• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Foodblog
  • Proeverijen
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij – EDITIE 1 – kan iedere week
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij – EDITIE 2 – nog even geduld – kan vanaf half oktober weer
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij – EDITIE 3 – kan iedere week
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij – EDITIE 4 FEEST – kan iedere week
    • ‘Doe het zelf’ Nederlandse kaasproeverij – EDITIE 5 RONDJE NL – kan iedere week
  • Catering
  • Contact

Echte Gerechten

Connecting cultures, through food

  • Home
  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie
  • Over Marjolein

Ijsthee uit Curacao met 2 verrassende ingrediënten

september 29, 2021 Marjolein de Bruijn 2 Reacties

Met deze twee recepten maak je in een handomdraai zelf de heerlijkste ijsthee. Niet alleen de klassieke versie maar ook de groene. Beter bekend als icetea green.

Laat ik eerst maar eens bekennen dat dit recept voor ijsthee niet typisch Curaçaos is. Toch waan ik me meteen weer in Curaçao als ik dit drink, want er is een plek op Curacao waar er dagelijks vele liters van deze ijsthee wordt gedronken. Zowel van de ijsthee met groene thee als die met earl grey thee.

Ik neem je graag even mee naar Koko’s op het strand van Jan Thiel. Begin hier je dag met een goeie kop koffie en een ontbijtbagel. Plof daarna een paar uurtjes op een strandbedje met je boek. Vanzelf krijg je dan zin in iets verfrissends en verkoelends. Dan weet je, het is tijd voor een duik en daarna een glas ijsthee. Mocht je toch nog niet genoeg koffie hebben gehad, overweeg dan eerst nog een ijskoffie, die is daar ook erg lekker.

Wil je toch liever een echt Curaçaos drankje drinken, maak dan deze ijsthee een andere keer en ga nu voor awa di lamunchi. Een limonade met suiker en vers limoensap. Op de website van Jurino vind je een eenvoudig en lekker recept.

Nu terug naar de ijsthee. Ze serveren bij Koko’s alleen hun eigen gemaakte ijsthee, waarvan de een is gemaakt met earl grey thee en de ander met groene thee. Allebei worden ze niet gezoet met suiker, maar met gembersiroop. Ja inderdaad, je hebt vast wel ergens een flesje staan wat je tot nu toe eigenlijk alleen gebruikt voor Aziatische recepten? Die moet je hebben voor deze ijsthee. Geloof me maar, het wordt heerlijk! Het andere verrassende ingrediënt zit alleen in de icetea met earl grey thee. Deze maak je namelijk af met een scheutje cranberrysap.

2 recepten voor de lekkerste zelfgemaakte ijsthee

Ik met mijn zoon bij Koko’s aan de ijsthee

Onderstaande recepten zijn nu voor één persoon. Wil je een grotere hoeveelheid ijsthee in 1x maken, verdubbel of vertienvoudig dan gerust de ingrediënten.

Ingrediënten voor een groot glas klassieke ijsthee

een halve limoen, in 4 partjes gesneden
gembersiroop naar smaak
een glas earl grey thee, afgekoeld
een scheut cranberrysap
blokjes of ‘crushed’ ijs

Bereiding

Begin met het zetten van de earl grey thee. Laat deze afkoelen. Eventueel doe je er alvast een paar ijsklontjes in. Kijk wel uit dat de thee niet te slap wordt.
Pak dan een flink groot glas. Knijp uit elk partje limoen wat sap in het glas en doe daarna de partjes limoen in het glas.

Voeg nu een scheutje gembersiroop toe. Doe zoveel siroop als dat je normaal gesproken siroop zou toevoegen als je een glas limonade voor jezelf maakt. Voeg nu je glas tot 2/3 vol met de zoveel mogelijk afgekoelde earl grey thee. Doe er flink wat ijs bij en maak het af met een scheutje cranberry sap.

Steek er een rietje in, plof in een luie stoel (het liefste buiten) en geniet!

Ingrediënten voor een groot glas groene ijsthee

een halve limoen, in 4 partjes gesneden
4 blaadjes verse munt
gembersiroop naar smaak
een glas groene thee (ik gebruik altijd groene thee met cranberry)
blokjes of ‘crushed’ ijs

Bereiding

Begin met het zetten van de groene thee. Laat deze afkoelen. Eventueel doe je er alvast een paar ijsklontjes in. Kijk wel uit dat de thee niet te waterig wordt.
Pak een flink groot glas. Knijp uit elk partje limoen wat sap in het glas en doe daarna de partjes limoen ook in het glas.

Kneus de muntblaadjes en doe ze bij de partjes limoen.
Voeg nu een scheutje gembersiroop toe. Doe zoveel siroop als dat je normaal gesproken siroop zou toevoegen in een glas limonade.
Voeg nu je glas tot 3/4 vol met de zoveel mogelijk afgekoelde groene thee.
Doe er flink wat ijs bij en steek er een rietje in.

Proef even of je het zoet of verfrissend genoeg vindt (de ene limoen is de andere niet). Voeg eventueel nog wat extra limoen of gembersiroop toe.

Geniet ervan!

Heb je genoten van de ijsthee? Van dit recept of bij Koko’s zelf op Curacao, laat het me alsjeblieft weten door een reactie onderaan of op social media.

Meer zonnige recepten

Zomerse courgettesoep met een vleugje Mexico
Midden-Oosterse shakshuka
Siciliaanse Melanzane alla Parmigiana

Noord- Zuid- en Midden-Amerika, Recepten gember, limoen, munt

Lees Interacties

Reacties

  1. Ilona zegt

    november 10, 2021 om 15:31

    Ik neem hem mee hoor 😉

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      november 12, 2021 om 07:49

      Ilona, bedoel je het recept of de ijsthee? :-)) Ga jij soms weer naar Curacao binnenkort?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Amerikaans Amsterdam aubergine bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta Frans gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaas kaneel Kerst kip koriander limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie soep sojasaus vegetarisch vis vissaus wereldgerecht zalm Zweeds

Favorieten

Zweeds recept voor Gravad Lax

Feestelijk Zweeds recept voor in dille gemarineerde zalm – gravad lax

januari 20, 2018 By Marjolein de Bruijn 6 Reacties

Spaanse tapas - aardappelsalade met munt en chorizo

Heerlijke Spaanse tapas! Aardappeltjes met chorizo en munt

december 5, 2017 By Marjolein de Bruijn Reageer

Mexicaanse kiptacos

Makkelijke Mexicaanse kiptaco’s zonder kant-en-klare kruidenmix

maart 6, 2017 By Marjolein de Bruijn 1 Reactie

Nieuwste posts

  • Antilliaanse pompoenpannenkoekjes – arepa di pampuna – met sinaasappel en Curaçao likeur
  • 8 coronaproof culinaire cadeautips voor de feestdagen en één bonustip voor in 2022
  • Witlofsalade met blauwe kaas en appel


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2022 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in