Wil je met een groep (minimaal 10 personen) gezamenlijk een proeverij van Indisch zoet doen. Dit kan zowel online als fysiek gezamenlijk. Neem dan contact op met Marjolein voor de mogelijkheden. Dat kan via 06-51268337 of via info@echtegerechten.nl.
Hierbij de meest gestelde vragen mét antwoorden over deze proeverij. Mis je toch nog een antwoord op een vraag? Stel ‘m hieronder of stuur een mail.
Indisch zoet. Wat is dat eigenlijk?
Met Indisch zoet bedoelen we koekjes en cakes uit de Indische keuken. De Indische keuken is een samensmelting van de Indonesische keuken met de Europese keuken, maar er is wel ook overlap tussen de Indische keuken en Indonesische keuken. Dat kan een beetje verwarrend zijn. In de proeverij gaan we daar verder op in. Het Indisch zoet wordt gemaakt door Francis Kuijk, onder andere bekend van Heel Holland Bakt en haar Indische kookboeken Bersama en Manis.
Online proeven. Hoe doe je dat dan?
Proeven mag je tijdens deze proeverij gewoon met je eigen mond doen. Daarom sturen we je enkele dagen voorafgaand aan de proeverij een pakket met 6 verschillende Indische koekjes en cakes toe. Hier hoef je niet voor thuis te blijven, want deze box past door de brievenbus. Voorafgaand aan de proeverij sturen we je nog informatie toe met wat praktische informatie zoals hoe je deel kunt nemen aan de proeverij, de inloggegevens en wat je het beste bij de proeverij kunt drinken. Op het afgesproken proefmoment log je in via de zoomlink die we je hebben gestuurd en dan kan de pret beginnen. We doen dan een gezamenlijk unbox-moment en daarna gaan we alle zoetigheden stuk voor stuk proeven. Terwijl jij met je mond vol zit, vertelt onze host Helena van alles en nog wat over de baksels, over de Indische (zoete) eetcultuur en tovert ze nog wat leuke anekdotes tevoorschijn over hoe het er bij haar thuis aan toe ging vroeger. Natuurlijk is er ruimte voor jou om vragen te stellen of om ook zelf een leuke anekdote te delen.
Waarom bieden jullie de proeverij nog steeds ook online aan?
Zo kan iedereen die wil meedoen. Afstand is geen issue meer nu. Ook al woon je helemaal aan de andere kant van Nederland. Ook voor de ouders met jonge kinderen is het fijn om een keer geen oppas te hoeven regelen.
Ik ben zelf Indisch, is het voor mij dan ook nog leuk, interessant en lekker?
Het is dan sowieso leuk en lekker voor je! Het hangt er vanaf hoe bekend je bent met Indisch zoet. Sta je zelf regelmatig diverse laagjescakes te stomen of eet je wekelijks heerlijke Indische zoetigheden bij je tante of oma, dan is het misschien niet helemaal de meest geschikte proeverij voor jou. Maar zijn het smaken die je niet zo heel vaak proeft, dan kunnen we deze proeverij van harte aanbevelen. Het zal niet de eerste keer zijn, dat er mooie vergeten herinneringen naar boven komen borrelen bij een deelnemer. Ook zullen er wat nieuwerwetse baksels van Francis Kuijk in de box zitten. Dus je zult waarschijnlijk niet met alle bekend zijn.
Ik ben niet Indisch en weet er weinig vanaf, is het voor mij dan ook leuk, interessant en lekker?
Nou en of! Juist! Wist je dat er in Nederland meer dan 2 miljoen mensen met een Indische achtergrond zijn? Daarom zijn er ook heel veel toko’s en eethuisjes waar je heerlijk Indisch en/of Indonesisch kunt eten. Na deze proeverij weet je waarom er zoveel verschillende heerlijke Indische zoetigheden zijn en loop jij de volgende keer zo’n toko in om te kijken wat ze daar allemaal aanbieden.
Is de proeverij vegetarisch?
Vaak zijn het grootste deel van de Indische lekkernijen in je pakket wel vegetarisch. Het kan zijn dat er 1 of 2 bij zijn, die geen vlees of vis bevatten, maar wel gelatine. Bij het samenstellen van de box voor een groep kunnen we hier rekening mee houden.
Is de proeverij geschikt voor vegans?
Door het gebruik van boter, melk en eieren in diverse recepturen is deze proeverij niet geschikt voor veganisten.
Is deze proeverij geschikt voor zwangeren?
Jazeker! Eindelijk iets wat je wel mag eten! Zo bereid je de kleine gelijk voor als foodie in de dop. Dus waar wacht je op, boek maar lekker snel je ticket.
Voor hoeveel personen is 1 box?
De hoeveelheid aan koek en cake die je krijgt thuisgestuurd is standaard gebaseerd op twee personen. Ook hierin kunnen we maatwerk leveren.
Ik heb een allergie. Kan ik meedoen?
Helaas niet als het een gluten-, tarwe- koemelk of een allergie voor kippenei betreft. De zoetigheden bevatten geen noten (behalve kokosnoot) of pinda’s, dus met een allergie hiervoor kun je wel meedoen. Laat het ons voor de zekerheid nog wel even weten.
Wat zeiden eerdere proevers over deze proeverij?
Karen:
Vandaag kennisgemaakt met heerlijke zoetigheden uit de Indische keuken gemaakt door Francis Kuijk. Via Zoom samen unboxen, proeven en uitleg ontvangen van Helena Smit. Wat een ontzettend leuke ervaring!
Nathalie:
Sommige traktaties waren traditioneel en anderen hadden een moderne touch. Het was een prachtige belevenis. Ook al waren we fysiek niet bij elkaar en kenden we elkaar niet, we konden toch met elkaar connecten door het eten.
Zijn het andere zoetigheden dan de vorige keren?
We zorgen er altijd voor dat de 6 Indische koekjes en cakes die gemaakt worden door Francis Kuijk voor jou en je groep nog niet eerder in een eerdere proeverij aan bod zijn gekomen. Dus we zullen je 100% zeker weer verrassen!
Zijn het traditionele klassieke recepten van zoetigheden?
Ja en nee. We hebben een mooie mix gemaakt van traditionele Indische lekkernijen en minder traditionele lekkernijen die wel dan ook traditionele typische Indische ingrediënten bevatten.
Trek in Indisch zoet gekregen?
Maak dan alvast een recept van Francis Kuijk, uit haar boek Bersama: Indische zoete aardappeldumplings met kokossaus.
Of koop haar kookboek Manis. Dit is een bakboek vol met zoete Indische lekkernijen. Denk aan feestelijke taarten, koek en cakejes, snoepwaar, snacks en desserts. Natuurlijk vind je ook (wel 3 verschillende) recepten voor spekkoek in dit boek.
Trek in andere Indische gerechten gekregen?
Kijk dan of je een van deze recepten wilt maken:
Gesmoord rundvlees – daging smoor
Aubergine, makreel of ei in tomatensambalsaus
Kruidig roerbakgerecht van sperziebonen – buncis toemis
Dit artikel bevat (een) affiliate link(s) naar bol.com.
Geef een reactie