• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Proeverijen
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 1
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 2
  • Over Marjolein
    • Contact

Echte Gerechten

grenzeloos lekker eten

  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie

Gevulde eieren op zijn Zweeds met garnalen, dille en (nep) kaviaar

december 28, 2017 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Zweeds gevulde eieren met nep kaviaar en dille

Ouderwets lekker die gevulde eieren, maar hoogste tijd om dit recept eens te pimpen met Oud en Nieuw. Wat dacht je van deze gevulde eieren op zijn Zweeds. Met garnalen, dille en… kaviaar. Niet schrikken (laat dat maar aan je gekookte eitjes over), want deze kaviaar is niet zo duur als je misschien zou denken.

Zweedse kaviaar

Kaviaar kennen de meeste mensen als de glimmende zwarte viseitjes van de steur. Verpakt in een prachtig glazen potje waar je zo 50 euro voor betaald. Inderdaad, dat is de zogenaamde echte kaviaar. De verbazing in Nederland was dan ook best groot toen we de Zweedse koning Carl Gustaf hoorden vertellen dagelijks kaviaar bij het ontbijt te eten. Hij zou zelfs niet op reis gaan, zonder knäckebröd en kaviaar in zijn koffer. Huh? Serieus? Wat decadent! Ja echt, maar een nuance is op zijn plaats. In zijn koffer zit namelijk Zweedse Kalles kaviaar.

Zweeds: Kalles kaviaar

Feit is dat het typisch Zweeds is om bijna dagelijks Kalles kaviaar eten. Bijvoorbeeld op een gekookt ei of op knäckebröd met kaas. Alleen wat zij kaviaar noemen is een pasta in een tube, gemaakt van onder andere kabeljauwkuit, suiker en zout. Niet heel fancy dus. Niet alleen deze pasta wordt in de volksmond kaviaar genoemd. Ook roze zalmeitjes en haringkuit worden veelvuldig gebruikt in Zweedse recepten en bestempeld als gewoon kaviaar. In Nederland noemen we dat imitatiekaviaar. Voor de gevulde eieren op zijn Zweeds gebruiken we geen Kalles maar deze imitiatiekaviaar.

Waar koop je deze zogenaamde imitatiekaviaar?

De meeste visboeren hebben in de koeling wel een roze en/of zwarte variant staan. De potjes roze eitjes zijn wat duurder en kosten rond de € 7,50. De potjes met zwarte imitatiekaviaar kosten ongeveer € 3,95. Voor dit recept geven we de voorkeur aan de zwarte viskuit, maar mocht je alleen roze eitjes kunnen krijgen, dat is vast ook erg lekker. Gewoon maken dus.

Room en dille

Room en dille zijn twee ingrediënten die je regelmatig terugziet in Zweeds eten. Ook in de Zweedse gevulde eieren mogen ze niet ontbreken. Dille wordt vaak gebruikt bij de bereiding van Gravad lax, een typisch Zweeds gerecht waarin zalm gemarineerd wordt in zout, suiker en kruiden zoals dille. Door de beroemde Zweedse gehaktballetjes gaat ook een flinke scheut room en de aardappelen zoals die traditioneel gegeten worden bij de Gravad lax drijven in een heerlijke saus met als hoofdbestanddelen room en dille. Zie de foto hieronder van de Gravad lax met de aardappelen in room en dille. Het recept van de romige aardappelen vind je hier. Nu weer terug naar de gevulde eieren.

Zweeds eten: Gravad Lax met aardappelen in dille-roomsaus

Recept voor gevulde eieren op z’n Zweeds, met garnalen, dille en kaviaar

Ingrediënten

8 eieren
10 takjes dille + extra om te garneren (en/of meer naar smaak)
200 ml verse slagroom (ongeklopt)
2 bakjes roze grote gekookte garnalen a 125 g
een klein potje zwarte imitatiekaviaar van haring of lompvis
een snufje zout en peper

Bereiding

Kook de eieren in water een kleine 10 minuten tot ze hardgekookt zijn. Laat ze schrikken met koud water en even afkoelen.

Was en droog ondertussen de dille. Pluk de dunne sprietjes van de takjes af en hak fijn.
Tel even de garnalen. Bewaar 16 garnalen om te garneren. Hak de rest van de garnalen fijn.

Pel de nu afgekoelde eieren. Snijd ze voorzichtig in de lengte doormidden. Haal het eigeel eruit en doe dit in een flinke kom.

Prak het eigeel met een vork fijn en voeg de slagroom toe aan het eigeel. Klop nu de slagroom samen met het eigeel, met een garde of mixer, tot een mooi luchtig geheel. Je ziet dat de mousse qua hoeveelheid flink toeneemt. Klop niet te lang door, want dan kan de slagroom veranderen in boter en dat wil je niet.

Als je hiermee klaar bent voeg je de fijngehakte garnalen, de dille en een snuf zout en peper toe. Meng alles door elkaar en proef. Voeg eventueel nog wat fijngehakte dille toe of wat zout en peper.

Eieren vullen

Doe geen moeite om dit mengsel in een spuitzak te doen en te proberen het keurig in een ei op te spuiten. De fijngehakte garnalen die erdoor gaan, blijven hoogstwaarschijnlijk in het tuutje hangen.

Schik de halve eieren op een schaal. Gebruik twee dessertlepels om de halve eieren te vullen. Schep met de ene lepel een bolletje mousse, met de bolle kant van de andere lepel laat je het bolletje mousse los in het halve ei. Vul alle eieren. Waarschijnlijk houd je nog wat vulling over. Bewaar in de koelkast voor een later moment. Smeer bijvoorbeeld op een toastje of beleg er een geroosterde witte boterham mee.

Eieren garneren

Garneer de gevulde eieren nu met de overgebleven garnalen. Leg op elk bolletje mousse een garnaal. Schep vervolgens op elke garnaal wat van de imitatiekaviaar en leg daar bovenop een klein plukje dille.

Eet smakelijk!

 

Gerelateerd

Eten en weten, Europa, Recepten ei, Kerst, Pasen, vis, Zweeds

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet va Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet van een eitje op de zondagochtend? En wat dacht je dan van deze Turkse gepocheerde eitjes met knoflookyoghurt en met pikante gesmolten chiliboter.😍 Dat is nog eens fijn wakker worden! Wel ook voor je partner klaarmaken want anders wordt er niet meer gezoend vandaag.😘 #knoflook #çılbır #cilbir #turkseten #proefturkije #çilbir #yoghurt #ontbijt #ontbijtrecept #sundayvibes #echtegerechten #turkseeieren #eieren #gepocheerdei #poachedegg #pulbiber #aleppopepper
NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Ita NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Italië, dat wel.😄 Vorig jaar ging ik in de meivakantie naar Toscane. Wat is het luie vakantieleventje én het eten daar verrukkelijk! Dankzij deze heimwee zet ik dit gerecht hier thuis regelmatig op tafel. Geniet nu ook van dit heerlijke recept voor TAGLIATELLE MET TOMATENSAUS EN WORST want deze staat nu online. Swipe lekker opzij voor de antipasti die na dit uitzicht kwam en natuurlijk voor de pasta.😋 Enjoy!!! Happy Sunday! #proefitalie #wewv #gezondeten #lekkereten #italiaanseten #toscaanseten #toscane #saucijs #worst #tomatensaus #receptonline #echtegerechten
GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het Chinees, want het is alweer bijna het jaar van het konijn. Het Chinees nieuwjaar, ook wel het lentefeest genoemd, valt dit jaar op zondag 22 januari 2023. Wil je dit weekend een leeuwendans meemaken, want dat kan ook in Nederland. Of lijkt het je leuk om Chinees te gaan koken zodat je ook verzekerd bent van een lang en gelukkig nieuwjaar, check dan snel echtegerechten.nl. Goed weekend lieve allemaal! #chineesnieuwjaar #jaarvanhetkonijn #leeuwendans #ookinnederland #nietalleeninamsterdam #amsterdam #zeedijk #nieuwmarkt #blogonline
Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, j Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, je kom erwtensoep. Hollandse kost gemaakt van spliterwten, varkensvlees en rookworst. Wil je die het liefst zo dik mogelijk zodat je lepel er rechtop in blijft staan? Of toch liever meer soepachtig? Of heb je liever de Marokkaanse vega variant bessara/tamarakt? Ook erg lekker trouwens! #snert #dikdikkerdikst #erwtensoep #hollandsepot #winterkost #rookworst #spliterwten #proefnederland #echtegerechten #nederlandseten #grenzelooslekkereten #wewv
Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met kokossaus. In het kader van de online proeverij Indisch zoet op donderdag 9 februari, mag ik een recept delen van @francisbaktenkookt. Zij maakt ook alle 6 traditionele en minder traditionele zoetigheden voor de online proeverij. Dit recept is lekker snel klaar, want je hoeft deze dumplings niet te vouwen. Het komt uit Francis haar prachtige kookboek Bersama. Swipe opzij voor de cover van het boek en voor meer info over de proeverij. De foto van de zoete aardappeldumplings komt trouwens ook uit het kookboek en is gemaakt door Mitchel van Voorbergen.🙌 Duik je lekker de keuken in om dit te maken of heb je meer zin dat @francisbaktenkookt een pakket voor je bakt? Of beter, allebei! 😄 @eating_habits_nl en ik hopen je in ieder geval ook te zien tijdens de online proeverij Indisch zoet om samen met jou te proeven van de grenzeloos lekkere Indische koek en cake. Aanmelden kan door verder te klikken op de linkjes in het recept, waarvan de link in bio staat.❤ 
#indischzoet #bersama #proeverijindischzoet #zoeteaardappel #dumplings #zoeteaardappeldumplings #bijisalak #kokossaus #guladjawa #palmsuiker #etenverbindt #onlinproeverij #receptonline #proefindonesië #indischeten #indonesischeten #indofood
LAST CALL!!! Mijn favo oliebollenkraam hier in Alm LAST CALL!!! Mijn favo oliebollenkraam hier in Almere is dit weekend voor het laatst geopend. En die bij jou in de buurt waarschijnlijk ook. Dus sla, net als ik, dit weekend nog je slag en haal wat oliebollen in huis. Al is het maar om dit heerlijke hapje te maken met foie gras.😊 Zo maak je van die goeie ouwe oliebol opeens een superlekkere sjieke bite. Perfect voor die (nieuwjaars)borrel. Enjoy! Ik gebruikte trouwens foie royal, dat is een diervriendelijker alternatief voor foie gras.
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Amerikaans Amsterdam bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta Frans gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaas kaneel Kerst kip koriander kurkuma limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans munt nagerecht Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie sojasaus vegetarisch vis voorgerecht zalm Zweeds

Favorieten

Surinaamse-recept-heri-heri-bakkeljauw-cassave-ei

Oud Surinaams recept voor heri heri met bakkeljauw

augustus 19, 2020 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Sushi bowl

Proef thuis echte Japanse smaken met razendsnelle sushi uit een kom

augustus 9, 2017 By Marjolein Boekel - de Bruijn 1 Reactie

broccoli-wokken-kantonese-stijl-gember-oestersaus--3

Broccoli wokken op Kantonese wijze met oestersaus en gember

juli 13, 2019 By Marjolein Boekel - de Bruijn 2 Reacties

Nieuwste posts

  • Smakelijke stamppot met witte bonen, prei en paprika
  • Turkse eieren met yoghurt en chiliboter – çilbir
  • Tagliatelle met tomatensaus en worst – Toscane op je bord


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in