• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Proeverijen
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 1
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 2
  • Over Marjolein
    • Contact

Echte Gerechten

grenzeloos lekker eten

  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie

Niks kant-en-klaar! Deze Aziatische noedelsoep maak je snel en makkelijk zelf

februari 21, 2018 Marjolein Boekel - de Bruijn 4 Reacties

Noedelsoep Chinese stijl 700x400

Iedereen kent ze wel, de pakjes waarbij je alleen heet water moet toevoegen en 3 minuten later heb je een kom dampende noedelsoep met iets van kip- of garnalensmaak. Echt vlees of vis komt er niet aan te pas en ook groente zie je op een paar kleine flinters na niet terug. Maar wist je dat je heel makkelijk en snel deze soep zelf kunt maken? En dan wel met groente, vlees en/of vis? Hierbij een recept waarmee je eindeloos zelf kunt variëren.

Nu we massaal aan het wachten zijn op de eerste tekenen van het voorjaar, is het stiekem nu gewoon heel erg koud. Dan ontstaat bij mij de behoefte aan een opwarmlunch met een heerlijke noedelsoep. Toen ik deze soep vorig jaar rond deze tijd op Instagram postte, merkte ik dat ik niet de enige ben die de soep wel kon waarderen. Wat een leuke reacties kreeg ik allemaal. Vandaar hier het recept.

Want in een kwartiertje tijd zet je deze soep op tafel en kan het lekkere noedelslurpen beginnen. We geven je hierbij een basisrecept. Heb je niet alle ingrediënten in huis, geen nood. Kijk gewoon wat je wel in de koelkast of vriezer hebt liggen en maak zo zelf je eigen versie. Heb je toevallig onze foodbox Proef China in huis, dan komt deze nu heel goed van pas, want 5 van de ingrediënten voor deze soep heb je dan sowieso al in huis.

De Proef China foodbox is een box met 12 echt Chinese producten en 6 heerlijke authentiek Chinese recepten, waarmee je zeker 10x echt Chinees kunt koken. De meeste producten in de foodbox zijn houdbaar, dus je hoeft gelukkig niet in één week 10x Chinees te eten. 😉 Meer over deze foodbox weten? Klik dan hier.

Maar goed, terug naar deze ‘Chinese style’ noedelsoep! Wat heb je nodig?

Recept voor snelle Chinese noedelsoep

Voor 2 personen

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

1 blokje kippen- of groentebouillon, goed voor 500ml bouillon (check even de verpakking want het kan zijn dat je nog maar een half blokje nodig hebt)
500 ml heet water
4 plakjes gember, geschild
2 stengels bosui
2 noedel- of mienestjes
2 eetlepels Shao Hsing rijstwijn (optioneel)
2 theelepel sesamolie
een snuf witte peper
lichte sojasaus naar smaak
hete chilisaus of sriracha saus naar smaak (optioneel)

Dan afhankelijk wat je in huis hebt of waar je trek in hebt:
– een handje inktvisringen (zonder korstje of beslag er om heen) of garnalen

Voor een vegetarische soep gebruik je groentebouillon en laat je inktvis en garnalen achterwege.

En dan nog wat groen. Kies uit:
– een kleine hand vol verse spinazie of een paar blokjes diepvriesspinazie (geen a la crème) of een handvol fijngesneden Chinese kool, witte kool of spitskool.
– een kleine hand vol doperwten, tuinbonen, sperziebonen of kouseband. Gebruik gerust diepvriesgroenten.

Bereiding

Maak de bosui schoon en snijd er twee in grove stukken en 1 bosui snijd je fijn.
Breng in een soeppan het water met het bouillontablet aan de kook met de grof gesneden bosui, de gember en de Shao Hsing rijstwijn. Roer tot het tablet is opgelost. Laat 10 minuten zachtjes koken zodat de smaak van de bosui en de gember in je bouillon kan trekken.

Voeg dan de spinazie of kool toe en als de bouillon weer begint te koken voeg je ook de rest van de groenten toe.
Breng weer aan de kook en voeg de noedels en de witte peper toe.
Kook de noedels tot de gewenste gaarheid. Trek de noedelnestjes voor het einde van de kooktijd uit elkaar met eetstokjes.

Breng nu de soep op smaak met de sesamolie en wat sojasaus. Kijk uit met het toevoegen van sojasaus want het wordt snel te zout.

Verdeel de soep met de groenten, vis en noedels over twee kommen. Garneer met de fijngesneden bosui. Serveer er sojasaus, chilisaus en/of sriracha saus bij.

Eet smakelijk!

MEER CHINEES ETEN

Houd je van de Chinese keuken? Check dan ook deze recepten:
Chinese zoetzure kip
Chinese colakip met broccoli of Chinese kool

MEER SOEP RECEPTEN

Ben je dol op soep? Check dan ook deze recepten:
Thaise Tom Kha Kai
Courgettesoep met een Mexicaans tintje

Gerelateerd

Azië, Recepten Chinees, noedels, sesamolie, soep, sojasaus, vegetarisch, vis

Lees Interacties

Reacties

  1. Andrea - Anniepannie.nl zegt

    februari 24, 2018 om 13:00

    Ik heb ook echt een hekel aan die poedersoepjes… dit recept laat zien hoe makkelijk je het eigenlijk zelf kunt maken. Top!

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      februari 26, 2018 om 11:20

      Haha! Fijn dat ik niet de enige ben! 🙂 Ja het is echt supersimpel en erg lekker met deze kou. Hoewel ik misschien vandaag eerder voor een ouderwetse Hollandse erwtensoep zou gaan. 🙂

      Beantwoorden
  2. Hilde zegt

    februari 24, 2018 om 13:16

    Wat een lekker basisrecept! Die kant-en-klare soepjes laat ik ook altijd links liggen 😉

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      februari 26, 2018 om 11:18

      Dankjewel! Gelukkig maar! 😉

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet va Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet van een eitje op de zondagochtend? En wat dacht je dan van deze Turkse gepocheerde eitjes met knoflookyoghurt en met pikante gesmolten chiliboter.😍 Dat is nog eens fijn wakker worden! Wel ook voor je partner klaarmaken want anders wordt er niet meer gezoend vandaag.😘 #knoflook #çılbır #cilbir #turkseten #proefturkije #çilbir #yoghurt #ontbijt #ontbijtrecept #sundayvibes #echtegerechten #turkseeieren #eieren #gepocheerdei #poachedegg #pulbiber #aleppopepper
NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Ita NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Italië, dat wel.😄 Vorig jaar ging ik in de meivakantie naar Toscane. Wat is het luie vakantieleventje én het eten daar verrukkelijk! Dankzij deze heimwee zet ik dit gerecht hier thuis regelmatig op tafel. Geniet nu ook van dit heerlijke recept voor TAGLIATELLE MET TOMATENSAUS EN WORST want deze staat nu online. Swipe lekker opzij voor de antipasti die na dit uitzicht kwam en natuurlijk voor de pasta.😋 Enjoy!!! Happy Sunday! #proefitalie #wewv #gezondeten #lekkereten #italiaanseten #toscaanseten #toscane #saucijs #worst #tomatensaus #receptonline #echtegerechten
GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het Chinees, want het is alweer bijna het jaar van het konijn. Het Chinees nieuwjaar, ook wel het lentefeest genoemd, valt dit jaar op zondag 22 januari 2023. Wil je dit weekend een leeuwendans meemaken, want dat kan ook in Nederland. Of lijkt het je leuk om Chinees te gaan koken zodat je ook verzekerd bent van een lang en gelukkig nieuwjaar, check dan snel echtegerechten.nl. Goed weekend lieve allemaal! #chineesnieuwjaar #jaarvanhetkonijn #leeuwendans #ookinnederland #nietalleeninamsterdam #amsterdam #zeedijk #nieuwmarkt #blogonline
Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, j Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, je kom erwtensoep. Hollandse kost gemaakt van spliterwten, varkensvlees en rookworst. Wil je die het liefst zo dik mogelijk zodat je lepel er rechtop in blijft staan? Of toch liever meer soepachtig? Of heb je liever de Marokkaanse vega variant bessara/tamarakt? Ook erg lekker trouwens! #snert #dikdikkerdikst #erwtensoep #hollandsepot #winterkost #rookworst #spliterwten #proefnederland #echtegerechten #nederlandseten #grenzelooslekkereten #wewv
Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met kokossaus. In het kader van de online proeverij Indisch zoet op donderdag 9 februari, mag ik een recept delen van @francisbaktenkookt. Zij maakt ook alle 6 traditionele en minder traditionele zoetigheden voor de online proeverij. Dit recept is lekker snel klaar, want je hoeft deze dumplings niet te vouwen. Het komt uit Francis haar prachtige kookboek Bersama. Swipe opzij voor de cover van het boek en voor meer info over de proeverij. De foto van de zoete aardappeldumplings komt trouwens ook uit het kookboek en is gemaakt door Mitchel van Voorbergen.🙌 Duik je lekker de keuken in om dit te maken of heb je meer zin dat @francisbaktenkookt een pakket voor je bakt? Of beter, allebei! 😄 @eating_habits_nl en ik hopen je in ieder geval ook te zien tijdens de online proeverij Indisch zoet om samen met jou te proeven van de grenzeloos lekkere Indische koek en cake. Aanmelden kan door verder te klikken op de linkjes in het recept, waarvan de link in bio staat.❤ 
#indischzoet #bersama #proeverijindischzoet #zoeteaardappel #dumplings #zoeteaardappeldumplings #bijisalak #kokossaus #guladjawa #palmsuiker #etenverbindt #onlinproeverij #receptonline #proefindonesië #indischeten #indonesischeten #indofood
LAST CALL!!! Mijn favo oliebollenkraam hier in Alm LAST CALL!!! Mijn favo oliebollenkraam hier in Almere is dit weekend voor het laatst geopend. En die bij jou in de buurt waarschijnlijk ook. Dus sla, net als ik, dit weekend nog je slag en haal wat oliebollen in huis. Al is het maar om dit heerlijke hapje te maken met foie gras.😊 Zo maak je van die goeie ouwe oliebol opeens een superlekkere sjieke bite. Perfect voor die (nieuwjaars)borrel. Enjoy! Ik gebruikte trouwens foie royal, dat is een diervriendelijker alternatief voor foie gras.
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Amerikaans Amsterdam bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta Frans gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaas kaneel Kerst kip koriander kurkuma limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans munt nagerecht Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie sojasaus vegetarisch vis voorgerecht zalm Zweeds

Favorieten

Surinaamse-recept-heri-heri-bakkeljauw-cassave-ei

Oud Surinaams recept voor heri heri met bakkeljauw

augustus 19, 2020 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Smakelijke stamppot met witte bonen, prei en paprika

maart 10, 2023 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Mexicaanse kiptacos

Makkelijke Mexicaanse kiptaco’s zonder kant-en-klare kruidenmix

maart 6, 2017 By Marjolein Boekel - de Bruijn 1 Reactie

Nieuwste posts

  • Smakelijke stamppot met witte bonen, prei en paprika
  • Turkse eieren met yoghurt en chiliboter – çilbir
  • Tagliatelle met tomatensaus en worst – Toscane op je bord


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in