• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Foodblog
  • Proeverijen
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij – EDITIE 1 – kan iedere week
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij – EDITIE 2 – nog even geduld – kan vanaf half oktober weer
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij – EDITIE 3 – kan iedere week
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij – EDITIE 4 FEEST – kan iedere week
    • ‘Doe het zelf’ Nederlandse kaasproeverij – EDITIE 5 RONDJE NL – kan iedere week
  • Catering
  • Contact

Echte Gerechten

Connecting cultures, through food

  • Home
  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie
  • Over Marjolein

Maak je eigen Hawaiiaanse Poke bowl met zalm en zeewiersalade

april 2, 2017 Marjolein de Bruijn 2 Reacties

Het Amerikaanse Hawaï heeft een geheel eigen keuken met veel Japanse invloeden en veel verse vis. Beide proef je terug in deze overheerlijke vissalade, genaamd Poke. Heerlijk met sushirijst of als bijgerecht met wat andere Hawaïaanse specialiteiten.

Meer lezen over Poke? Check de blog Aloha ontdek Hawai thuis! Wat is poke

Recept voor Poke met zalm

Poke zalm met zeewier

Voor 2 personen

Ingrediënten

300 gram sushirijst (1 Amerikaanse cup)
300 gram dagverse zalm van sashimikwaliteit
100 gram Japanse zeewiersalade*
1 bosui
2 eetlepels sojasaus (bv Japanse sojasaus of lichte sojasaus)
1 eetlepel sesamzaad
2 theelepels sesamolie**
een halve zoete ui

*Japanse zeewiersalade of salade van Wakame haal je kant-en-klaar bij je visboer. Wakame is het soort zeewier wat gebruikt wordt in deze salade.
** Sesamolie is een smaakmaker die veel gebruik wordt in de Aziatische keuken en is verkrijgbaar in de toko.

Voorbereiding

Kook of stoom de sushirijst volgens de aanwijzingen van de verpakking gaar. Breng eventueel nog op smaak met wat zout, rijstazijn en suiker en laat afkoelen. Dit deden wij overigens niet, maar wij zetten de sojasaus wel op tafel om eventueel nog wat over de rijst te doen.

Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad totdat het lichtbruin kleurt en het lekker gaat ruiken en zet klaar voor gebruik in een schaaltje of op een bord.
Pel de zoete ui en snijd deze in parten zoals je dat ook met een appel zou doen (eerst in vieren en dan elk kwart ui in nog 2-3 stukjes/parten snijden). Maak de bosui schoon en snijd in fijne ringetjes.
Snijd vervolgens de zalm in eenhapsblokjes.

Bereiding

Doe de nog lauwe sushirijst in een klein schaaltje, druk aan en keer om op een bord zodat een mooi bolletje rijst ontstaat. Doe dit nogmaals voor de tweede portie. Laat rustig verder afkoelen.

Meng in een kom de zalm met de zoete ui, bosui, sojasaus, sesamolie, de helft van de geroosterde sesamzaadjes en de zeewiersalade. Proef en voeg eventueel nog wat sojasaus of sesamolie toe. Leg de vissalade op de bolletjes rijst en leg eventueel ook nog wat ernaast. Garneer met de rest van de sesamzaadjes en eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Houd je van verse vis zoals in dit recept? Check dan ook deze recepten.
Recept voor Poke met haring
Recept voor sushi in een kom

 

Noord- Zuid- en Midden-Amerika, Recepten Amerikaans, Hawaiiaans, Poke, rijst, sesamolie, sojasaus, vis, zalm

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Amerikaans Amsterdam aubergine bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta Frans gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaas kaneel Kerst kip koriander limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie soep sojasaus vegetarisch vis vissaus wereldgerecht zalm Zweeds

Favorieten

Spaanse tapas - aardappelsalade met munt en chorizo

Heerlijke Spaanse tapas! Aardappeltjes met chorizo en munt

december 5, 2017 By Marjolein de Bruijn Reageer

Hollandse stoofperen

3x Hollandse stoofpeertjes

december 1, 2016 By Marjolein de Bruijn Reageer

Poke Bowl met haring en rode biet

Poke bowl goes Dutch! Prijswinnend recept met Hollandse Nieuwe en rode biet

juni 22, 2018 By Marjolein de Bruijn 2 Reacties

Nieuwste posts

  • Antilliaanse pompoenpannenkoekjes – arepa di pampuna – met sinaasappel en Curaçao likeur
  • 8 coronaproof culinaire cadeautips voor de feestdagen en één bonustip voor in 2022
  • Witlofsalade met blauwe kaas en appel


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2022 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in