• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Foodblog
  • (online) proeverijen
    • Online proeverij van verrassend lekkere Nederlandse kaasjes op vrijdag 23 april 2021 om 20:00 uur
    • Online proeverij van 7x Indisch zoet op zondag 28 februari om 16:00 uur – inschrijving gesloten
    • ‘Doe het zelf’ Europese Kaasproeverij voor thuis
  • Catering
  • Contact

Echte Gerechten

Connecting cultures, through food

  • Home
  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie
  • Over Marjolein

Niks kant-en-klaar! Deze Aziatische noedelsoep maak je snel en makkelijk zelf

februari 21, 2018 Marjolein de Bruijn 4 Reacties

Noedelsoep Chinese stijl 700x400

Iedereen kent ze wel, de pakjes waarbij je alleen heet water moet toevoegen en 3 minuten later heb je een kom dampende noedelsoep met iets van kip- of garnalensmaak. Echt vlees of vis komt er niet aan te pas en ook groente zie je op een paar kleine flinters na niet terug. Maar wist je dat je heel makkelijk en snel deze soep zelf kunt maken? En dan wel met groente, vlees en/of vis? Hierbij een recept waarmee je eindeloos zelf kunt variëren.

Nu we massaal aan het wachten zijn op de eerste tekenen van het voorjaar, is het stiekem nu gewoon heel erg koud. Dan ontstaat bij mij de behoefte aan een opwarmlunch met een heerlijke noedelsoep. Toen ik deze soep vorig jaar rond deze tijd op Instagram postte, merkte ik dat ik niet de enige ben die de soep wel kon waarderen. Wat een leuke reacties kreeg ik allemaal. Vandaar hier het recept.

Want in een kwartiertje tijd zet je deze soep op tafel en kan het lekkere noedelslurpen beginnen. We geven je hierbij een basisrecept. Heb je niet alle ingrediënten in huis, geen nood. Kijk gewoon wat je wel in de koelkast of vriezer hebt liggen en maak zo zelf je eigen versie. Heb je toevallig onze foodbox Proef China in huis, dan komt deze nu heel goed van pas, want 5 van de ingrediënten voor deze soep heb je dan sowieso al in huis.

De Proef China foodbox is een box met 12 echt Chinese producten en 6 heerlijke authentiek Chinese recepten, waarmee je zeker 10x echt Chinees kunt koken. De meeste producten in de foodbox zijn houdbaar, dus je hoeft gelukkig niet in één week 10x Chinees te eten. 😉 Meer over deze foodbox weten? Klik dan hier.

Maar goed, terug naar deze ‘Chinese style’ noedelsoep! Wat heb je nodig?

Recept voor snelle Chinese noedelsoep

Voor 2 personen

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

1 blokje kippen- of groentebouillon, goed voor 500ml bouillon (check even de verpakking want het kan zijn dat je nog maar een half blokje nodig hebt)
500 ml heet water
4 plakjes gember, geschild
2 stengels bosui
2 noedel- of mienestjes
2 eetlepels Shao Hsing rijstwijn (optioneel)
2 theelepel sesamolie
een snuf witte peper
lichte sojasaus naar smaak
hete chilisaus of sriracha saus naar smaak (optioneel)

Dan afhankelijk wat je in huis hebt of waar je trek in hebt:
– een handje inktvisringen (zonder korstje of beslag er om heen) of garnalen

Voor een vegetarische soep gebruik je groentebouillon en laat je inktvis en garnalen achterwege.

En dan nog wat groen. Kies uit:
– een kleine hand vol verse spinazie of een paar blokjes diepvriesspinazie (geen a la crème) of een handvol fijngesneden Chinese kool, witte kool of spitskool.
– een kleine hand vol doperwten, tuinbonen, sperziebonen of kouseband. Gebruik gerust diepvriesgroenten.

Bereiding

Maak de bosui schoon en snijd er twee in grove stukken en 1 bosui snijd je fijn.
Breng in een soeppan het water met het bouillontablet aan de kook met de grof gesneden bosui, de gember en de Shao Hsing rijstwijn. Roer tot het tablet is opgelost. Laat 10 minuten zachtjes koken zodat de smaak van de bosui en de gember in je bouillon kan trekken.

Voeg dan de spinazie of kool toe en als de bouillon weer begint te koken voeg je ook de rest van de groenten toe.
Breng weer aan de kook en voeg de noedels en de witte peper toe.
Kook de noedels tot de gewenste gaarheid. Trek de noedelnestjes voor het einde van de kooktijd uit elkaar met eetstokjes.

Breng nu de soep op smaak met de sesamolie en wat sojasaus. Kijk uit met het toevoegen van sojasaus want het wordt snel te zout.

Verdeel de soep met de groenten, vis en noedels over twee kommen. Garneer met de fijngesneden bosui. Serveer er sojasaus, chilisaus en/of sriracha saus bij.

Eet smakelijk!

MEER CHINEES ETEN

Houd je van de Chinese keuken? Check dan ook deze recepten:
Chinese zoetzure kip
Chinese colakip met broccoli of Chinese kool

MEER SOEP RECEPTEN

Ben je dol op soep? Check dan ook deze recepten:
Thaise Tom Kha Kai
Courgettesoep met een Mexicaans tintje

Azië, Recepten Chinees, noedels, sesamolie, soep, sojasaus, vegetarisch, vis

Lees Interacties

Reacties

  1. Andrea - Anniepannie.nl zegt

    februari 24, 2018 om 13:00

    Ik heb ook echt een hekel aan die poedersoepjes… dit recept laat zien hoe makkelijk je het eigenlijk zelf kunt maken. Top!

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      februari 26, 2018 om 11:20

      Haha! Fijn dat ik niet de enige ben! 🙂 Ja het is echt supersimpel en erg lekker met deze kou. Hoewel ik misschien vandaag eerder voor een ouderwetse Hollandse erwtensoep zou gaan. 🙂

      Beantwoorden
  2. Hilde zegt

    februari 24, 2018 om 13:16

    Wat een lekker basisrecept! Die kant-en-klare soepjes laat ik ook altijd links liggen 😉

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      februari 26, 2018 om 11:18

      Dankjewel! Gelukkig maar! 😉

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

Senegalees eten, deel 2 hebben jullie ook nog van Senegalees eten, deel 2 hebben jullie ook nog van me tegoed.🤩😋 Wat een blije én heerlijke salade van met tijm en komijn geroosterde zoete aardappel, mango en geitenkaas. Eigenlijk hoor je 'collard greens' te gebruiken, in het Nederlands ook wel snijkool of bladkool genoemd, maar die zijn onvindbaar hier in NL. Daarom spinazie gebruikt. Er zit een prachtige rode dressing van palmolie, limoensap en gember over. Swipe nog even voor de mooie rode dressing! En ook voor de met royaal gember en kaneel gekruide cake met ook weer zoete aardappel en mango erin waarin je de gele stukjes mango nog kunt zien zitten. Heerlijk met thee en slagroom. Prachtig en heerlijk boek, het kookboek Senegal van @chefpierrethiam 🙌
Vrolijk Pasen lieve allemaal en voor wie geen Pase Vrolijk Pasen lieve allemaal en voor wie geen Pasen viert, geniet van een lekker lang weekend vrij!❤ Op mijn Paasontbijttafel vanmorgen weer lekker van alles en nog wat. Denk aan American pancakes, Senegalese cake met mango en zoete aardappel, hartige tomaat-kaas muffins, traditioneel Paasbrood, een lekker romig Frans kaasje, een bordje vis van de visboer, verse aardbeitjes, boeren gezouten roomboter, jam, thee, sap en natuurlijk een zachtgekookt eitje, want dat ei hoort er wat mij betreft echt wel bij. Net is het huis omgekeerd en zijn er 15 chocoladepaaseitjes (met wat hints van mij) dan toch eindelijk gevonden. Nu uitbuiken met koffie terwijl de 11-jarige wat dood en verderf zaait in Fortnite.🙈😄 Ben trouwens benieuwd! Wat mag er bij jullie niet ontbreken bij het ontbijt? En welke activiteit mag er niet ontbreken? Nog tradities? Nog naar de meubelboulevard? 😘
Ik dook in de Senegalese keuken en dat was een fee Ik dook in de Senegalese keuken en dat was een feestje! Ik stoofde lamsschenkels in een kruidige pindasaus en maakte daarbij de fonio pilaf met voorjaarsgroente. Helaas kon ik geen fonio vinden in de toko. Iemand tips waar in Almere of Amsterdam ik dit mooie graantje kan kopen? Maar van @chefpierrethiam mocht ik het ook met quinoa maken. Ik gebruikte voor het eerst rode palmolie, een voor de Senegalese keuken essentieel ingrediënt. Gelukkig is dit een heel ander product dan de dubieuze palmolie die je in heel veel bewerkte producten helaas terugvindt. Deze palmolie (diwtiir) is geperst uit palmfruit en heeft een prachtige rode kleur. Het kookboek Modern Senegalese recipes, from the source to the bowl geeft heeeeeel veel mooie recepten en heel veel informatie over de Senegalese tradities en waarden. Ook de fotografie van het eten, de mensen en de markten is prachtig. Ik ben nog lang niet uitgekookt. Binnenkort meer!
Hoihoi! Volgende week zaterdag is het weer zover! Hoihoi! Volgende week zaterdag is het weer zover! Dan zal ik weer in samenwerking met @fromagerielamuse een heerlijke én gezellige online proeverij hosten. Je hebt nog maar tot en met maandag om je aan te melden op mijn website EchteGerechten.nl, dus pak je kans en doe gezellig mee! 😊 De heerlijkste kaasjes zullen thuis bezorgd worden, waar je met 2-4 personen van kunt genieten. Het zijn kaasjes die je niet snel bij je eigen kaasboer zult vinden. Per mail ontvang je van mij voorafgaand aan de proeverij de zoomlink en adviezen voor bijpassende wijn, bier en thee. Gebruik nu de code '20maart' en ontvang 5 euro korting op dit gezellige avondje uit en thuis. Zie ik je de 20e? Geniet van je zondag en hopelijk tot volgende week! Lieve groeten, Marjolein
Kip met saffraan, baharat, rozenharissa, venkel en Kip met saffraan, baharat, rozenharissa, venkel en sinaasappel. Love it! Eindelijk dat potje rozenharissa geopend en nu weet ik zeker dat ie snel leeg is ook. Heerlijk! En dat dankzij @levenalsgodinfrankrijk waarvan ik dit recept swiepswoepswapperde voor de foodblogswap van @mandyandmore. 😊👌 Op levenalsgodinfrankrijk.eu vind je heel veel lekkers, maar door de naam had ik vooral veel Franse recepten verwacht. Niet dus! 😂👍 Ik voegde aan haar recept saffraan, venkel en honing toe, serveerde er knapperig brood bij, wat doperwtjes én schepte nog wat extra rozenharissa op kip en erwten. Dat was smullen! De lekkerste rozenharissa haal je trouwens bij @estherscookery in de Amsterdamse Pijp. Mijn versie van dit recept staat nu op echtegerechten.nl!! Fijne zondag lieve allemaal!
Happy Sunday! Hier ontbijt mijn zoon met bapao.😄 Missie homemade bapao meer dan geslaagd, mede dankzij de leuke online workshop- en demo van @francisbaktenkookt die ik afgelopen woensdagavond deed. Al dat wachten tussendoor is trouwens echt niet mijn ding. Ben niet zo geduldig. En het gist moet gaan werken, het deeg moet rijzen en dan weer narijzen. Dan stomen op het vuur, stomen van het vuur af. Heeeeeeel veel stapjes dus en dan heb ik een stoompan waar maar 4 broodjes tegelijk in kunnen.😄 Maar het is wel leuk om te doen! Wist je trouwens dat als je broodje bapao zegt, je eigenlijk 'broodje gevuld broodje' zegt? Dus doe dat maar niet, tis bapao. En dan kom ik meteen bij naan brood, dan zeg je ook brood brood. Dus je kunt het gewoon bij naan houden. 😘 Ben je nu nog aan het lezen? Wat gezellig!!! 🥰
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Afrikaans Amerikaans Amsterdam aubergine bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaneel Kerst kip koriander limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie soep sojasaus tajine vegetarisch vis vissaus wereldgerecht zalm Zweeds

Favorieten

Mexicaanse kiptacos

Makkelijke Mexicaanse kiptaco’s zonder kant-en-klare kruidenmix

maart 6, 2017 By Marjolein de Bruijn 1 Reactie

Koreaanse kip - KFC

De lekkerste kip: KFC op zijn Koreaans

september 1, 2017 By Marjolein de Bruijn Reageer

Amerikaans meatloaf ovenready

Gehaktbrood op zijn Amerikaans: meatloaf

november 16, 2017 By Marjolein de Bruijn 2 Reacties

Nieuwste posts

  • Kip met saffraan, venkel, sinaasappel, baharat en rozenharissa
  • Surinaamse sambal van kippenlever en Madame Jeanette
  • Samen eten en samen online proeven


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in