• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Proeverijen
  • Over mij
    • Contact

Echte Gerechten

grenzeloos lekker eten

  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie

Dit Mexicaanse recept van zwarte bonen is zo klaar en smaakt heerlijk op brood, bij je taco’s en huevos rancheros

maart 19, 2019 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

HuevosyFrijoles-vierkant1020x1020

Bonen, bonen, bonen. Als je in Nederland een Mexicaans recept bekijkt, gaat er 9 van de 10x een blikje (zwarte) bonen door. Alleen in Mexico zelf gaat dat toch anders. Daar doen ze de bonen eigenlijk nooit door het eten, maar krijg je ze erbij.

Dit simpele Mexicaanse recept van zwarte of kidney bonen eet je in Mexico bij je ontbijt, lunch of diner. Het maakt niet uit of je taco’s besteld of iets met eieren. Dikke kans dat dit erbij zit. Zelfs een torta (een Mexicaans broodje) besmeer je met deze spread van zwarte bonen, die in het Spaans sprekende Mexico ‘frijoles fritos’ heten. Onlangs maakte ik weer eens dit Mexicaanse ontbijt. Nu met ‘frijoles fritos’ erbij (spreek uit friegoles frietos).

Deze Mexicaanse ‘Frijoles fritos’ maak je traditioneel gezien door de bonen eerst een nachtje te weken en dan te koken met ui en knoflook. Soms wordt een deel van de bonen gepureerd. Daarna bak je bonen samen met de gepureerde bonen in de koekenpan op. In het Engels is de term ‘refried beans’, wat de spijker op zijn kop slaat: opnieuw gebakken bonen.

Maar goed, er is een snelle manier die mij prima is bevallen. Ik gebruik hiervoor zwarte bonen uit blik uit de supermarkt.

Mexicaans recept voor snelle frijoles fritos

Neem 1 blik zwarte bonen van 400 gram. Giet het vocht af in een bakje.
Prak vervolgens 2/3 van de bonen met een vork tot een prakje.

Doe wat olijfolie of zonnebloemolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Doe de bonenprak met een scheutje vocht van de bonen in de pan. Roer door elkaar en breng aan de pruttel. Doe de rest van de bonen erbij en roer weer door.

Laat ongeveer 10 minuten pruttelen en roer regelmatig. Het heeft nogal de neiging aan te koeken.

Voeg eventueel nog wat vocht toe. Als het afkoelt wordt het snel nog dikker, dus voeg als het erg dik wordt nog wat vocht uit het blik toe.

Na 10 minuten is het klaar. Proef even en voeg naar smaak nog wat zout toe. Het ene blik zwarte bonen is zouter dan de andere.

Bestrooi met wat verkruimelde feta en serveer bij je Huevos Rancheros of kiptaco’s.

Makkelijk Mexicaans recept voor ‘torta’

Mexicaanse Torta kip en avocado

Besmeer een witte pistolet of Italiaanse bol met frijoles fritos.

Leg er een paar ringetjes ingelegde jalapeno pepers op (verkrijgbaar in een potje van bijvoorbeeld het merk Santa Maria).

Vervolgens een paar plakjes sla en avocado.
Mocht je nog wat kip uit de oven of grill over hebben van de volgende dag, trek dat van het botje af en leg dat ook op je broodje. Maar zonder is ook heel lekker.

Bestrooi met wat verkruimelde feta.

Eet smakelijk!

Trek in meer Mexicaanse recepten?

Makkelijke Mexicaanse kiptaco’s zonder pakjes en zakjes
De lekkerste guacamole!
Courgettesoep met een Mexicaanse touch
Mexicaans ontbijt met tortilla, tomatensalsa en gebakken ei

Gerelateerd

Noord- Zuid- en Midden-Amerika, Recepten bijgerecht, feta, kaas, Mexicaans

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

echtegerechten.nl
Curaçao wat was je weer fantastisch! Ik heb genot Curaçao wat was je weer fantastisch! Ik heb genoten van je kleurenpracht, van je warmte die zich als een knuffel om me heen voegde, van alle familie die er was en woont, van samenzijn met mijn gezin, van lokale lekkernijen én van zomaar kunnen afspreken met @worstenbrood_en_wijn die op een steenworp afstand van ons vakantieverblijf woont.❤ En van nog veel meer, maar dit is fotodump 1. Enjoy! Ben jij al eens op Curaçao geweest? Wat vond je ervan?

Foto 1. Ik in Kura Hulanda. 
Foto 2. Een pelikaan op Playa Grandi. 
Foto 3. Gezelligheid met @worstenbrood_en_wijn tijdens happy hour op Blue Bay
Foto 4. De beroemde pontjesbrug mooi verlicht
Foto 5. Ik met man en zoon op e-scooters door Willemstad
Foto 6. Leguaan op Blue Bay
Foto 7. Ik in het Christoffelpark
Foto 8. Sunset vanaf ons balkon op Blue Bay Beach resort
Foto 9. Sunset bij het strand van Boka Sami
Foto 10. Tula monument te Willemstad 
Foto 11. Cactussen bij Hofi Mango
Foto 12. Verse vis en funchi hasa bij De Visserij
Waarom het al een tijdje heel rustig is hier en wa Waarom het al een tijdje heel rustig is hier en waarom het waarschijnlijk nog wel even rustig blijft... 
#rouw #verlies #kanker #vasculairedementie
Pasen. Even dacht ik, ik skip alles, want het is h Pasen. Even dacht ik, ik skip alles, want het is hier geen vrolijk Pasen nu mijn mooie sterke mama op Goede vrijdag verhuisde naar het hospice. Maar uiteindelijk weet ik dat deze traditie van samen eten met mijn mannen me ook troost biedt. Dus we hebben alsnog een grenzeloos lekkere brunch gehad met zijn drietjes. Met Turkse borek, Hollandse poffertjes, Franse geitenkaas, Russische blini's met zalm, vers gebakken Duitse kaiserbroodjes, enzovoorts. Daarna ook nog zoals elk jaar chocolade paaseitjes in huis verstopt en gezocht. Het was fijn! Dus ik gooi 'm er toch gewoon in... Vrolijk Pasen allemaal! En vier je geen Pasen? Geniet van je lekker lange vrije weekend!
Dankzij een portie malse runderstoof uit mijn vrie Dankzij een portie malse runderstoof uit mijn vriezer stond dit Mexicaanse feestmaal in een handomdraai op tafel.😊 Magisch om te zien hoe mooi rode uien kleuren met behulp van een beetje limoensap. Het recept van de runderstoof en de rode uien vind je in het fantastische kookboek Een tafel vol van @mokumeet. Maar ook op echtegerechten.nl vind je erg lekkere Mexicaanse recepten. Eet jij regelmatig Mexicaans? #proefmexico
#mexicaanseten #salsa #guacamole #maistortilla #feta #koriander #wewv #gezondeten #lekkereten #watetenwevandaag #comfortfood #etenmetjehanden #echtegerechten #runderwang #stoofvlees #zuur #jalapeño #jalapeno
Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet va Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet van een eitje op de zondagochtend? En wat dacht je dan van deze Turkse gepocheerde eitjes met knoflookyoghurt en met pikante gesmolten chiliboter.😍 Dat is nog eens fijn wakker worden! Wel ook voor je partner klaarmaken want anders wordt er niet meer gezoend vandaag.😘 #knoflook #çılbır #cilbir #turkseten #proefturkije #çilbir #yoghurt #ontbijt #ontbijtrecept #sundayvibes #echtegerechten #turkseeieren #eieren #gepocheerdei #poachedegg #pulbiber #aleppopepper
NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Ita NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Italië, dat wel.😄 Vorig jaar ging ik in de meivakantie naar Toscane. Wat is het luie vakantieleventje én het eten daar verrukkelijk! Dankzij deze heimwee zet ik dit gerecht hier thuis regelmatig op tafel. Geniet nu ook van dit heerlijke recept voor TAGLIATELLE MET TOMATENSAUS EN WORST want deze staat nu online. Swipe lekker opzij voor de antipasti die na dit uitzicht kwam en natuurlijk voor de pasta.😋 Enjoy!!! Happy Sunday! #proefitalie #wewv #gezondeten #lekkereten #italiaanseten #toscaanseten #toscane #saucijs #worst #tomatensaus #receptonline #echtegerechten
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Amerikaans Amsterdam bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta Frans gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaas kaneel Kerst kip koriander kurkuma limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans munt Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie sojasaus vegetarisch vis vissaus voorgerecht zalm Zweeds

Favorieten

Thaise soep Tom Ka Kai

Recept voor Tom Kha Kai – Thaise kippensoep met Laos

oktober 3, 2017 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Japanse biefstuk teriyaki

Maak deze biefstuk teriyaki en je wilt nooit meer een Japans wereldgerecht uit een pak

december 6, 2017 By Marjolein Boekel - de Bruijn 8 Reacties

Antilliaanse pompoenpannenkoekjes – arepa di pampuna – met sinaasappel en Curaçao likeur

december 18, 2021 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Nieuwste posts

  • Wat is het beste Indonesische kookboek? Bekijk de top 3
  • Met deze 5 tips vier jij heerlijk en relaxt Pasen – met erbij werelds lekkere receptideeën
  • Smakelijke stamppot met witte bonen, prei en paprika


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in