• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Proeverijen
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 1
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 2
  • Over Marjolein
    • Contact

Echte Gerechten

grenzeloos lekker eten

  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie

Recept voor frisse Amerikaans Nederlandse coleslaw

januari 26, 2018 Marjolein Boekel - de Bruijn 4 Reacties

Amerikaanse coleslaw 700x400

Heb je je ooit afgevraagd waarom ze in het Engels coleslaw zeggen en niet cabbage salad? Dat is omdat de Amerikanen het woord coleslaw van ons hebben geleend. Het komt van het Nederlandse koolsla. Lang geleden, toen New York nog Nieuw Amsterdam heette, hebben Nederlandse kolonisten hoogstwaarschijnlijk hun toenmalige Nederlandse versie van koolsla mee naar Amerika genomen. Er zijn nog heel wat andere leenwoorden terug te vinden in het Amerikaanse Engels. Wat dacht je bijvoorbeeld van candy (kandij) en lantern pole (lantaarnpaal)?

Amerikanen eten veel coleslaw, heel veel. Je ziet op picknicks en BBQ’s eigenlijk altijd wel een variant van de coleslaw terug. Het hoofdbestanddeel blijft kool, maar de overige ingrediënten variëren nog al.

Eet erbij wat je lekker vindt, denk aan een hamburger, hotdog of een kipschnitzel. Je kunt er ook alleen wat friet of gebakken aardappels bij serveren.

Recept voor frisse Amerikaanse coleslaw

Voor 1-2 personen

Verdrievoudig of verdubbel gerust de ingrediënten voor een grotere portie

Ingrediënten

200 gram witte kool
50 gram geraspte wortel
1 volle eetlepel (Sultana) rozijnen
1 theelepel witte wijn azijn
1,5 eetlepel mayonaise
1,5 eetlepel dikke yoghurt (Turkse of Griekse yoghurt)
0,5 theelepel fijne kristalsuiker
zout en peper naar smaak

Bereiding

Was de kool en snijd in fijne reepjes. Halveer de reepjes en doe ze in een kom.
Doe de geraspte wortel erbij. Ik koop altijd een zakje peen of wortel die al ‘julienne’ is gesneden. Dan heb je meteen mooie sliertjes. Maar zelf raspen kan natuurlijk ook.

Doe de rozijnen bij de wortel en kool.
Roer nu mayonaise, yoghurt, witte wijn azijn en suiker erdoor.

Voeg zout en peper naar smaak toe.
Ik draaide zelf 10x aan mijn molen met zeezout (niet volledig rond hoor) en 5x aan de pepermolen.
Toen vond ik het precies goed. Maar proef zelf wat jij lekker vindt.

Houd je van wat zuurder, voeg dan een beetje azijn toe, houd je juist van wat zoetere koolsalade, voeg dan nog een beetje suiker toe. Kortom, pas dit recept naar hartelust aan. 🙂

Eet smakelijk!

Wat eet jij er het liefste bij? Laat het me weten in een reactie.

Wat dacht je van knapperige Koreaanse kip?

Meer Amerikaanse eten

Houd je van de Amerikaanse keuken? Probeer dan ook eens deze recepten:
Amerikaans gehaktbrood
Hawaiiaanse poke bowl met zalm
Hawaiiaanse poke bowl met haring

 

 

 

 

Gerelateerd

Noord- Zuid- en Midden-Amerika, Recepten Amerikaans, BBQ, bijgerecht, salade, vegetarisch

Lees Interacties

Reacties

  1. Hilde zegt

    januari 26, 2018 om 21:06

    Love coleslaw! Ik maak hem bijna precies hetzelfde 😃

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      januari 27, 2018 om 21:41

      Leuk!!! Great foody minds think alike! 😉

      Beantwoorden
  2. Kheira zegt

    januari 27, 2018 om 20:05

    Oh wat lekker! Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, maar met dit recept ga ik het zeker weten proberen.

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      januari 27, 2018 om 21:40

      Maar wel al zelf gegeten toch? 😉 Leuk dat je het gaat maken! Wat ga je erbij eten?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

Pasen. Even dacht ik, ik skip alles, want het is h Pasen. Even dacht ik, ik skip alles, want het is hier geen vrolijk Pasen nu mijn mooie sterke mama op Goede vrijdag verhuisde naar het hospice. Maar uiteindelijk weet ik dat deze traditie van samen eten met mijn mannen me ook troost biedt. Dus we hebben alsnog een grenzeloos lekkere brunch gehad met zijn drietjes. Met Turkse borek, Hollandse poffertjes, Franse geitenkaas, Russische blini's met zalm, vers gebakken Duitse kaiserbroodjes, enzovoorts. Daarna ook nog zoals elk jaar chocolade paaseitjes in huis verstopt en gezocht. Het was fijn! Dus ik gooi 'm er toch gewoon in... Vrolijk Pasen allemaal! En vier je geen Pasen? Geniet van je lekker lange vrije weekend!
Dankzij een portie malse runderstoof uit mijn vrie Dankzij een portie malse runderstoof uit mijn vriezer stond dit Mexicaanse feestmaal in een handomdraai op tafel.😊 Magisch om te zien hoe mooi rode uien kleuren met behulp van een beetje limoensap. Het recept van de runderstoof en de rode uien vind je in het fantastische kookboek Een tafel vol van @mokumeet. Maar ook op echtegerechten.nl vind je erg lekkere Mexicaanse recepten. Eet jij regelmatig Mexicaans? #proefmexico
#mexicaanseten #salsa #guacamole #maistortilla #feta #koriander #wewv #gezondeten #lekkereten #watetenwevandaag #comfortfood #etenmetjehanden #echtegerechten #runderwang #stoofvlees #zuur #jalapeño #jalapeno
Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet va Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet van een eitje op de zondagochtend? En wat dacht je dan van deze Turkse gepocheerde eitjes met knoflookyoghurt en met pikante gesmolten chiliboter.😍 Dat is nog eens fijn wakker worden! Wel ook voor je partner klaarmaken want anders wordt er niet meer gezoend vandaag.😘 #knoflook #çılbır #cilbir #turkseten #proefturkije #çilbir #yoghurt #ontbijt #ontbijtrecept #sundayvibes #echtegerechten #turkseeieren #eieren #gepocheerdei #poachedegg #pulbiber #aleppopepper
NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Ita NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Italië, dat wel.😄 Vorig jaar ging ik in de meivakantie naar Toscane. Wat is het luie vakantieleventje én het eten daar verrukkelijk! Dankzij deze heimwee zet ik dit gerecht hier thuis regelmatig op tafel. Geniet nu ook van dit heerlijke recept voor TAGLIATELLE MET TOMATENSAUS EN WORST want deze staat nu online. Swipe lekker opzij voor de antipasti die na dit uitzicht kwam en natuurlijk voor de pasta.😋 Enjoy!!! Happy Sunday! #proefitalie #wewv #gezondeten #lekkereten #italiaanseten #toscaanseten #toscane #saucijs #worst #tomatensaus #receptonline #echtegerechten
GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het Chinees, want het is alweer bijna het jaar van het konijn. Het Chinees nieuwjaar, ook wel het lentefeest genoemd, valt dit jaar op zondag 22 januari 2023. Wil je dit weekend een leeuwendans meemaken, want dat kan ook in Nederland. Of lijkt het je leuk om Chinees te gaan koken zodat je ook verzekerd bent van een lang en gelukkig nieuwjaar, check dan snel echtegerechten.nl. Goed weekend lieve allemaal! #chineesnieuwjaar #jaarvanhetkonijn #leeuwendans #ookinnederland #nietalleeninamsterdam #amsterdam #zeedijk #nieuwmarkt #blogonline
Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, j Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, je kom erwtensoep. Hollandse kost gemaakt van spliterwten, varkensvlees en rookworst. Wil je die het liefst zo dik mogelijk zodat je lepel er rechtop in blijft staan? Of toch liever meer soepachtig? Of heb je liever de Marokkaanse vega variant bessara/tamarakt? Ook erg lekker trouwens! #snert #dikdikkerdikst #erwtensoep #hollandsepot #winterkost #rookworst #spliterwten #proefnederland #echtegerechten #nederlandseten #grenzelooslekkereten #wewv
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Amerikaans Amsterdam bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta Frans gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaas kaneel Kerst kip koriander kurkuma limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans munt nagerecht Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie sojasaus vegetarisch vis voorgerecht zalm Zweeds

Favorieten

Thaise soep Tom Ka Kai

Recept voor Tom Kha Kai – Thaise kippensoep met Laos

oktober 3, 2017 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Japanse biefstuk teriyaki

Maak deze biefstuk teriyaki en je wilt nooit meer een Japans wereldgerecht uit een pak

december 6, 2017 By Marjolein Boekel - de Bruijn 8 Reacties

Curaçaose aardappelsalade van tante Janine

september 7, 2022 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Nieuwste posts

  • Wat is het beste Indonesische kookboek? Bekijk de top 3
  • Met deze 5 tips vier jij heerlijk en relaxt Pasen – met erbij werelds lekkere receptideeën
  • Smakelijke stamppot met witte bonen, prei en paprika


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in