• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Foodblog
  • (online) proeverijen
    • Online proeverij van 7x Indisch zoet op zondag 28 februari om 16:00 uur – inschrijving gesloten
    • Online proeverij van Europese kaas op zaterdag 20 maart 2021 om 20:00 uur
    • ‘Doe het zelf’ Europese Kaasproeverij voor thuis
  • Catering
  • Contact

Echte Gerechten

Connecting cultures, through food

  • Home
  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie
  • Over Marjolein

Razendsnelle pasta pesto met zalm

februari 1, 2017 Marjolein de Bruijn Reageer

Pasta Pesto

Supersnel klaar en overheerlijk is dit recept voor pasta pesto met zalm en courgette. Zorg voor ingrediënten van goede kwaliteit, die maken de smaak in dit gerecht.

Je kent het wel, zo’n dag dat je de hele dag in touw bent. Als je dan eindelijk thuis bent, dan ben je toe aan een goede maaltijd die razendsnel op tafel staat. Dat kan met deze pasta vol met mooie smaakmakers als Italiaanse pesto, Parmezaanse kaas en kant-en-klare warmgestoomde zalm van de visboer. Zelfs iemand die beweert geen vis te lusten, heeft deze pasta met veel smaak gegeten. Extra leuk om uit te proberen dus! Zorg er wel voor dat je echt goede pesto gebruikt, dus dit keer echt niet dat potje uit de supermarkt.

Je kunt het ook van te voren alvast zelf maken. Klik hier voor het recept van de pesto.

Pas op! Dit is geen authentieke pasta pesto

Pasta pesto is een klassiek Italiaans gerecht. Alleen eten de Italianen hun pasta graag als primi (voorgerecht) en vlees of vis als secundi (hoofdgerecht) met een of meer contorni (bijgerechten). Dus deze flinke hoeveelheden zalm en courgette door de pasta roeren is eigenlijk niet helemaal de bedoeling. Laat staan dat ze er nog melk of crème fraîche doorheen gieten. Dat is eigenlijk vloeken in de kerk. Je bent hierbij gewaarschuwd, dit is geen authentiek Italiaanse maaltijd. Desondanks willen we je deze smakelijke snelle spaghetti niet onthouden.

Dit recept is ruim voldoende voor 2 personen. In huize EchteGerechten eten we er zelfs met zijn drieën van. Wil je het klaarmaken voor 4 personen, pas dan in ieder geval de hoeveelheid pasta aan naar 350-400 gram, gebruik 130-150 gram pesto en een extra lepel crème fraîche of wat meer melk.

Maak je de pesto zelf, dan kun je ook een wat slankere versie maken van dit gerecht. Voeg niet alle olijfolie toe aan de pesto, maar houdt hem goed dik. Roer 100 mililiter magere of halfvolle melk door de pesto voordat je deze aan de courgette toevoegt en laat de creme fraiche achterwege. Is de saus nog wat dik, voeg dan nog een scheutje melk toe. Volg verder de bereidingswijze zoals hieronder beschreven.

Wil je liever authentieke pasta pesto met eigengemaakte pesto. Kijk dan hier voor het recept.

Recept voor spaghetti met pesto – zalm – courgette

Voor 2-3 personen

Zie hierboven de aanpassingen voor 4 personen

Ingrediënten

250 gram spaghetti
1-2 eetlepels olijfolie
2 courgettes in blokjes
2 moten gestoomde zalm (ongeveer 70 gram per persoon is meer dan genoeg)
100 gram verse pesto van goede kwaliteit of zelfgemaakt
Handvol vers geraspte Parmezaanse kaas
Scheutje droge witte wijn of een scheutje pastawater
2 volle eetlepels crème fraîche of een scheutje melk voor een wat lichtere versie
Zeezout
Versgemalen zwarte peper
Eventueel nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas voor op tafel

Bereiding

Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook.
Zet alle ingrediënten klaar:
Snijd de courgette in kleine blokjes.
Verwijder het vel van de zalm en gooi het vel weg. Breek de zalm in eenhapsbrokjes.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking in ongeveer 8-10 minuten gaar. Gebruik je verse spaghetti, maak dan eerst de saus en kook dan pas de spaghetti.

Verhit in een flinke hapjespan de olijfolie.
Bak hierin de courgetteblokjes beetgaar.
Voeg de pesto toe en een scheutje witte wijn (gebruik een scheutje pastawater als je liever geen wijn gebruikt).
Blijf omscheppen.
Voeg de creme fraiche toe en royaal peper en zout naar smaak. Nu ontstaat er een saus.
Zet het vuur laag en roer er een handvol geraspte Parmezaanse kaas door.
Proef even. Is het nog wat zuur, voeg dan nog wat zout en/of peper toe.

Als de pasta klaar is, bewaar je nog wat van het pastawater. Stort daarna de pasta in een vergiet (wij hebben er een op pootjes die in de gootsteen past) en spoel kort af met koud water. Laat uitlekken en roer de spaghetti door de saus. Vind je het nog wat droog, dan kun je nog een scheutje van het pastawater er door roeren.
Schep de zalm er doorheen en verwarm nog een minuut door.

Dien direct op met nog wat Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Meer Italiaanse recepten?

Wat dacht je van:
Siciliaanse aubergine lasagne
Aubergine cordon bleus
Authentieke pasta pesto met eigengemaakte pesto

Europa, Recepten courgette, Italiaans, pasta, zalm

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

Kip met saffraan, baharat, rozenharissa, venkel en Kip met saffraan, baharat, rozenharissa, venkel en sinaasappel. Love it! Eindelijk dat potje rozenharissa geopend en nu weet ik zeker dat ie snel leeg is ook. Heerlijk! En dat dankzij @levenalsgodinfrankrijk waarvan ik dit recept swiepswoepswapperde voor de foodblogswap van @mandyandmore. 😊👌 Op levenalsgodinfrankrijk.eu vind je heel veel lekkers, maar door de naam had ik vooral veel Franse recepten verwacht. Niet dus! 😂👍 Ik voegde aan haar recept saffraan, venkel en honing toe, serveerde er knapperig brood bij, wat doperwtjes én schepte nog wat extra rozenharissa op kip en erwten. Dat was smullen! De lekkerste rozenharissa haal je trouwens bij @estherscookery in de Amsterdamse Pijp. Mijn versie van dit recept staat nu op echtegerechten.nl!! Fijne zondag lieve allemaal!
Happy Sunday! Hier ontbijt mijn zoon met bapao.😄 Missie homemade bapao meer dan geslaagd, mede dankzij de leuke online workshop- en demo van @francisbaktenkookt die ik afgelopen woensdagavond deed. Al dat wachten tussendoor is trouwens echt niet mijn ding. Ben niet zo geduldig. En het gist moet gaan werken, het deeg moet rijzen en dan weer narijzen. Dan stomen op het vuur, stomen van het vuur af. Heeeeeeel veel stapjes dus en dan heb ik een stoompan waar maar 4 broodjes tegelijk in kunnen.😄 Maar het is wel leuk om te doen! Wist je trouwens dat als je broodje bapao zegt, je eigenlijk 'broodje gevuld broodje' zegt? Dus doe dat maar niet, tis bapao. En dan kom ik meteen bij naan brood, dan zeg je ook brood brood. Dus je kunt het gewoon bij naan houden. 😘 Ben je nu nog aan het lezen? Wat gezellig!!! 🥰
Vandaag is het Chinees nieuwjaar! Het jaar van de Vandaag is het Chinees nieuwjaar! Het jaar van de os is begonnen. Wereldwijd vieren ongeveer 1,4 miljard Chinezen dit. Het heet ook wel Lentefeest omdat dan ook de natuur weer ontwaakt uit zijn winterslaap. Er wordt niet lukraak wat gekookt op deze dag. Elk gerecht op tafel staat symbool voor een wens voor het komende jaar. Zo staat vis voor welvaart en overvloed en de schaal met vis wordt niet schoon leeggegeten, want als je wat overlaat betekent het dat er in het nieuwe jaar ook genoeg eten zal zijn. Een gerecht met lange slierten mie (noedels), staat symbool voor een lang leven. Vegetarische gerechten staan voor loutering, wat zoiets als reiniging betekent. Mooie symboliek! Ik houd ervan. Zin om ook een lekker Chinees gerecht te maken. Check https://echtegerechten.nl/tag/chinees/ En de feestelijkheden duren wel een week of twee, dus je kunt de komende tijd meerdere gerechten uitproberen.😊👍
Of ik 8 feiten over mezelf kon delen vroeg @slowfo Of ik 8 feiten over mezelf kon delen vroeg @slowfoody. Yes! Leuk idee! Een mooi moment om weer eens wat meer te vertellen over mezelf.😊 Fotocredits gaan naar @cookies_and_carrotsticks die gister bij de online kaasproeverij deze foto van mij in actie maakte.😊

1. Alweer 5 jaar geleden ben ik met EchteGerechten begonnen als foodboxenbedrijf. Foodboxen waarmee je diverse authentieke keukens kon ontdekken. Helaas bleek het een te lastig concept. 

2. De bijbehorende foodblog met recepten en wetenswaardigheden van over de hele wereld is er gelukkig nog wel.

3. Nu organiseer ik online proeverijen, ook voor bedrijfsuitjes. Heel tof om te doen! Daarnaast werk ik op freelancebasis bij @businessinsidernl. Ik regel daar alles rondom contentmarketing samenwerkingen.

4. Na 20 jaar in fijne maar krappe Amsterdamse appartementjes gewoond te hebben, woon ik nu alweer ruim 2 jaar in Almere in een heerlijk ruim huis. Daar woon ik met mijn vriend Edwin en mijn 11-jarige zoon Fin. 

5. Bijna een jaar geleden heeft Edwin me ten huwelijk gevraagd. Dit jaar willen we ook echt gaan trouwen.

6. Mijn kookboekenverzameling breidt zich langzaam en gestaag verder uit. Ik heb nu zelfs een 2e kookboekenkast in de eethoek.

7. Vorig jaar juni ben ik begonnen met afvallen. Ik was onderhand ook echt flink te zwaar. Nu ben ik alweer 12 kilo kwijt en voel ik me letterlijk een stuk lichter. Heel fijn!

8. Het afvallen is me gelukt door mezelf voor te houden dat ik alles mag blijven eten. Alleen doe ik dat nu niet meer onbeperkt. En ja, dat kost me zeker af en toe best moeite. Ik blijf nu eenmaal een enorme lekkerbek.

Doen jullie ook mee aan deze 8 feitenchallenge? @culinessa @eating_habits_nl @leonie_boekel_coaching
Indiase kip pulao met muntraita, kachumbar salade Indiase kip pulao met muntraita, kachumbar salade én mangochutney.😊👌 Wat een heerlijke kruidige rijst zeg! Love it! ok, kip was stiekem een dag eerder al op voordat ik een foto kon maken, maar tis minstens zo lekker de 2e dag. Recept en chutney zijn van @spicetripwithpaulami bij wie ik drie heerlijke chutneys shopte waar ik ook nog lekkere tosties mee maakte (kaas met uienchutney). Swipe verder voor tosties en chutneys. Fijn weekend lieve allemaal!
Merry Christmas voor iedereen die kerst viert én Merry Christmas voor iedereen die kerst viert én vier je dat niet dan een heerlijk lang en fijn weekend gewenst! Ik geniet op en top van deze kerstdagen en pak heerlijk uit in de keuken zonder al te veel tijd daar door te brengen. Helaas kook ik dit jaar natuurlijk niet voor grote gezelschappen maar dat komt wel weer. Hopelijk sneller dan voorspeld! Hopelijk kunnen jullie ook in goede gezondheid in klein gezelschap net zo hard genieten.❤
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Afrikaans Amerikaans Amsterdam aubergine bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaneel Kerst kip koriander limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie soep sojasaus tajine vegetarisch vis vissaus wereldgerecht zalm Zweeds

Favorieten

TerongBelado700x400

Recept voor simpele maar verslavend lekkere Indonesische zoetpittige aubergine, makreel of ei

maart 2, 2018 By Marjolein de Bruijn 18 Reacties

Advocaat-Hollands-jenever-ei-homemade

Eieren over? Advocaat maken kun je heel goed zelf

april 17, 2020 By Marjolein de Bruijn 1 Reactie

Libanese gehaktballetjes in tomatensaus met pijnboompitten

maart 17, 2020 By Marjolein de Bruijn Reageer

Nieuwste posts

  • Kip met saffraan, venkel, sinaasappel, baharat en rozenharissa
  • Surinaamse sambal van kippenlever en Madame Jeanette
  • Samen eten en samen online proeven


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in