• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Proeverijen
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 1
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 2
  • Over Marjolein
    • Contact

Echte Gerechten

grenzeloos lekker eten

  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie

Razendsnelle pasta pesto met zalm

februari 1, 2017 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Pasta Pesto

Supersnel klaar en overheerlijk is dit recept voor pasta pesto met zalm en courgette. Zorg voor ingrediënten van goede kwaliteit, die maken de smaak in dit gerecht.

Je kent het wel, zo’n dag dat je de hele dag in touw bent. Als je dan eindelijk thuis bent, dan ben je toe aan een goede maaltijd die razendsnel op tafel staat. Dat kan met deze pasta vol met mooie smaakmakers als Italiaanse pesto, Parmezaanse kaas en kant-en-klare warmgestoomde zalm van de visboer. Zelfs iemand die beweert geen vis te lusten, heeft deze pasta met veel smaak gegeten. Extra leuk om uit te proberen dus! Zorg er wel voor dat je echt goede pesto gebruikt, dus dit keer echt niet dat potje uit de supermarkt.

Je kunt het ook van te voren alvast zelf maken. Klik hier voor het recept van de pesto.

Pas op! Dit is geen authentieke pasta pesto

Pasta pesto is een klassiek Italiaans gerecht. Alleen eten de Italianen hun pasta graag als primi (voorgerecht) en vlees of vis als secundi (hoofdgerecht) met een of meer contorni (bijgerechten). Dus deze flinke hoeveelheden zalm en courgette door de pasta roeren is eigenlijk niet helemaal de bedoeling. Laat staan dat ze er nog melk of crème fraîche doorheen gieten. Dat is eigenlijk vloeken in de kerk. Je bent hierbij gewaarschuwd, dit is geen authentiek Italiaanse maaltijd. Desondanks willen we je deze smakelijke snelle spaghetti niet onthouden.

Dit recept is ruim voldoende voor 2 personen. In huize EchteGerechten eten we er zelfs met zijn drieën van. Wil je het klaarmaken voor 4 personen, pas dan in ieder geval de hoeveelheid pasta aan naar 350-400 gram, gebruik 130-150 gram pesto en een extra lepel crème fraîche of wat meer melk.

Maak je de pesto zelf, dan kun je ook een wat slankere versie maken van dit gerecht. Voeg niet alle olijfolie toe aan de pesto, maar houdt hem goed dik. Roer 100 mililiter magere of halfvolle melk door de pesto voordat je deze aan de courgette toevoegt en laat de creme fraiche achterwege. Is de saus nog wat dik, voeg dan nog een scheutje melk toe. Volg verder de bereidingswijze zoals hieronder beschreven.

Wil je liever authentieke pasta pesto met eigengemaakte pesto. Kijk dan hier voor het recept.

Recept voor spaghetti met pesto – zalm – courgette

Voor 2-3 personen

Zie hierboven de aanpassingen voor 4 personen

Ingrediënten

250 gram spaghetti
1-2 eetlepels olijfolie
2 courgettes in blokjes
2 moten gestoomde zalm (ongeveer 70 gram per persoon is meer dan genoeg)
100 gram verse pesto van goede kwaliteit of zelfgemaakt
Handvol vers geraspte Parmezaanse kaas
Scheutje droge witte wijn of een scheutje pastawater
2 volle eetlepels crème fraîche of een scheutje melk voor een wat lichtere versie
Zeezout
Versgemalen zwarte peper
Eventueel nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas voor op tafel

Bereiding

Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook.
Zet alle ingrediënten klaar:
Snijd de courgette in kleine blokjes.
Verwijder het vel van de zalm en gooi het vel weg. Breek de zalm in eenhapsbrokjes.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking in ongeveer 8-10 minuten gaar. Gebruik je verse spaghetti, maak dan eerst de saus en kook dan pas de spaghetti.

Verhit in een flinke hapjespan de olijfolie.
Bak hierin de courgetteblokjes beetgaar.
Voeg de pesto toe en een scheutje witte wijn (gebruik een scheutje pastawater als je liever geen wijn gebruikt).
Blijf omscheppen.
Voeg de creme fraiche toe en royaal peper en zout naar smaak. Nu ontstaat er een saus.
Zet het vuur laag en roer er een handvol geraspte Parmezaanse kaas door.
Proef even. Is het nog wat zuur, voeg dan nog wat zout en/of peper toe.

Als de pasta klaar is, bewaar je nog wat van het pastawater. Stort daarna de pasta in een vergiet (wij hebben er een op pootjes die in de gootsteen past) en spoel kort af met koud water. Laat uitlekken en roer de spaghetti door de saus. Vind je het nog wat droog, dan kun je nog een scheutje van het pastawater er door roeren.
Schep de zalm er doorheen en verwarm nog een minuut door.

Dien direct op met nog wat Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Meer Italiaanse recepten?

Wat dacht je van:
Siciliaanse aubergine lasagne
Aubergine cordon bleus
Authentieke pasta pesto met eigengemaakte pesto

Gerelateerd

Europa, Recepten courgette, Italiaans, kaas, pasta, zalm

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

Dankzij een portie malse runderstoof uit mijn vrie Dankzij een portie malse runderstoof uit mijn vriezer stond dit Mexicaanse feestmaal in een handomdraai op tafel.😊 Magisch om te zien hoe mooi rode uien kleuren met behulp van een beetje limoensap. Het recept van de runderstoof en de rode uien vind je in het fantastische kookboek Een tafel vol van @mokumeet. Maar ook op echtegerechten.nl vind je erg lekkere Mexicaanse recepten. Eet jij regelmatig Mexicaans? #proefmexico
#mexicaanseten #salsa #guacamole #maistortilla #feta #koriander #wewv #gezondeten #lekkereten #watetenwevandaag #comfortfood #etenmetjehanden #echtegerechten #runderwang #stoofvlees #zuur #jalapeño #jalapeno
Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet va Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet van een eitje op de zondagochtend? En wat dacht je dan van deze Turkse gepocheerde eitjes met knoflookyoghurt en met pikante gesmolten chiliboter.😍 Dat is nog eens fijn wakker worden! Wel ook voor je partner klaarmaken want anders wordt er niet meer gezoend vandaag.😘 #knoflook #çılbır #cilbir #turkseten #proefturkije #çilbir #yoghurt #ontbijt #ontbijtrecept #sundayvibes #echtegerechten #turkseeieren #eieren #gepocheerdei #poachedegg #pulbiber #aleppopepper
NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Ita NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Italië, dat wel.😄 Vorig jaar ging ik in de meivakantie naar Toscane. Wat is het luie vakantieleventje én het eten daar verrukkelijk! Dankzij deze heimwee zet ik dit gerecht hier thuis regelmatig op tafel. Geniet nu ook van dit heerlijke recept voor TAGLIATELLE MET TOMATENSAUS EN WORST want deze staat nu online. Swipe lekker opzij voor de antipasti die na dit uitzicht kwam en natuurlijk voor de pasta.😋 Enjoy!!! Happy Sunday! #proefitalie #wewv #gezondeten #lekkereten #italiaanseten #toscaanseten #toscane #saucijs #worst #tomatensaus #receptonline #echtegerechten
GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het Chinees, want het is alweer bijna het jaar van het konijn. Het Chinees nieuwjaar, ook wel het lentefeest genoemd, valt dit jaar op zondag 22 januari 2023. Wil je dit weekend een leeuwendans meemaken, want dat kan ook in Nederland. Of lijkt het je leuk om Chinees te gaan koken zodat je ook verzekerd bent van een lang en gelukkig nieuwjaar, check dan snel echtegerechten.nl. Goed weekend lieve allemaal! #chineesnieuwjaar #jaarvanhetkonijn #leeuwendans #ookinnederland #nietalleeninamsterdam #amsterdam #zeedijk #nieuwmarkt #blogonline
Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, j Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, je kom erwtensoep. Hollandse kost gemaakt van spliterwten, varkensvlees en rookworst. Wil je die het liefst zo dik mogelijk zodat je lepel er rechtop in blijft staan? Of toch liever meer soepachtig? Of heb je liever de Marokkaanse vega variant bessara/tamarakt? Ook erg lekker trouwens! #snert #dikdikkerdikst #erwtensoep #hollandsepot #winterkost #rookworst #spliterwten #proefnederland #echtegerechten #nederlandseten #grenzelooslekkereten #wewv
Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met kokossaus. In het kader van de online proeverij Indisch zoet op donderdag 9 februari, mag ik een recept delen van @francisbaktenkookt. Zij maakt ook alle 6 traditionele en minder traditionele zoetigheden voor de online proeverij. Dit recept is lekker snel klaar, want je hoeft deze dumplings niet te vouwen. Het komt uit Francis haar prachtige kookboek Bersama. Swipe opzij voor de cover van het boek en voor meer info over de proeverij. De foto van de zoete aardappeldumplings komt trouwens ook uit het kookboek en is gemaakt door Mitchel van Voorbergen.🙌 Duik je lekker de keuken in om dit te maken of heb je meer zin dat @francisbaktenkookt een pakket voor je bakt? Of beter, allebei! 😄 @eating_habits_nl en ik hopen je in ieder geval ook te zien tijdens de online proeverij Indisch zoet om samen met jou te proeven van de grenzeloos lekkere Indische koek en cake. Aanmelden kan door verder te klikken op de linkjes in het recept, waarvan de link in bio staat.❤ 
#indischzoet #bersama #proeverijindischzoet #zoeteaardappel #dumplings #zoeteaardappeldumplings #bijisalak #kokossaus #guladjawa #palmsuiker #etenverbindt #onlinproeverij #receptonline #proefindonesië #indischeten #indonesischeten #indofood
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Amerikaans Amsterdam bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta Frans gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaas kaneel Kerst kip koriander kurkuma limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans munt nagerecht Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie sojasaus vegetarisch vis voorgerecht zalm Zweeds

Favorieten

Antilliaanse pompoenpannenkoekjes – arepa di pampuna – met sinaasappel en Curaçao likeur

december 18, 2021 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

HuevosyFrijoles-vierkant1020x1020

Dit Mexicaanse recept van zwarte bonen is zo klaar en smaakt heerlijk op brood, bij je taco’s en huevos rancheros

maart 19, 2019 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Samen-onlineproeverijen-organiseren

Samen thuis genieten van een kaasproeverij: doe het zelf of met een live host

oktober 30, 2021 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Nieuwste posts

  • Met deze 5 tips vier jij heerlijk en relaxt Pasen – met erbij werelds lekkere receptideeën
  • Smakelijke stamppot met witte bonen, prei en paprika
  • Turkse eieren met yoghurt en chiliboter – çilbir


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in