• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Proeverijen
  • Over mij
    • Contact

Echte Gerechten

grenzeloos lekker eten

  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie

Recept voor frisse Amerikaans Nederlandse coleslaw

januari 26, 2018 Marjolein Boekel - de Bruijn 4 Reacties

Amerikaanse coleslaw 700x400

Heb je je ooit afgevraagd waarom ze in het Engels coleslaw zeggen en niet cabbage salad? Dat is omdat de Amerikanen het woord coleslaw van ons hebben geleend. Het komt van het Nederlandse koolsla. Lang geleden, toen New York nog Nieuw Amsterdam heette, hebben Nederlandse kolonisten hoogstwaarschijnlijk hun toenmalige Nederlandse versie van koolsla mee naar Amerika genomen. Er zijn nog heel wat andere leenwoorden terug te vinden in het Amerikaanse Engels. Wat dacht je bijvoorbeeld van candy (kandij) en lantern pole (lantaarnpaal)?

Amerikanen eten veel coleslaw, heel veel. Je ziet op picknicks en BBQ’s eigenlijk altijd wel een variant van de coleslaw terug. Het hoofdbestanddeel blijft kool, maar de overige ingrediënten variëren nog al.

Eet erbij wat je lekker vindt, denk aan een hamburger, hotdog of een kipschnitzel. Je kunt er ook alleen wat friet of gebakken aardappels bij serveren.

Recept voor frisse Amerikaanse coleslaw

Voor 1-2 personen

Verdrievoudig of verdubbel gerust de ingrediënten voor een grotere portie

Ingrediënten

200 gram witte kool
50 gram geraspte wortel
1 volle eetlepel (Sultana) rozijnen
1 theelepel witte wijn azijn
1,5 eetlepel mayonaise
1,5 eetlepel dikke yoghurt (Turkse of Griekse yoghurt)
0,5 theelepel fijne kristalsuiker
zout en peper naar smaak

Bereiding

Was de kool en snijd in fijne reepjes. Halveer de reepjes en doe ze in een kom.
Doe de geraspte wortel erbij. Ik koop altijd een zakje peen of wortel die al ‘julienne’ is gesneden. Dan heb je meteen mooie sliertjes. Maar zelf raspen kan natuurlijk ook.

Doe de rozijnen bij de wortel en kool.
Roer nu mayonaise, yoghurt, witte wijn azijn en suiker erdoor.

Voeg zout en peper naar smaak toe.
Ik draaide zelf 10x aan mijn molen met zeezout (niet volledig rond hoor) en 5x aan de pepermolen.
Toen vond ik het precies goed. Maar proef zelf wat jij lekker vindt.

Houd je van wat zuurder, voeg dan een beetje azijn toe, houd je juist van wat zoetere koolsalade, voeg dan nog een beetje suiker toe. Kortom, pas dit recept naar hartelust aan. 🙂

Eet smakelijk!

Wat eet jij er het liefste bij? Laat het me weten in een reactie.

Wat dacht je van knapperige Koreaanse kip?

Meer Amerikaanse eten

Houd je van de Amerikaanse keuken? Probeer dan ook eens deze recepten:
Amerikaans gehaktbrood
Hawaiiaanse poke bowl met zalm
Hawaiiaanse poke bowl met haring

 

 

 

 

Gerelateerd

Noord- Zuid- en Midden-Amerika, Recepten Amerikaans, BBQ, bijgerecht, salade, vegetarisch

Lees Interacties

Reacties

  1. Hilde zegt

    januari 26, 2018 om 21:06

    Love coleslaw! Ik maak hem bijna precies hetzelfde 😃

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      januari 27, 2018 om 21:41

      Leuk!!! Great foody minds think alike! 😉

      Beantwoorden
  2. Kheira zegt

    januari 27, 2018 om 20:05

    Oh wat lekker! Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, maar met dit recept ga ik het zeker weten proberen.

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      januari 27, 2018 om 21:40

      Maar wel al zelf gegeten toch? 😉 Leuk dat je het gaat maken! Wat ga je erbij eten?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

echtegerechten.nl
Curaçao wat was je weer fantastisch! Ik heb genot Curaçao wat was je weer fantastisch! Ik heb genoten van je kleurenpracht, van je warmte die zich als een knuffel om me heen voegde, van alle familie die er was en woont, van samenzijn met mijn gezin, van lokale lekkernijen én van zomaar kunnen afspreken met @worstenbrood_en_wijn die op een steenworp afstand van ons vakantieverblijf woont.❤ En van nog veel meer, maar dit is fotodump 1. Enjoy! Ben jij al eens op Curaçao geweest? Wat vond je ervan?

Foto 1. Ik in Kura Hulanda. 
Foto 2. Een pelikaan op Playa Grandi. 
Foto 3. Gezelligheid met @worstenbrood_en_wijn tijdens happy hour op Blue Bay
Foto 4. De beroemde pontjesbrug mooi verlicht
Foto 5. Ik met man en zoon op e-scooters door Willemstad
Foto 6. Leguaan op Blue Bay
Foto 7. Ik in het Christoffelpark
Foto 8. Sunset vanaf ons balkon op Blue Bay Beach resort
Foto 9. Sunset bij het strand van Boka Sami
Foto 10. Tula monument te Willemstad 
Foto 11. Cactussen bij Hofi Mango
Foto 12. Verse vis en funchi hasa bij De Visserij
Waarom het al een tijdje heel rustig is hier en wa Waarom het al een tijdje heel rustig is hier en waarom het waarschijnlijk nog wel even rustig blijft... 
#rouw #verlies #kanker #vasculairedementie
Pasen. Even dacht ik, ik skip alles, want het is h Pasen. Even dacht ik, ik skip alles, want het is hier geen vrolijk Pasen nu mijn mooie sterke mama op Goede vrijdag verhuisde naar het hospice. Maar uiteindelijk weet ik dat deze traditie van samen eten met mijn mannen me ook troost biedt. Dus we hebben alsnog een grenzeloos lekkere brunch gehad met zijn drietjes. Met Turkse borek, Hollandse poffertjes, Franse geitenkaas, Russische blini's met zalm, vers gebakken Duitse kaiserbroodjes, enzovoorts. Daarna ook nog zoals elk jaar chocolade paaseitjes in huis verstopt en gezocht. Het was fijn! Dus ik gooi 'm er toch gewoon in... Vrolijk Pasen allemaal! En vier je geen Pasen? Geniet van je lekker lange vrije weekend!
Dankzij een portie malse runderstoof uit mijn vrie Dankzij een portie malse runderstoof uit mijn vriezer stond dit Mexicaanse feestmaal in een handomdraai op tafel.😊 Magisch om te zien hoe mooi rode uien kleuren met behulp van een beetje limoensap. Het recept van de runderstoof en de rode uien vind je in het fantastische kookboek Een tafel vol van @mokumeet. Maar ook op echtegerechten.nl vind je erg lekkere Mexicaanse recepten. Eet jij regelmatig Mexicaans? #proefmexico
#mexicaanseten #salsa #guacamole #maistortilla #feta #koriander #wewv #gezondeten #lekkereten #watetenwevandaag #comfortfood #etenmetjehanden #echtegerechten #runderwang #stoofvlees #zuur #jalapeño #jalapeno
Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet va Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet van een eitje op de zondagochtend? En wat dacht je dan van deze Turkse gepocheerde eitjes met knoflookyoghurt en met pikante gesmolten chiliboter.😍 Dat is nog eens fijn wakker worden! Wel ook voor je partner klaarmaken want anders wordt er niet meer gezoend vandaag.😘 #knoflook #çılbır #cilbir #turkseten #proefturkije #çilbir #yoghurt #ontbijt #ontbijtrecept #sundayvibes #echtegerechten #turkseeieren #eieren #gepocheerdei #poachedegg #pulbiber #aleppopepper
NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Ita NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Italië, dat wel.😄 Vorig jaar ging ik in de meivakantie naar Toscane. Wat is het luie vakantieleventje én het eten daar verrukkelijk! Dankzij deze heimwee zet ik dit gerecht hier thuis regelmatig op tafel. Geniet nu ook van dit heerlijke recept voor TAGLIATELLE MET TOMATENSAUS EN WORST want deze staat nu online. Swipe lekker opzij voor de antipasti die na dit uitzicht kwam en natuurlijk voor de pasta.😋 Enjoy!!! Happy Sunday! #proefitalie #wewv #gezondeten #lekkereten #italiaanseten #toscaanseten #toscane #saucijs #worst #tomatensaus #receptonline #echtegerechten
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Amerikaans Amsterdam bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta Frans gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaas kaneel Kerst kip koriander kurkuma limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans munt Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie sojasaus vegetarisch vis vissaus voorgerecht zalm Zweeds

Favorieten

Marokkaanse tajine met gehaktballetjes in tomatensaus

Recept voor gehaktballetjes in tomatensaus op zijn Marokkaans

januari 2, 2018 By Marjolein Boekel - de Bruijn 2 Reacties

Mexicaans ontbijt met ei

Zin in een Mexicaans ontbijt? Met dit recept maak je Huevos Rancheros

januari 10, 2017 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Curaçaose aardappelsalade van tante Janine

september 7, 2022 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Nieuwste posts

  • Wat is het beste Indonesische kookboek? Bekijk de top 3
  • Met deze 5 tips vier jij heerlijk en relaxt Pasen – met erbij werelds lekkere receptideeën
  • Smakelijke stamppot met witte bonen, prei en paprika


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in