• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Foodblog
  • (online) proeverijen
    • Online proeverij van verrassend lekkere Nederlandse kaasjes op vrijdag 23 april 2021 om 20:00 uur
    • Online proeverij van 7x Indisch zoet op zondag 28 februari om 16:00 uur – inschrijving gesloten
    • ‘Doe het zelf’ Europese Kaasproeverij voor thuis
  • Catering
  • Contact

Echte Gerechten

Connecting cultures, through food

  • Home
  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie
  • Over Marjolein

Met deze 5 tips vier jij (net als ik) een heerlijk relaxt Pasen – met erbij een werelds lekker Zweeds, Russisch, Amerikaans, Frans of Indonesisch recept

april 14, 2019 Marjolein de Bruijn 2 Reacties

Zweedse-GevuldeEieren-Pasen-garnaal-recept

Pasen staat weer voor de deur en daar heb ik heel veel zin in! Zo fijn om even wat meer tijd te hebben voor familie en vrienden. Daarom heb ik eigenlijk ook niet heel veel zin om lang in de keuken te staan. Zeker niet, als er ook nog mooi weer op komst is. Maar ik maak wel graag wat lekkers klaar of iets anders dan anders. Hierbij mijn plan van aanpak voor een relaxte Paas.

Tip 1. Maak snelle Russische blini’s met zure room en zalm

Wat het bij mij altijd goed doet op de ontbijt- of brunchtafel zijn Russische blini’s met een beetje zure room en een paar flintertje gerookte zalm. Blini’s kun je zelf maken (doe ik nooit) of je haalt een pakje kant-en-klare blini’s in de supermarkt of stiekem zelfs een zak poffertjes. Hoe dan ook, het hapt heerlijk weg en staat binnen no time op tafel.

Tip 2. Verras met ganzen- of eendenei

Ganzeneieren-Pasen
Ganzeneieren, indrukwekkend groot.

Vorig jaar heb ik met Pasen voor het eerst iets met ganzeneieren gedaan. Zowel gekookt als in roerei vorm. De structuur is anders dan die van een kippenei, de smaak lijkt deels op die van een kippenei maar deels niet. Veel romiger. Dit jaar heb ik eendeneieren besteld en daar heb ik ook nog nooit eerder iets mee gedaan. Dus ik ben benieuwd!

Tip 3. Koop een paar hele mooie (wel wat duurdere) ingrediënten

Ganzenei-roerei-Pasen-boterschaapje-fleurdesel
Roerei van ganzenei met fleur de sel

Ik ben dol op roomboter, dus ik zwicht voor dat schattige boterschaapje uit de supermarkt of  een mooie lichtgezouten boerenboter voor op tafel. Met Pasen dek ik de tafel met een mooi tafelkleed en vrolijke, vaak gele papieren servetten. Erbij koffie, thee en vers geperste jus d’orange, want behalve dat het lekker is, staat het ook meteen heel feestelijk al die glaasjes sap, thee en/of koffie. Roerei van ganzenei, croissants, boterschaapje en fleur de sel

Vaak zet ik ook iets van gerookte zalm, die je toch over hebt van de blini’s, op tafel. Want dat smaakt weer heel lekker bij je roereitje. Verder ontbreken niet: verse croissantjes, toast van casino wit (mijn favoriet met roomboter), een paar plakken Paasbrood (doe daar die lichtgezouten boter op) en een mooi zacht (geiten)kaasje. Deze laatste is echt puur voor mij. De rest hoeft niet zo nodig al geitenkaas bij het ontbijt. :-)))

Tip 4. Ontbijt op Tweede Paasdag met de restjes van Eerste Paasdag

Het mooie van zo’n volle tafel is, dat je altijd genoeg hebt voor de volgende dag. Dus ook op Tweede Paasdag dek ik weer blij de tafel en parkeer handig servetjes, schoteltjes en schaaltjes op de vlekken in het kleed van de dag ervoor.

Tip 5. Maak een van deze werelds lekkere gerechten

Omdat je niet uren in de keuken staat voor je ontbijt of brunch en je voor de namiddag of avond ook nog iets lekkers wilt maken, heb ik hier een aantal PaasProof recepten voor je uit Zweden, Frankrijk, Indonesië en Amerika. Toch liever nog een Hollands hapje op het menu? Check dan deze met Hollandse garnalen gevulde komkommertjes op Food-idee.nl

Mooie Zweedse Paashapjes

Zweedse-GevuldeEieren-Pasen-garnaal-recept
Zweedse gevulde eieren met garnaal en dille

Deze Zweedse gevulde eieren zijn echt plaatjes om te zien, niet moeilijk om te maken en smaken naar meer. Mocht je nu echt geen trek hebben in die viseitjes bovenop, laat ze dan lekker weg.

Wat dacht je van Gravad Lax voor bij de brunch of als voorgerecht? Laat een royaal stuk zalm in zout, suiker en dille marineren in de koelkast en je hebt een prachtig gerecht voor op tafel. Deze Zweedse Gravad Lax streelt tong en ogen.

Zweedse-Zalm-Pasen-GravadLax-Dille-recept
Gravad Lax met dille

Franse eitjes uit de oven

Oeufs en cocotte is een mooie Franse klassieker en betekent eigenlijk niets meer dan ‘ei in pot’. De oven doet hier het werk. Dit gerechtje is echt een allemansvriend, ook omdat je dit gerecht naar eigen smaak kunt aanpassen. Op de foto zie je een variant met zalm en peterselie, maar alleen een plukje spinazie is ook al heel lekker. De Fransen eten deze oveneieren als voorgerecht of lunchgerecht met een glaasje wijn erbij. Perfect voor Pasen dus. Bekijk hier het recept.

Frans Oeuf en cocotte kan de oven in
Oeufs en cocotte voordat ze de oven ingaan

Indonesisch of Amerikaans dineren

Wat dacht je van een diner met Indonesische eieren met garnalen in een tomatensambalsausje? Deze Telor Belado is heerlijk met gele rijst (kook je rijst met een theelepel kurkuma voor een mooie gele kleur), zuur, sambal, gebakken uitjes, kroepoek en sperziebonen. Eventueel maak je met de sperziebonen nog Buncis Tumis.

telorbelado-ei-garnaal-balado-indonesisch-indisch
Ei en garnaal in Indonesische belado

Je huis ruikt heerlijk als deze Amerikaans meatloaf in je oven staat. Voor Pasen geef je deze een Latin twist door een paar hardgekookte eieren erin te verstoppen. Check onderaan dit recept hoe je dat doet. Gehaktbrood vullen met eieren is iets wat je vaak in Latijns-Amerikaanse landen ziet. Zo maken ze in Argentinië ‘Pan de Carne’ die ze soms vullen met ei of kaas.

meatlof-gehaktbrood-meteiverstopt
Het gehaktbrood klaar om de oven in te gaan

Serveer met de Pasen je gehaktbrood met aardappelkroketjes en groene gegrilde asperges; beetgaar gekookte peultjes of een frisse groene salade. Mocht je nog niet eimoe zijn, dan kun je je salade of groene asperges ook nog versieren met stukjes hardgekookt of een gepocheerd ei.

Ik wens jullie een hele fijne Pasen!

 

Inspiratie, Recepten ei, gehakt, Marjolein, Pasen, zalm

Lees Interacties

Reacties

  1. Ilona zegt

    april 14, 2019 om 16:26

    Ik had nog nooit van Pan de carne gehoord maar ga meteen je recept checken! Vind het er zo feestelijk uitzien zo’n gehaktbrood met ei. En iedereen vindt het lekker.

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      april 14, 2019 om 17:54

      Nou inderdaad! Echt een allemansvriend, hoewel de vegetariërs daar waarschijnlijk anders over denken.😉 Pan de carne moet je anders even googlen, want mijn gehaktbrood is meer Noord-Amerikaans maar dan met de ei-erin-tip.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

Senegalees eten, deel 2 hebben jullie ook nog van Senegalees eten, deel 2 hebben jullie ook nog van me tegoed.🤩😋 Wat een blije én heerlijke salade van met tijm en komijn geroosterde zoete aardappel, mango en geitenkaas. Eigenlijk hoor je 'collard greens' te gebruiken, in het Nederlands ook wel snijkool of bladkool genoemd, maar die zijn onvindbaar hier in NL. Daarom spinazie gebruikt. Er zit een prachtige rode dressing van palmolie, limoensap en gember over. Swipe nog even voor de mooie rode dressing! En ook voor de met royaal gember en kaneel gekruide cake met ook weer zoete aardappel en mango erin waarin je de gele stukjes mango nog kunt zien zitten. Heerlijk met thee en slagroom. Prachtig en heerlijk boek, het kookboek Senegal van @chefpierrethiam 🙌
Vrolijk Pasen lieve allemaal en voor wie geen Pase Vrolijk Pasen lieve allemaal en voor wie geen Pasen viert, geniet van een lekker lang weekend vrij!❤ Op mijn Paasontbijttafel vanmorgen weer lekker van alles en nog wat. Denk aan American pancakes, Senegalese cake met mango en zoete aardappel, hartige tomaat-kaas muffins, traditioneel Paasbrood, een lekker romig Frans kaasje, een bordje vis van de visboer, verse aardbeitjes, boeren gezouten roomboter, jam, thee, sap en natuurlijk een zachtgekookt eitje, want dat ei hoort er wat mij betreft echt wel bij. Net is het huis omgekeerd en zijn er 15 chocoladepaaseitjes (met wat hints van mij) dan toch eindelijk gevonden. Nu uitbuiken met koffie terwijl de 11-jarige wat dood en verderf zaait in Fortnite.🙈😄 Ben trouwens benieuwd! Wat mag er bij jullie niet ontbreken bij het ontbijt? En welke activiteit mag er niet ontbreken? Nog tradities? Nog naar de meubelboulevard? 😘
Ik dook in de Senegalese keuken en dat was een fee Ik dook in de Senegalese keuken en dat was een feestje! Ik stoofde lamsschenkels in een kruidige pindasaus en maakte daarbij de fonio pilaf met voorjaarsgroente. Helaas kon ik geen fonio vinden in de toko. Iemand tips waar in Almere of Amsterdam ik dit mooie graantje kan kopen? Maar van @chefpierrethiam mocht ik het ook met quinoa maken. Ik gebruikte voor het eerst rode palmolie, een voor de Senegalese keuken essentieel ingrediënt. Gelukkig is dit een heel ander product dan de dubieuze palmolie die je in heel veel bewerkte producten helaas terugvindt. Deze palmolie (diwtiir) is geperst uit palmfruit en heeft een prachtige rode kleur. Het kookboek Modern Senegalese recipes, from the source to the bowl geeft heeeeeel veel mooie recepten en heel veel informatie over de Senegalese tradities en waarden. Ook de fotografie van het eten, de mensen en de markten is prachtig. Ik ben nog lang niet uitgekookt. Binnenkort meer!
Hoihoi! Volgende week zaterdag is het weer zover! Hoihoi! Volgende week zaterdag is het weer zover! Dan zal ik weer in samenwerking met @fromagerielamuse een heerlijke én gezellige online proeverij hosten. Je hebt nog maar tot en met maandag om je aan te melden op mijn website EchteGerechten.nl, dus pak je kans en doe gezellig mee! 😊 De heerlijkste kaasjes zullen thuis bezorgd worden, waar je met 2-4 personen van kunt genieten. Het zijn kaasjes die je niet snel bij je eigen kaasboer zult vinden. Per mail ontvang je van mij voorafgaand aan de proeverij de zoomlink en adviezen voor bijpassende wijn, bier en thee. Gebruik nu de code '20maart' en ontvang 5 euro korting op dit gezellige avondje uit en thuis. Zie ik je de 20e? Geniet van je zondag en hopelijk tot volgende week! Lieve groeten, Marjolein
Kip met saffraan, baharat, rozenharissa, venkel en Kip met saffraan, baharat, rozenharissa, venkel en sinaasappel. Love it! Eindelijk dat potje rozenharissa geopend en nu weet ik zeker dat ie snel leeg is ook. Heerlijk! En dat dankzij @levenalsgodinfrankrijk waarvan ik dit recept swiepswoepswapperde voor de foodblogswap van @mandyandmore. 😊👌 Op levenalsgodinfrankrijk.eu vind je heel veel lekkers, maar door de naam had ik vooral veel Franse recepten verwacht. Niet dus! 😂👍 Ik voegde aan haar recept saffraan, venkel en honing toe, serveerde er knapperig brood bij, wat doperwtjes én schepte nog wat extra rozenharissa op kip en erwten. Dat was smullen! De lekkerste rozenharissa haal je trouwens bij @estherscookery in de Amsterdamse Pijp. Mijn versie van dit recept staat nu op echtegerechten.nl!! Fijne zondag lieve allemaal!
Happy Sunday! Hier ontbijt mijn zoon met bapao.😄 Missie homemade bapao meer dan geslaagd, mede dankzij de leuke online workshop- en demo van @francisbaktenkookt die ik afgelopen woensdagavond deed. Al dat wachten tussendoor is trouwens echt niet mijn ding. Ben niet zo geduldig. En het gist moet gaan werken, het deeg moet rijzen en dan weer narijzen. Dan stomen op het vuur, stomen van het vuur af. Heeeeeeel veel stapjes dus en dan heb ik een stoompan waar maar 4 broodjes tegelijk in kunnen.😄 Maar het is wel leuk om te doen! Wist je trouwens dat als je broodje bapao zegt, je eigenlijk 'broodje gevuld broodje' zegt? Dus doe dat maar niet, tis bapao. En dan kom ik meteen bij naan brood, dan zeg je ook brood brood. Dus je kunt het gewoon bij naan houden. 😘 Ben je nu nog aan het lezen? Wat gezellig!!! 🥰
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Afrikaans Amerikaans Amsterdam aubergine bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaneel Kerst kip koriander limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie soep sojasaus tajine vegetarisch vis vissaus wereldgerecht zalm Zweeds

Favorieten

Mexicaans ontbijt met ei

Zin in een Mexicaans ontbijt? Met dit recept maak je Huevos Rancheros

januari 10, 2017 By Marjolein de Bruijn Reageer

Surinaamse-recept-heri-heri-bakkeljauw-cassave-ei

Oud Surinaams recept voor heri heri met bakkeljauw

augustus 19, 2020 By Marjolein de Bruijn Reageer

Siciliaanse Melanzane alla Parmigiani

Authentiek Siciliaanse aubergine lasagne zonder pasta

november 1, 2017 By Marjolein de Bruijn 2 Reacties

Nieuwste posts

  • Kip met saffraan, venkel, sinaasappel, baharat en rozenharissa
  • Surinaamse sambal van kippenlever en Madame Jeanette
  • Samen eten en samen online proeven


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in