• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Foodblog
  • (online) proeverijen
    • Online proeverij van Europese kaas (29 januari 2021)
    • Online proeverij van 7x Indisch zoet op zondag 28 februari om 16:00 uur
    • ‘Doe het zelf’ Europese Kaasproeverij voor thuis
  • Catering
  • Contact

Echte Gerechten

Connecting cultures, through food

  • Home
  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie
  • Over Marjolein

Razendsnelle pasta pesto met zalm

februari 1, 2017 Marjolein de Bruijn Reageer

Pasta Pesto

Supersnel klaar en overheerlijk is dit recept voor pasta pesto met zalm en courgette. Zorg voor ingrediënten van goede kwaliteit, die maken de smaak in dit gerecht.

Je kent het wel, zo’n dag dat je de hele dag in touw bent. Als je dan eindelijk thuis bent, dan ben je toe aan een goede maaltijd die razendsnel op tafel staat. Dat kan met deze pasta vol met mooie smaakmakers als Italiaanse pesto, Parmezaanse kaas en kant-en-klare warmgestoomde zalm van de visboer. Zelfs iemand die beweert geen vis te lusten, heeft deze pasta met veel smaak gegeten. Extra leuk om uit te proberen dus! Zorg er wel voor dat je echt goede pesto gebruikt, dus dit keer echt niet dat potje uit de supermarkt.

Je kunt het ook van te voren alvast zelf maken. Klik hier voor het recept van de pesto.

Pas op! Dit is geen authentieke pasta pesto

Pasta pesto is een klassiek Italiaans gerecht. Alleen eten de Italianen hun pasta graag als primi (voorgerecht) en vlees of vis als secundi (hoofdgerecht) met een of meer contorni (bijgerechten). Dus deze flinke hoeveelheden zalm en courgette door de pasta roeren is eigenlijk niet helemaal de bedoeling. Laat staan dat ze er nog melk of crème fraîche doorheen gieten. Dat is eigenlijk vloeken in de kerk. Je bent hierbij gewaarschuwd, dit is geen authentiek Italiaanse maaltijd. Desondanks willen we je deze smakelijke snelle spaghetti niet onthouden.

Dit recept is ruim voldoende voor 2 personen. In huize EchteGerechten eten we er zelfs met zijn drieën van. Wil je het klaarmaken voor 4 personen, pas dan in ieder geval de hoeveelheid pasta aan naar 350-400 gram, gebruik 130-150 gram pesto en een extra lepel crème fraîche of wat meer melk.

Maak je de pesto zelf, dan kun je ook een wat slankere versie maken van dit gerecht. Voeg niet alle olijfolie toe aan de pesto, maar houdt hem goed dik. Roer 100 mililiter magere of halfvolle melk door de pesto voordat je deze aan de courgette toevoegt en laat de creme fraiche achterwege. Is de saus nog wat dik, voeg dan nog een scheutje melk toe. Volg verder de bereidingswijze zoals hieronder beschreven.

Wil je liever authentieke pasta pesto met eigengemaakte pesto. Kijk dan hier voor het recept.

Recept voor spaghetti met pesto – zalm – courgette

Voor 2-3 personen

Zie hierboven de aanpassingen voor 4 personen

Ingrediënten

250 gram spaghetti
1-2 eetlepels olijfolie
2 courgettes in blokjes
2 moten gestoomde zalm (ongeveer 70 gram per persoon is meer dan genoeg)
100 gram verse pesto van goede kwaliteit of zelfgemaakt
Handvol vers geraspte Parmezaanse kaas
Scheutje droge witte wijn of een scheutje pastawater
2 volle eetlepels crème fraîche of een scheutje melk voor een wat lichtere versie
Zeezout
Versgemalen zwarte peper
Eventueel nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas voor op tafel

Bereiding

Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook.
Zet alle ingrediënten klaar:
Snijd de courgette in kleine blokjes.
Verwijder het vel van de zalm en gooi het vel weg. Breek de zalm in eenhapsbrokjes.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking in ongeveer 8-10 minuten gaar. Gebruik je verse spaghetti, maak dan eerst de saus en kook dan pas de spaghetti.

Verhit in een flinke hapjespan de olijfolie.
Bak hierin de courgetteblokjes beetgaar.
Voeg de pesto toe en een scheutje witte wijn (gebruik een scheutje pastawater als je liever geen wijn gebruikt).
Blijf omscheppen.
Voeg de creme fraiche toe en royaal peper en zout naar smaak. Nu ontstaat er een saus.
Zet het vuur laag en roer er een handvol geraspte Parmezaanse kaas door.
Proef even. Is het nog wat zuur, voeg dan nog wat zout en/of peper toe.

Als de pasta klaar is, bewaar je nog wat van het pastawater. Stort daarna de pasta in een vergiet (wij hebben er een op pootjes die in de gootsteen past) en spoel kort af met koud water. Laat uitlekken en roer de spaghetti door de saus. Vind je het nog wat droog, dan kun je nog een scheutje van het pastawater er door roeren.
Schep de zalm er doorheen en verwarm nog een minuut door.

Dien direct op met nog wat Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Meer Italiaanse recepten?

Wat dacht je van:
Siciliaanse aubergine lasagne
Aubergine cordon bleus
Authentieke pasta pesto met eigengemaakte pesto

Europa, Recepten courgette, Italiaans, pasta, zalm

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

Indiase kip pulao met muntraita, kachumbar salade Indiase kip pulao met muntraita, kachumbar salade én mangochutney.😊👌 Wat een heerlijke kruidige rijst zeg! Love it! ok, kip was stiekem een dag eerder al op voordat ik een foto kon maken, maar tis minstens zo lekker de 2e dag. Recept en chutney zijn van @spicetripwithpaulami bij wie ik drie heerlijke chutneys shopte waar ik ook nog lekkere tosties mee maakte (kaas met uienchutney). Swipe verder voor tosties en chutneys. Fijn weekend lieve allemaal!
Merry Christmas voor iedereen die kerst viert én Merry Christmas voor iedereen die kerst viert én vier je dat niet dan een heerlijk lang en fijn weekend gewenst! Ik geniet op en top van deze kerstdagen en pak heerlijk uit in de keuken zonder al te veel tijd daar door te brengen. Helaas kook ik dit jaar natuurlijk niet voor grote gezelschappen maar dat komt wel weer. Hopelijk sneller dan voorspeld! Hopelijk kunnen jullie ook in goede gezondheid in klein gezelschap net zo hard genieten.❤
Pompoenrisotto met saucijs, salie en citroen! Schi Pompoenrisotto met saucijs, salie en citroen! Schijnt de zon niet buiten, dan in ieder geval op je bord.😎 Recept gebaseerd op dat van @danoi_pasqualino_pauline die een foodblog vol lekkere traditionele en minder traditionele Italiaanse recepten hebben. Daar raak je niet uitgesnuffeld zoveel lekkers hebben ze al gedeeld.😄👍 Mijn versie van dit recept heb ik keurig genoteerd dus komt binnenkort echt op de blog. Beloofd! Dit was trouwens op de valreep van november mijn bijdrage aan de #swiepswoepswap foodblogswap van @mandyandmore. Dank voor deze leuke match weer Mandy!!
Spicy, fruity en zoooo lekker is deze Surinaamse k Spicy, fruity en zoooo lekker is deze Surinaamse kippenlevertjessambal. Een tijdje terug stopte @ananai mij een bakje van dit heerlijks toe en toen wist ik zeker: dit recept MOET op echtegerechten.nl en dat staat het nu. Wederom met dank aan @ananai! Dankjewel lieve Silvana! Dit gerechtje is heerlijk bij je (gebakken) rijst of bami. Wie durft????😊 Happy Sunday lieve mensen!
Spekkoek 2.0 en nog 6 andere prachtige, overheerli Spekkoek 2.0 en nog 6 andere prachtige, overheerlijke zoete Indische verrassingen vind je in de proefbox Indisch zoet, alles wordt gemaakt door the one and only @francisbaktenkookt. Nog maar een paar dagen kun je je aanmelden voor deze online proeverij op 14 november 15:30. Ik ben erbij en @eating_habits_nl vertelt je alles over de zoete Indo eetcultuur. Het wordt overheerlijk, beregezellig én leerzaam! Dus check snel echtegerechten.nl/online-proeverijen/ Link ook in mijn bio.
Haaaai!😊 It's me, maar verstopt achter een mond Haaaai!😊 It's me, maar verstopt achter een mondkapje, want ik heb vandaag coronaproof gekookt met en bij @estherscookery. Zo enorm genoten!😊👍 Ik deed de herfstlunch workshop en maakte laffa (platbrood), een venkelsalade met ovengedroogde druiven, venkelzaad en citrus én baba ganoush. Verder kwamen er geschroeide tomaten met yoghurt (mijn allerlievelings na vandaag), shakshuka, spitskoolsalade en nog veel meer lekkers op tafel. Het was een waar groentefeest!
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Afrikaans Amerikaans Amsterdam aubergine bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaneel Kerst kip koriander limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie soep sojasaus tajine vegetarisch vis vissaus wereldgerecht zalm Zweeds

Favorieten

Amsterdam-Rivierenbuurt-winkelen-borrelplank-2

Wel 9x lekkers uit de Rivierenbuurt van Amsterdam

september 15, 2019 By Marjolein de Bruijn Reageer

Advocaat-Hollands-jenever-ei-homemade

Eieren over? Advocaat maken kun je heel goed zelf

april 17, 2020 By Marjolein de Bruijn Reageer

Poke Bowl Rotterdam

Aloha! Ontdek Hawaï – Wat is Poke?

april 2, 2017 By Marjolein de Bruijn 1 Reactie

Nieuwste posts

  • Surinaamse sambal van kippenlever en Madame Jeanette
  • Samen eten en samen online proeven
  • Oud Surinaams recept voor heri heri met bakkeljauw


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in