• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Proeverijen
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 1
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 2
  • Over Marjolein
    • Contact

Echte Gerechten

grenzeloos lekker eten

  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie

Poke bowl goes Dutch! Prijswinnend recept met Hollandse Nieuwe en rode biet

juni 22, 2018 Marjolein Boekel - de Bruijn 2 Reacties

Poke Bowl met haring en rode biet

Dit recept bedacht ik alweer eventjes geleden voor de Kikkoman receptenwedstrijd, een wedstrijd waarbij je een recept instuurt met…. inderdaad sojasaus van Kikkoman. Maar wat een geweldige prijzen kun je ermee winnen zeg. Zo won Louise van KeukenAtelier een jaar eerder met deze wedstrijd de hoofdprijs: een reis naar Japan!

Stiekem best trots en vooral heel blij werd ik toen ik later dat jaar het volgende mailtje ontving:

Beste Marjolein,

Bedankt dat je hebt meegedaan aan de Kikkoman receptenwedstrijd. We hebben goed nieuws voor je! Jij bent met jouw recept geselecteerd als een van de tien finalisten. Gefeliciteerd! Je wint hiermee een sushiworkshop in Hotel Okura Amsterdam.

Uit 180 inzendingen bleek mijn recept de Top 10 te hebben gehaald! Yes!

De sushiworkshop in Hotel Okura werd gegeven door niemand minder dan Executive Chef Masanori Tomikawa en Chef de Cuisine Louise O’Hare. Zij leerden mij samen met nog 8 anderen sushi maken. Een geweldige ervaring.

Marjolein de Bruijn in het Okura Hotel

Maar goed, nu de Nieuwe Haring er weer is, is het de hoogste tijd om mijn Poke Bowl met haring en biet met jullie te delen.
Geen idee wat een Poke Bowl is? Lees dan eerst dit artikel over deze Hawaiiaanse uitvinding.

Laat je het me weten als je dit recept hebt gemaakt? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt!

Poke Bowl goes Dutch! Met Hollandse Nieuwe en rode biet

Voor 2 personen

Ingrediënten

300 gram witte rijst
3 haringen van de visboer, schoongemaakt
1 flinke rode biet, voorgekookt (bewaar het sap)
3 stengels bosui
4 eetlepels ui, fijngehakt (ongeveer 1 kleine ui)
een halve zure bom
1 eetlepel sesamzaad

4 eetlepels vocht uit de pot van de zure bom
2 volle eetlepels Kikkoman sojasaus
2 eetlepels bietennat (uit de verpakking waarin de bietjes zitten)
een halve theelepel sesamolie

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking gaar.

Pel en snipper de ui fijn.
Maak de bosui schoon en snijd het groen in wat grotere ringen en het wit van de bosui fijn. Houd wat van het groen apart voor de garnering.

Snijd de halve zure bom in blokjes.

Vang het vocht van het pakje bieten op terwijl je de bieten uit de verpakking haalt. Spoel de bieten af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Kies er een uit en snijd deze in kleine blokjes. De overige bieten heb je niet nodig. Misschien maak je daar morgen deze Marokkaanse salade mee?

Spoel ook de haringen af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Snijd vervolgens de haringen in eenhapsblokjes, ongeveer 8 parten per haring.

Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad totdat het lichtbruin kleurt en het lekker gaat ruiken.
Zet klaar voor gebruik in een schaaltje of op een bord.

Maak nu de dressing. Meng in een schaaltje 2 eetlepels Kikkoman sojasaus met 2 eetlepels nat van de zure bom, 2 eetlepels bietennat en een halve theelepel sesamolie.

Roer 2 eetlepels vocht van de augurken door de rijst.

Meng in een kom de haring voorzichtig met de ui, bosui, biet, zure bom, de helft van de geroosterde sesamzaadjes.
Voeg 2/3 van de dressing toe.

Verdeel de rijst over twee borden.
Schep de haringsalade erop.
Garneer met nog wat groen van de bosui en geroosterd sesamzaad.

Serveer direct. De overgebleven dressing zet je op tafel voor de liefhebber.

Eet smakelijk!

Nog meer Poke Bowl recepten?

Probeer dan ook de meer traditionele Poke met zalm.
Poke met zalm en zeewiersalade

Of deze Poke Bowl met haring en zeekraal.

Net even anders dan de Poke Bowl maar wel iets wat je vast en zeker ook lekker gaat vinden is de Sushi Bowl. Check hier het recept.

Gerelateerd

Europa, Noord- Zuid- en Midden-Amerika, Recepten Amerikaans, haring, Hawaiiaans, Hollandse pot, Nederlands, Poke, rijst, sesamolie, sojasaus, vis

Lees Interacties

Reacties

  1. Ilona zegt

    januari 20, 2019 om 08:21

    Wat een ontzettend leuke variatie! En wat een gave workshop. Ik heb dus nog nooit een poke bowl gemaakt. Zal me er eens in gaan verdiepen 😉

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      januari 21, 2019 om 22:20

      Dankjewel! Ja de workshop was ook echt briljant. Ik ga er nu nog van glimlachen en watertanden. 😉

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

Dankzij een portie malse runderstoof uit mijn vrie Dankzij een portie malse runderstoof uit mijn vriezer stond dit Mexicaanse feestmaal in een handomdraai op tafel.😊 Magisch om te zien hoe mooi rode uien kleuren met behulp van een beetje limoensap. Het recept van de runderstoof en de rode uien vind je in het fantastische kookboek Een tafel vol van @mokumeet. Maar ook op echtegerechten.nl vind je erg lekkere Mexicaanse recepten. Eet jij regelmatig Mexicaans? #proefmexico
#mexicaanseten #salsa #guacamole #maistortilla #feta #koriander #wewv #gezondeten #lekkereten #watetenwevandaag #comfortfood #etenmetjehanden #echtegerechten #runderwang #stoofvlees #zuur #jalapeño #jalapeno
Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet va Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet van een eitje op de zondagochtend? En wat dacht je dan van deze Turkse gepocheerde eitjes met knoflookyoghurt en met pikante gesmolten chiliboter.😍 Dat is nog eens fijn wakker worden! Wel ook voor je partner klaarmaken want anders wordt er niet meer gezoend vandaag.😘 #knoflook #çılbır #cilbir #turkseten #proefturkije #çilbir #yoghurt #ontbijt #ontbijtrecept #sundayvibes #echtegerechten #turkseeieren #eieren #gepocheerdei #poachedegg #pulbiber #aleppopepper
NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Ita NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Italië, dat wel.😄 Vorig jaar ging ik in de meivakantie naar Toscane. Wat is het luie vakantieleventje én het eten daar verrukkelijk! Dankzij deze heimwee zet ik dit gerecht hier thuis regelmatig op tafel. Geniet nu ook van dit heerlijke recept voor TAGLIATELLE MET TOMATENSAUS EN WORST want deze staat nu online. Swipe lekker opzij voor de antipasti die na dit uitzicht kwam en natuurlijk voor de pasta.😋 Enjoy!!! Happy Sunday! #proefitalie #wewv #gezondeten #lekkereten #italiaanseten #toscaanseten #toscane #saucijs #worst #tomatensaus #receptonline #echtegerechten
GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het Chinees, want het is alweer bijna het jaar van het konijn. Het Chinees nieuwjaar, ook wel het lentefeest genoemd, valt dit jaar op zondag 22 januari 2023. Wil je dit weekend een leeuwendans meemaken, want dat kan ook in Nederland. Of lijkt het je leuk om Chinees te gaan koken zodat je ook verzekerd bent van een lang en gelukkig nieuwjaar, check dan snel echtegerechten.nl. Goed weekend lieve allemaal! #chineesnieuwjaar #jaarvanhetkonijn #leeuwendans #ookinnederland #nietalleeninamsterdam #amsterdam #zeedijk #nieuwmarkt #blogonline
Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, j Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, je kom erwtensoep. Hollandse kost gemaakt van spliterwten, varkensvlees en rookworst. Wil je die het liefst zo dik mogelijk zodat je lepel er rechtop in blijft staan? Of toch liever meer soepachtig? Of heb je liever de Marokkaanse vega variant bessara/tamarakt? Ook erg lekker trouwens! #snert #dikdikkerdikst #erwtensoep #hollandsepot #winterkost #rookworst #spliterwten #proefnederland #echtegerechten #nederlandseten #grenzelooslekkereten #wewv
Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met kokossaus. In het kader van de online proeverij Indisch zoet op donderdag 9 februari, mag ik een recept delen van @francisbaktenkookt. Zij maakt ook alle 6 traditionele en minder traditionele zoetigheden voor de online proeverij. Dit recept is lekker snel klaar, want je hoeft deze dumplings niet te vouwen. Het komt uit Francis haar prachtige kookboek Bersama. Swipe opzij voor de cover van het boek en voor meer info over de proeverij. De foto van de zoete aardappeldumplings komt trouwens ook uit het kookboek en is gemaakt door Mitchel van Voorbergen.🙌 Duik je lekker de keuken in om dit te maken of heb je meer zin dat @francisbaktenkookt een pakket voor je bakt? Of beter, allebei! 😄 @eating_habits_nl en ik hopen je in ieder geval ook te zien tijdens de online proeverij Indisch zoet om samen met jou te proeven van de grenzeloos lekkere Indische koek en cake. Aanmelden kan door verder te klikken op de linkjes in het recept, waarvan de link in bio staat.❤ 
#indischzoet #bersama #proeverijindischzoet #zoeteaardappel #dumplings #zoeteaardappeldumplings #bijisalak #kokossaus #guladjawa #palmsuiker #etenverbindt #onlinproeverij #receptonline #proefindonesië #indischeten #indonesischeten #indofood
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Amerikaans Amsterdam bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta Frans gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaas kaneel Kerst kip koriander kurkuma limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans munt nagerecht Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie sojasaus vegetarisch vis voorgerecht zalm Zweeds

Favorieten

Klassieke Marokkaanse wortelsalade – een lekker bijgerecht

november 17, 2022 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

CottagePie-vegetarisch-gehakt-pastinaak-puree

Recept voor overheerlijke Engelse cottage pie zonder vlees en met pastinaakpuree

april 30, 2019 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

IndonesischeBakmi

Maak kennis met petehbonen en bakmi – de Indonesische keuken in een notendop

maart 2, 2017 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Nieuwste posts

  • Smakelijke stamppot met witte bonen, prei en paprika
  • Turkse eieren met yoghurt en chiliboter – çilbir
  • Tagliatelle met tomatensaus en worst – Toscane op je bord


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in