Spaanse tapas - aardappelsalade met munt en chorizo

Heerlijke Spaanse tapas! Aardappeltjes met chorizo en munt

december 5, 2017 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Nieuwste posts

  • Wat is het beste Indonesische kookboek? Bekijk de top 3
  • Met deze 5 tips vier jij heerlijk en relaxt Pasen – met erbij werelds lekkere receptideeën
  • Smakelijke stamppot met witte bonen, prei en paprika


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in