• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Foodblog
  • Proeverijen
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij – EDITIE 1 – kan iedere week
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij – EDITIE 2 – nog even geduld – kan vanaf half oktober weer
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij – EDITIE 3 – kan iedere week
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij – EDITIE 4 FEEST – kan iedere week
    • ‘Doe het zelf’ Nederlandse kaasproeverij – EDITIE 5 RONDJE NL – kan iedere week
  • Catering
  • Contact

Echte Gerechten

Connecting cultures, through food

  • Home
  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie
  • Over Marjolein

Recept voor frisse Amerikaans Nederlandse coleslaw

januari 26, 2018 Marjolein de Bruijn 4 Reacties

Amerikaanse coleslaw 700x400

Heb je je ooit afgevraagd waarom ze in het Engels coleslaw zeggen en niet cabbage salad? Dat is omdat de Amerikanen het woord coleslaw van ons hebben geleend. Het komt van het Nederlandse koolsla. Lang geleden, toen New York nog Nieuw Amsterdam heette, hebben Nederlandse kolonisten hoogstwaarschijnlijk hun toenmalige Nederlandse versie van koolsla mee naar Amerika genomen. Er zijn nog heel wat andere leenwoorden terug te vinden in het Amerikaanse Engels. Wat dacht je bijvoorbeeld van candy (kandij) en lantern pole (lantaarnpaal)?

Amerikanen eten veel coleslaw, heel veel. Je ziet op picknicks en BBQ’s eigenlijk altijd wel een variant van de coleslaw terug. Het hoofdbestanddeel blijft kool, maar de overige ingrediënten variëren nog al.

Eet erbij wat je lekker vindt, denk aan een hamburger, hotdog of een kipschnitzel. Je kunt er ook alleen wat friet of gebakken aardappels bij serveren.

Recept voor frisse Amerikaanse coleslaw

Voor 1-2 personen

Verdrievoudig of verdubbel gerust de ingrediënten voor een grotere portie

Ingrediënten

200 gram witte kool
50 gram geraspte wortel
1 volle eetlepel (Sultana) rozijnen
1 theelepel witte wijn azijn
1,5 eetlepel mayonaise
1,5 eetlepel dikke yoghurt (Turkse of Griekse yoghurt)
0,5 theelepel fijne kristalsuiker
zout en peper naar smaak

Bereiding

Was de kool en snijd in fijne reepjes. Halveer de reepjes en doe ze in een kom.
Doe de geraspte wortel erbij. Ik koop altijd een zakje peen of wortel die al ‘julienne’ is gesneden. Dan heb je meteen mooie sliertjes. Maar zelf raspen kan natuurlijk ook.

Doe de rozijnen bij de wortel en kool.
Roer nu mayonaise, yoghurt, witte wijn azijn en suiker erdoor.

Voeg zout en peper naar smaak toe.
Ik draaide zelf 10x aan mijn molen met zeezout (niet volledig rond hoor) en 5x aan de pepermolen.
Toen vond ik het precies goed. Maar proef zelf wat jij lekker vindt.

Houd je van wat zuurder, voeg dan een beetje azijn toe, houd je juist van wat zoetere koolsalade, voeg dan nog een beetje suiker toe. Kortom, pas dit recept naar hartelust aan. 🙂

Eet smakelijk!

Wat eet jij er het liefste bij? Laat het me weten in een reactie.

Wat dacht je van knapperige Koreaanse kip?

Meer Amerikaanse eten

Houd je van de Amerikaanse keuken? Probeer dan ook eens deze recepten:
Amerikaans gehaktbrood
Hawaiiaanse poke bowl met zalm
Hawaiiaanse poke bowl met haring

 

 

 

 

Noord- Zuid- en Midden-Amerika, Recepten Amerikaans, BBQ, bijgerecht, salade, vegetarisch

Lees Interacties

Reacties

  1. Hilde zegt

    januari 26, 2018 om 21:06

    Love coleslaw! Ik maak hem bijna precies hetzelfde 😃

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      januari 27, 2018 om 21:41

      Leuk!!! Great foody minds think alike! 😉

      Beantwoorden
  2. Kheira zegt

    januari 27, 2018 om 20:05

    Oh wat lekker! Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, maar met dit recept ga ik het zeker weten proberen.

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      januari 27, 2018 om 21:40

      Maar wel al zelf gegeten toch? 😉 Leuk dat je het gaat maken! Wat ga je erbij eten?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Amerikaans Amsterdam aubergine bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta Frans gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaas kaneel Kerst kip koriander limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie soep sojasaus vegetarisch vis vissaus wereldgerecht zalm Zweeds

Favorieten

MarjoleinPinchos

20 random facts about me

juli 24, 2017 By Marjolein de Bruijn Reageer

Amerikaanse coleslaw 700x400

Recept voor frisse Amerikaans Nederlandse coleslaw

januari 26, 2018 By Marjolein de Bruijn 4 Reacties

Ijsthee uit Curacao met 2 verrassende ingrediënten

september 29, 2021 By Marjolein de Bruijn 2 Reacties

Nieuwste posts

  • Antilliaanse pompoenpannenkoekjes – arepa di pampuna – met sinaasappel en Curaçao likeur
  • 8 coronaproof culinaire cadeautips voor de feestdagen en één bonustip voor in 2022
  • Witlofsalade met blauwe kaas en appel


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2022 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in