• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Proeverijen
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 1
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 2
  • Over Marjolein
    • Contact

Echte Gerechten

grenzeloos lekker eten

  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie

Ijsthee uit Curacao met 2 verrassende ingrediënten

september 29, 2021 Marjolein Boekel - de Bruijn 2 Reacties

Met deze twee recepten maak je in een handomdraai zelf de heerlijkste ijsthee. Niet alleen de klassieke versie maar ook de groene. Beter bekend als icetea green.

Laat ik eerst maar eens bekennen dat dit recept voor ijsthee niet typisch Curaçaos is. Toch waan ik me meteen weer in Curaçao als ik dit drink, want er is een plek op Curacao waar er dagelijks vele liters van deze ijsthee wordt gedronken. Zowel van de ijsthee met groene thee als die met earl grey thee.

Ik neem je graag even mee naar Koko’s op het strand van Jan Thiel. Begin hier je dag met een goeie kop koffie en een ontbijtbagel. Plof daarna een paar uurtjes op een strandbedje met je boek. Vanzelf krijg je dan zin in iets verfrissends en verkoelends. Dan weet je, het is tijd voor een duik en daarna een glas ijsthee. Mocht je toch nog niet genoeg koffie hebben gehad, overweeg dan eerst nog een ijskoffie, die is daar ook erg lekker.

Wil je toch liever een echt Curaçaos drankje drinken, maak dan deze ijsthee een andere keer en ga nu voor awa di lamunchi. Een limonade met suiker en vers limoensap. Op de website van Jurino vind je een eenvoudig en lekker recept.

Nu terug naar de ijsthee. Ze serveren bij Koko’s alleen hun eigen gemaakte ijsthee, waarvan de een is gemaakt met earl grey thee en de ander met groene thee. Allebei worden ze niet gezoet met suiker, maar met gembersiroop. Ja inderdaad, je hebt vast wel ergens een flesje staan wat je tot nu toe eigenlijk alleen gebruikt voor Aziatische recepten? Die moet je hebben voor deze ijsthee. Geloof me maar, het wordt heerlijk! Het andere verrassende ingrediënt zit alleen in de icetea met earl grey thee. Deze maak je namelijk af met een scheutje cranberrysap.

2 recepten voor de lekkerste zelfgemaakte ijsthee

Ik met mijn zoon bij Koko’s aan de ijsthee

Onderstaande recepten zijn nu voor één persoon. Wil je een grotere hoeveelheid ijsthee in 1x maken, verdubbel of vertienvoudig dan gerust de ingrediënten.

Ingrediënten voor een groot glas klassieke ijsthee

een halve limoen, in 4 partjes gesneden
gembersiroop naar smaak
een glas earl grey thee, afgekoeld
een scheut cranberrysap
blokjes of ‘crushed’ ijs

Bereiding

Begin met het zetten van de earl grey thee. Laat deze afkoelen. Eventueel doe je er alvast een paar ijsklontjes in. Kijk wel uit dat de thee niet te slap wordt.
Pak dan een flink groot glas. Knijp uit elk partje limoen wat sap in het glas en doe daarna de partjes limoen in het glas.

Voeg nu een scheutje gembersiroop toe. Doe zoveel siroop als dat je normaal gesproken siroop zou toevoegen als je een glas limonade voor jezelf maakt. Voeg nu je glas tot 2/3 vol met de zoveel mogelijk afgekoelde earl grey thee. Doe er flink wat ijs bij en maak het af met een scheutje cranberry sap.

Steek er een rietje in, plof in een luie stoel (het liefste buiten) en geniet!

Ingrediënten voor een groot glas groene ijsthee

een halve limoen, in 4 partjes gesneden
4 blaadjes verse munt
gembersiroop naar smaak
een glas groene thee (ik gebruik altijd groene thee met cranberry)
blokjes of ‘crushed’ ijs

Bereiding

Begin met het zetten van de groene thee. Laat deze afkoelen. Eventueel doe je er alvast een paar ijsklontjes in. Kijk wel uit dat de thee niet te waterig wordt.
Pak een flink groot glas. Knijp uit elk partje limoen wat sap in het glas en doe daarna de partjes limoen ook in het glas.

Kneus de muntblaadjes en doe ze bij de partjes limoen.
Voeg nu een scheutje gembersiroop toe. Doe zoveel siroop als dat je normaal gesproken siroop zou toevoegen in een glas limonade.
Voeg nu je glas tot 3/4 vol met de zoveel mogelijk afgekoelde groene thee.
Doe er flink wat ijs bij en steek er een rietje in.

Proef even of je het zoet of verfrissend genoeg vindt (de ene limoen is de andere niet). Voeg eventueel nog wat extra limoen of gembersiroop toe.

Geniet ervan!

Heb je genoten van de ijsthee? Van dit recept of bij Koko’s zelf op Curacao, laat het me alsjeblieft weten door een reactie onderaan of op social media.

Meer zonnige recepten

Zomerse courgettesoep met een vleugje Mexico
Midden-Oosterse shakshuka
Siciliaanse Melanzane alla Parmigiana

Gerelateerd

Noord- Zuid- en Midden-Amerika, Recepten gember, limoen, munt

Lees Interacties

Reacties

  1. Ilona zegt

    november 10, 2021 om 15:31

    Ik neem hem mee hoor 😉

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      november 12, 2021 om 07:49

      Ilona, bedoel je het recept of de ijsthee? :-)) Ga jij soms weer naar Curacao binnenkort?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het Chinees, want het is alweer bijna het jaar van het konijn. Het Chinees nieuwjaar, ook wel het lentefeest genoemd, valt dit jaar op zondag 22 januari 2023. Wil je dit weekend een leeuwendans meemaken, want dat kan ook in Nederland. Of lijkt het je leuk om Chinees te gaan koken zodat je ook verzekerd bent van een lang en gelukkig nieuwjaar, check dan snel echtegerechten.nl. Goed weekend lieve allemaal! #chineesnieuwjaar #jaarvanhetkonijn #leeuwendans #ookinnederland #nietalleeninamsterdam #amsterdam #zeedijk #nieuwmarkt #blogonline
Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, j Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, je kom erwtensoep. Hollandse kost gemaakt van spliterwten, varkensvlees en rookworst. Wil je die het liefst zo dik mogelijk zodat je lepel er rechtop in blijft staan? Of toch liever meer soepachtig? Of heb je liever de Marokkaanse vega variant bessara/tamarakt? Ook erg lekker trouwens! #snert #dikdikkerdikst #erwtensoep #hollandsepot #winterkost #rookworst #spliterwten #proefnederland #echtegerechten #nederlandseten #grenzelooslekkereten #wewv
Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met kokossaus. In het kader van de online proeverij Indisch zoet op donderdag 9 februari, mag ik een recept delen van @francisbaktenkookt. Zij maakt ook alle 6 traditionele en minder traditionele zoetigheden voor de online proeverij. Dit recept is lekker snel klaar, want je hoeft deze dumplings niet te vouwen. Het komt uit Francis haar prachtige kookboek Bersama. Swipe opzij voor de cover van het boek en voor meer info over de proeverij. De foto van de zoete aardappeldumplings komt trouwens ook uit het kookboek en is gemaakt door Mitchel van Voorbergen.🙌 Duik je lekker de keuken in om dit te maken of heb je meer zin dat @francisbaktenkookt een pakket voor je bakt? Of beter, allebei! 😄 @eating_habits_nl en ik hopen je in ieder geval ook te zien tijdens de online proeverij Indisch zoet om samen met jou te proeven van de grenzeloos lekkere Indische koek en cake. Aanmelden kan door verder te klikken op de linkjes in het recept, waarvan de link in bio staat.❤ 
#indischzoet #bersama #proeverijindischzoet #zoeteaardappel #dumplings #zoeteaardappeldumplings #bijisalak #kokossaus #guladjawa #palmsuiker #etenverbindt #onlinproeverij #receptonline #proefindonesië #indischeten #indonesischeten #indofood
LAST CALL!!! Mijn favo oliebollenkraam hier in Alm LAST CALL!!! Mijn favo oliebollenkraam hier in Almere is dit weekend voor het laatst geopend. En die bij jou in de buurt waarschijnlijk ook. Dus sla, net als ik, dit weekend nog je slag en haal wat oliebollen in huis. Al is het maar om dit heerlijke hapje te maken met foie gras.😊 Zo maak je van die goeie ouwe oliebol opeens een superlekkere sjieke bite. Perfect voor die (nieuwjaars)borrel. Enjoy! Ik gebruikte trouwens foie royal, dat is een diervriendelijker alternatief voor foie gras.
INDISCH ZOET!!! Deze online proeverij is terug van INDISCH ZOET!!! Deze online proeverij is terug van weggeweest!!!! Niemand minder dan @francisbaktenkookt gaat 6 heerlijke traditionele en minder traditionele Indische zoetigheden voor je bakken en nee die staan niet op deze foto. We houden dat nog even geheim. Op donderdagavond 9 februari gaan we de proefboxen Indisch zoet gezamenlijk unboxen, proeven en bespreken. Host @eating_habits_nl vertelt je alles erover zodat jij je even in het voormalig Nederlands-Indië waant. Maar dan wel lekker thuis op je eigen bank, achter de laptop in het jaar 2023. Je proefbox is goed gevuld zodat je lekker met zijn tweeën ervan kunt proeven. Zie ik je dan? Meld je snel aan want we hebben maar een beperkt aantal proefboxen. Link naar meer info staat in mijn bio. Vragen? Stel ze alsjeblieft!!!
Nog een gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst lieve Nog een gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst lieve allemaal!!! Hier gaat 2022 niet de boeken in als mijn favoriete jaar. Mijn beide ouders tobben, op zijn zachts gezegd, nogal met hun gezondheid en ook ik ging onderuit door ‘sudden deafness’ en een brughoektumor die begon te narren. Hoewel het nu weer stukken beter met me gaat, heb ik flink ingeleverd qua energieniveau. Maar alle clichés blijken waar. Juist door de ‘bad things’, genoot ik keihard van wat wel (weer) kon en dat was stiekem best heel veel hoor. Want hoe heerlijk is het om na een paar maanden vooral thuis op de bank te liggen, eindelijk weer leuke dingen te doen met mijn man en zoon, op vakantie in La Douce France. En natuurlijk geniet ik daar ook van allerlei Franse lokale specialiteiten. En wat een enorm fijn gevoel om na 3 maanden geen auto te mogen rijden eindelijk weer zelf in mijn eigen Fordje naar mijn ouders te kunnen gaan! Een dikke bonus was het dat de zomer best lang duurde en dat ik een paar dagen nadat ik weer mocht rijden met mijn zoon naar het zonovergoten strand van Noordwijk kon rijden om daar samen met een vriendin en haar kids de zon in de zee te zien zakken. Hoe tof om ook eindelijk weer eens naar Londen te gaan en dit samen met mijn zoon te doen. We logeerden bij een goede vriendin en haar gezin. We aten de lekkerste sushi; gingen naar een voetbalwedstrijd en doken Chinatown in. En hoe bijzonder om eindelijk weer eens de familie bij elkaar te hebben met kerst en zo samen te genieten van lekker eten, elkaar en van helaas hoogstwaarschijnlijk voor het laatst samen kerst met mijn lieve mama erbij. Heftig, maar ozo warm en waardevol. En vlak niet uit dat ik dit jaar wederom een fantastische trouwdag beleefde. Wie kan nu zeggen dat ie 2x in 1 jaar tijd is getrouwd.😄 Yes, ik en niet geheel toevallig mijn man ook, zijn na in coronatijd in het klein getrouwd te zijn, op 26-5-2022 nog een keer getrouwd. Maar dan met wel 90 vrienden en familieleden erbij. Zo genoten van die dag.🥰 Ook omdat wederom mijn beide ouders er toch wel weer bij konden zijn! Dat enorm genieten tussen de dalletjes door, dat bevalt me wel! 😊 Dus daar ga ik lekker mee door in 2023. Lees verder in de comments.....
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Amerikaans Amsterdam bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta Frans gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaas kaneel Kerst kip koriander kurkuma limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans munt nagerecht Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie sojasaus vegetarisch vis vissaus zalm Zweeds

Favorieten

Eiersalade met dragon en pimpernel

Eiersalade met dragon, bieslook en de kleine pimpernel

april 5, 2020 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Poke zalm met zeewier

Maak je eigen Hawaiiaanse Poke bowl met zalm en zeewiersalade

april 2, 2017 By Marjolein Boekel - de Bruijn 2 Reacties

Poke Haring Zeekraal

Hollandse Poke bowl met haring en zeekraal

mei 3, 2017 By Marjolein Boekel - de Bruijn 3 Reacties

Nieuwste posts

  • Gong Xi Fa Cai! Oftewel: Gelukkig nieuwjaar!
  • Indische zoete aardappel dumplings met kokossaus – Biji Salak
  • FAQ over een proeverij Indisch zoet. De 15 meest gestelde vragen


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in