• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Proeverijen
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 1
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 2
  • Over Marjolein
    • Contact

Echte Gerechten

grenzeloos lekker eten

  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie

Recept voor simpele maar verslavend lekkere Indonesische zoetpittige aubergine, makreel of ei

maart 2, 2018 Marjolein Boekel - de Bruijn 26 Reacties

Indonesische Terong Belado 700 x 400

Af en toe komt het in Huize EchteGerechten voor dat ik alleen thuis ben met eten. Dat biedt mogelijkheden! Dan ga ik voor iets wat ik vooral zelf heeeeeel erg lekker vind. Zoals witlof met ham en kaas uit de oven. Maar vaak kies ik voor een lekker pittig gerecht met daarbij ook een visje. Regelmatig duik ik dan voor mezelf de keuken.

Toen ik nog in Amsterdam woonde (ik ben in de zomer van 2018 naar Almere verhuisd) haalde ik regelmatig Indonesische gerechten bij Warung Bamboe in de Rijnstraat of Warung Atika in de Van Woustraat. Hier bestel ik altijd nasi koening, een pittig visgerecht en terong belado (aubergine in tomatenpepersaus). Daarbij mag je dan meerdere groentegerechten uitkiezen.

Maar waarom wil ik altijd, het liefst twee belado gerechten (met vis en aubergine)? Het is de juiste combinatie van chilipeper, tomaat en suiker die belado onweerstaanbaar lekker maakt. Belado betekent in het Indonesisch ‘met pepers’. Het is dan ook echt best wel een pikant gerecht.

Toch heb ik recepten gezien van belado waarin de hoeveelheid gebruikte sambal of chilipepers nog flink meer was dan in deze EchteGerechten versie. Voeg gerust extra pepers of sambal toe hier. Maar houd wel in de gaten dat je nog de tomaat, trassi en suiker proeft. Ben je bang dat het toch te pittig voor je is, doe dan aan het einde van de bereidingstijd wat extra water en suiker erbij. Dat werkt beter dan minder sambal.

Wil je een vegetarische belado maken, met ei of aubergine, laat dan de trassi weg. Trassi is namelijk gemaakt van garnalen.

Overigens worden veel belado recepten met verse rode pepers gemaakt. Ik maak dit gerecht met sambal oelek, een prima alternatief en mijn keukenmachine blijft mooi schoon in de kast staan.

Belado met aubergine, vis of ei?

De meest bekende Belado gerechten zijn: Terong Belado, Ikan Belado en Telor Belado.

terong = aubergine
ikan = vis
telor = ei

Met onderstaand recept voor Terong Belado maak je zonder de aubergine net zo makkelijk Telor Belado of Ikan Belado.

Belado met ei, aubergine en makreel.
Van links naar rechts: witte rijst; ikan belado; telor belado; terong belado

Voor Ikan Belado

Volg onderstaand recept voor Terong Belado, maar in plaats van aubergine stoof je makreel mee.
Gebruik hiervoor verse makreelfilets die je eerst kort lichtbruin aanbakt in wat olie.
Of gebruik gestoomde makreelfilets. Deze laatste hoef je alleen maar door en door te verwarmen en niet meer te garen in de belado.

Recept makreel in pepersaus Ikan Belado 700x400

Voor Telor Belado

Volg onderstaand recept voor Terong Belado, maar in plaats van aubergine stoof je hardgekookte eieren (zonder schaal). Stoof de eieren tot ze warm zijn. Voeg eventueel de laatste paar minuten nog wat roze garnalen toe.

telorbelado-ei-garnaal-balado-indonesisch-indisch

Recept voor zoetpittige Terong Belado

Terong Belado catering

Ingrediënten

2 aubergines
3 uien
3 tenen knoflook
3 flinke eetlepels sambal oelek (ik gebruikte die van het merk Koningsvogel)
1 blokje trassi ter grootte van het topje van je duim (optioneel, voor een vegetarische variant laat je dit sowieso weg)
2 tomaten
1 blikje tomatenpuree a 70 gram
1 blokje palmsuiker van ongeveer 60 gram (of vervang voor 60 gram lichtbruine basterdsuiker of rietsuiker)
160 milliliter water
zonnebloemolie

Bereiding Belado

Pel en snipper de uien.
Fruit de uien zachtjes in een koeken- of hapjespan in wat zonnebloemolie. Voeg de sambal en het stukje trassi toe.
Zorg ervoor dat de boel niet aanbakt. Als het wat droog oogt, voeg dan nog wat zonnebloemolie toe.

Met een spatel probeer ik nu het stukje trassi al een beetje te breken en pletten. Maar het lost uiteindelijk wel op in de belado.

Pel de knoflook.
Was de tomaten en snijd in kleine stukjes.

Na 10 minuten zijn de uien mooi zacht en glazig. Pers nu de knoflook uit en voeg toe.
Bak de knoflook enkele minuten zachtjes mee en voeg dan de stukjes tomaat toe.

Bak de tomaten weer enkele minuten zachtjes mee.

Voeg dan de tomatenpuree toe en ook de suiker en het water. Gebruik je palmsuiker dan doe je het hele blokje in 1x erbij. De palmsuiker smelt dan langzaam door de saus.
Roer rustig en goed door elkaar. Zet het vuur wat hoger tot het mengsel pruttelt.
Zet het vuur nu laag, maar zorg wel dat het blijft pruttelen.

Laat ongeveer 20 minuten pruttelen, wat langer kan ook, maar 20 minuten is meestal al voldoende. Check of de palmsuiker is opgelost. Zo niet, laat dan nog even pruttelen totdat de suiker is opgelost.

Het water verdampt deels en wat overblijft is nu meer een sausje. Dat is je belado.

Bereiding Terong Belado

Terwijl je belado staat te pruttelen, was je de aubergines en snijd je deze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.

Check even of de pan groot genoeg is om alle aubergine er bij te doen. Anders moet je helaas toch een grotere pan pakken, daar de belado in doen en dan de aubergine toevoegen.
Voeg de aubergine toe aan je belado. Schep de aubergine goed door de belado. Voeg eventueel nog een scheutje water toe.

Doe het deksel op de pan en stoof de aubergine gaar in de belado. Roer tussentijds goed door.
Na ongeveer 20 minuten is de aubergine zacht en is de saus er lekker ingetrokken. Check of de aubergine boterzacht is. Is dit niet het geval, stoof dan de aubergine wat langer in de belado.

Serveer met rijst, (zoetzure) komkommer, kroepoek en nog een ander lekker Indonesisch gerechtje. Zoals Ikan Belado of Telor Belado (zie hierboven). Of misschien wel daging smoor (gestoofd rundvlees) of buncis toemis (een kruidige roerbak van sperziebonen)?

Eet smakelijk!

Nu zin in Indisch zoet?

Door die heerlijke gerechten uit de Indonesische en Indische keuken, heb je nu vast ook zin gekregen in wat zoets. Daarvoor heb ik een heerlijke tip voor je. Maak eens de heerlijke traditionele zoete aardappeldumplings met kokossaus, volgens recept van Francis Kuijk.

Gerelateerd

Azië, Recepten aubergine, ei, Indisch, Indonesisch, vegetarisch, vis

Lees Interacties

Reacties

  1. Chris zegt

    maart 3, 2018 om 11:45

    Dank voor de inspiratie, ik ga aan de slag. Origineel ook, want in elk ander recept dat ik gevonden heb wordt de aubergine apart gestoofd, en niet zoals hier ín de belado gegaard. Maar, met uw permissie, even de timing dubbelchecken. Deze Terong duurt dus bijna een uur? 10 min uien, dan 5 of zo min tomaten, dan vocht erbij en 20 min belado pruttelen, en dan pas nog eens 20 min aubergine in de belado garen? (Intuïtief zou ik de aubergine al na de uien samen met de tomaten toevoegen-met een veel kortere bereidingstijd als gevolg). Merci voor je feedback!

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      maart 3, 2018 om 22:29

      Dankjewel Chris! Ja klopt, dit gerecht maken duurt inderdaad bijna een uur. Ik maak vaak een dubbele portie balado om vervolgens er een Ikan Balado en een Terong Balado mee te maken. Misschien dat ik daarom nooit heb bedacht de aubergine eerder toe te voegen. Bedankt voor deze slimme tip!

      Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      maart 4, 2018 om 11:41

      Chris, ik bedenk me net, dat als je meteen de aubergine toevoegt, dat dan de palmsuiker nog niet erdoor gesmolten is. De aubergine zuigt de saus in zich op, maar bij eerder toevoegen nog niet de juiste zoetpittige saus. Dus of losse suiker gebruiken en zorgen dat die is opgelost voordat de aubergine erbij gaat of toch pas de aubergine toevoegen na 20 minuten pruttelen. Eens?

      Beantwoorden
      • Chris zegt

        maart 4, 2018 om 22:35

        O zo eens. Niks slimme tip: door jouw techniek krijg je een soort “dubbelop” effect. Je maakt eerst de basissaus, en dan ga je in die topsaus nog eens de aubergine garen. Njam in het kwadraat. Tranen in mijn ogen! (kán van die sambal zijn) Dat is zoals het verschil tussen pastasaus gemaakt met tomaten , of pastasaus gemaakt met eerder gemaakte tomatensaus. Die tweetrapsraket wint altijd.

        Beantwoorden
        • Marjolein de Bruijn zegt

          maart 5, 2018 om 13:17

          Hihi! Dat is waarschijnlijk de sambal! 🙂 Dankjewel!!! En ik ga binnenkort eens pastasaus maken van eerder gemaakte tomatensaus. Mocht je nog meer tweetrapsraketten kunnen bedenken, dan houd ik me graag aanbevolen. Helemaal met je eens! 😉

          Beantwoorden
          • Chris zegt

            maart 8, 2018 om 13:11

            Nou, elke saus maken met een goede fonds ipv water natuurlijk, maar dat is natuurlijk een open deur intrappen 🙂

          • Marjolein de Bruijn zegt

            maart 12, 2018 om 08:29

            Haha! Helemaal mee eens, maar toch goed om weer eens te noemen. Ik heb helaas niet van die mooie ijsblokzakjes met fond in de vriezer liggen zoals ik bij jou op je instagram account zag.

    • ed zegt

      april 28, 2020 om 20:45

      Mag ik daar even op inhaken?:) ‘Balado’ is een Minangkabau recept, horend bij de Padang-keuken. Het kenmerkende van balado is dat de ingrediënten altijd in een peper-kruidensaus worden meegestoofd.

      Beantwoorden
      • Marjolein de Bruijn zegt

        mei 13, 2020 om 07:50

        Jazeker! Graag zelfs! Dank voor deze fijne inhaker. 🙂

        Beantwoorden
  2. Andrea | Anniepannie.nl zegt

    juli 6, 2018 om 14:21

    Oh my, wat lekker dit! Ga ik zeker eens maken. Ennuh, ik kook ook altijd lekker voor mezelf, ik snap die mensen niet die zeggen: voor mezelf ga ik niet uitgebreid koken. HOEZO NIET? Hahaha.

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      juli 19, 2018 om 13:20

      Leuk!! Dankjewel! Ben benieuwd of het jou ook zo goed zal smaken! En inderdaad, juist lekker wel voor jezelf koken. Vooral de dingen die je anders niet maakt omdat man en zoon anders het niet lusten.:-) Bonen, blauwe kaas, polenta, vis en pittig eten kan ik dan eindelijk dubbel en dwars van genieten. 🙂

      Beantwoorden
  3. Yuri van Markus zegt

    oktober 25, 2018 om 22:38

    Aubergines moet je eigenlijk heel kort frituren. Dan blijven ze heel mooi zandgeel van binnen en dan pas mengen met de warme specerij-smurrie. Deze hooguit 10- 15 laten warm trekken en opdienen.

    De ellende met aubergines is dat ze bij het smoren heel snel glazig en verkleurd er uit gaan zien en krijgen ze ook zo’n typische groente”loopvocht”-smaak (licht bitterzuur).

    Veel succes met deze tip uit de “the Vague but True reality of the Soul of Food”

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      november 8, 2018 om 09:09

      Dank voor deze goede tip! Gelukkig herken ik de glazige look en loopvocht smaak niet, want dat klinkt niet best. Ik had gekozen voor deze manier omdat ik juist liever niet wil frituren. Minder vet en ik heb stiekem ook geen frituurpan. 😉 Ik heb wel elders geproefd van een terong belado waarbij de aubergines eerst kort gefrituurd waren en man, man, man dan heb je inderdaad fluweelzachte aubergine hapjes in je mond. Heerlijk! In deze versie heb je inderdaad van binnen geen mooie zandgele aubergines, maar wel rood van de tomaat en sambal. En mooi rood is ook niet lelijk, toch? Als ik het weer ga maken zal ik kijken of ik twee delen kan maken voor een leuk vergelijkend onderzoekje. Dan frituur ik de aubergines even in mijn wok. Nogmaals dank voor de tips voor de creatie van het ultieme soulfood. 🙂

      Beantwoorden
      • Ed zegt

        april 28, 2020 om 20:39

        Het is gewoon een ander recept hoor:) Ik ben nu de jouwe aan het maken, laatste 10 minuten, spannend, maar als ik parmigiana maak (die Italiaanse aubergine-tomaat-mozza ovenschotel) dan doe ik dat de ene keer zonder gefrituurde aubergine en de andere keer wok-frituur ik een deel eerst met ei voor de onderlaag. Dan wordt de ‘bite-ervaring’ heel anders en krijg je een droger resultaat. Het is het vocht van water en tomaten dat de aubergines week maakt en wat pruttiger zeg maar lol. Echter kan ik wel zeggen dat ik noch in Indonesië noch in Maleisië een kok heb gezien die het op jouw manier maakt. Ik heb dus altijd gezien dat de aubergine eerst gewoon gebakken werd in de wok. Ik was eigenlijk een beetje lui vandaag en jouw recept sprak mij daardoor meer aan LMAO:) Nog een paar minuten!!:)

        Beantwoorden
        • Marjolein de Bruijn zegt

          mei 13, 2020 om 07:54

          Ben ik dan toch per ongeluk origineel?! :-)) Wat vond je van het eindresultaat Ed?

          Beantwoorden
  4. Ben Hengeveld zegt

    augustus 21, 2020 om 17:41

    Vandaag aten we indisch, nu heb ik aubergines in mijn kas staan die goed zijn, dus op zoek naar een Indische toepassing. Van de recepten die voorbij kwamen, sprak de jouwe mij het meest aan.
    Gelukt, erg lekker, wanneer je het niet erg vindt zou ik hem graag delen binnen mijn eetgroep, uiteraard met volledige vermelding.

    Gr Ben Hengeveld

    Kon helaas geen foto toevoegen

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      september 13, 2020 om 12:12

      Hoi Ben, sorry voor de late reactie. Fijn dat het gesmaakt heeft! Leuk als je het deelt met je eetgroep. Graag ook de link naar het recept zelf delen met je eetgroep.

      Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      september 13, 2020 om 12:13

      Als je de foto deelt op facebook of instagram, dan kun je me taggen. Zou ik erg leuk vinden! Je kunt de foto ook mailen naar info@echtegerechten.nl, dan deel ik deze graag voor je op mijn social media kanalen.

      Beantwoorden
  5. Shakura zegt

    mei 16, 2021 om 06:59

    Lekker hoor! Altijd met telor gegeten maar ben nu vegan dus even de aubergine geprobeerd. Lekker!

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      mei 18, 2021 om 08:31

      Wat fijn dat de aubergine ook in de smaak valt. Leuk dat je dat even laat weten!

      Beantwoorden
  6. Nelleke zegt

    november 11, 2021 om 09:37

    Heb je recept terong belado al vaker gemaakt. Ook voor dochters gezin. Best pittig maar ozo heerlijk. Dit weekend weer en benieuwt hoe de andere familie erop reageert.

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      november 12, 2021 om 08:15

      Wat leuk! Ik ben ook heel benieuwd hoe de andere familie erop reageert! Hier maak ik er vaak nog een wat andere minder pittig gerecht bij zoals de buncis toemis (dat recept staat ook op de site) en iets van kip in ketjapsaus. Hoe doe jij dat?

      Beantwoorden
  7. Nelleke zegt

    november 13, 2021 om 17:46

    Belado valt eigenlijk iedereen in de smaak. Nu nog een keer de vis gaan uitproberen. Zelf heb ik de toemis boontjes al gemaakt. Ook heerlijk met tahu en ik doe er een paar petehbonen bij. Mmmm. Het blijft hier lekker op het menu. De bonen niet voor iedereen en die leggen ze bij liefhebbers op het bord. De smaak zit wel in het gerecht. Lekker.

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      november 25, 2021 om 08:56

      Dat klinkt top! Leuk dat je de buncis toemis ook al hebt gemaakt én gepimpt! Heerlijk hoe dan de peteh bonen worden doorgegeven. 🙂 Ik bewaar de peteh boontjes meestal voor door de sajur lodeh, maar ik ga nu zeker ook een keer de buncis toemis pimpen met tahu en peteh. Dank voor de tip!

      Beantwoorden
  8. Yda zegt

    juni 18, 2022 om 18:30

    Terong belado is ook lekker als je dikke plakken terong (rondjes) eerst frituurd en dan op een bord rangschikt en op ieder plakje een lepel van je belado legt….
    Hetzelfde, maar ziet er anders uit.
    Je recept voor de blado heeft in tegenstelling tot de mijne, ook tomatenpuree…dat ga ik ook proberen.
    Ik maak ook vaak veel meer van de belado saus en bewaar die in een pot in de koelkast of in de diepvries.

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      juni 20, 2022 om 10:21

      Dat ziet er vast heel mooi uit zo met die gefrituurde plakjes aubergine en dan die mooie rode belado erop! Ga ik zeker ook een keer proberen. Ben benieuwd wat je van mijn versie met tomatenpuree vindt! Ik realiseer me dat mijn vriezer helaas beladovrij is momenteel. Dus de hoogste tijd om weer een lekker voorraadje te maken.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet va Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet van een eitje op de zondagochtend? En wat dacht je dan van deze Turkse gepocheerde eitjes met knoflookyoghurt en met pikante gesmolten chiliboter.😍 Dat is nog eens fijn wakker worden! Wel ook voor je partner klaarmaken want anders wordt er niet meer gezoend vandaag.😘 #knoflook #çılbır #cilbir #turkseten #proefturkije #çilbir #yoghurt #ontbijt #ontbijtrecept #sundayvibes #echtegerechten #turkseeieren #eieren #gepocheerdei #poachedegg #pulbiber #aleppopepper
NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Ita NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Italië, dat wel.😄 Vorig jaar ging ik in de meivakantie naar Toscane. Wat is het luie vakantieleventje én het eten daar verrukkelijk! Dankzij deze heimwee zet ik dit gerecht hier thuis regelmatig op tafel. Geniet nu ook van dit heerlijke recept voor TAGLIATELLE MET TOMATENSAUS EN WORST want deze staat nu online. Swipe lekker opzij voor de antipasti die na dit uitzicht kwam en natuurlijk voor de pasta.😋 Enjoy!!! Happy Sunday! #proefitalie #wewv #gezondeten #lekkereten #italiaanseten #toscaanseten #toscane #saucijs #worst #tomatensaus #receptonline #echtegerechten
GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het Chinees, want het is alweer bijna het jaar van het konijn. Het Chinees nieuwjaar, ook wel het lentefeest genoemd, valt dit jaar op zondag 22 januari 2023. Wil je dit weekend een leeuwendans meemaken, want dat kan ook in Nederland. Of lijkt het je leuk om Chinees te gaan koken zodat je ook verzekerd bent van een lang en gelukkig nieuwjaar, check dan snel echtegerechten.nl. Goed weekend lieve allemaal! #chineesnieuwjaar #jaarvanhetkonijn #leeuwendans #ookinnederland #nietalleeninamsterdam #amsterdam #zeedijk #nieuwmarkt #blogonline
Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, j Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, je kom erwtensoep. Hollandse kost gemaakt van spliterwten, varkensvlees en rookworst. Wil je die het liefst zo dik mogelijk zodat je lepel er rechtop in blijft staan? Of toch liever meer soepachtig? Of heb je liever de Marokkaanse vega variant bessara/tamarakt? Ook erg lekker trouwens! #snert #dikdikkerdikst #erwtensoep #hollandsepot #winterkost #rookworst #spliterwten #proefnederland #echtegerechten #nederlandseten #grenzelooslekkereten #wewv
Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met kokossaus. In het kader van de online proeverij Indisch zoet op donderdag 9 februari, mag ik een recept delen van @francisbaktenkookt. Zij maakt ook alle 6 traditionele en minder traditionele zoetigheden voor de online proeverij. Dit recept is lekker snel klaar, want je hoeft deze dumplings niet te vouwen. Het komt uit Francis haar prachtige kookboek Bersama. Swipe opzij voor de cover van het boek en voor meer info over de proeverij. De foto van de zoete aardappeldumplings komt trouwens ook uit het kookboek en is gemaakt door Mitchel van Voorbergen.🙌 Duik je lekker de keuken in om dit te maken of heb je meer zin dat @francisbaktenkookt een pakket voor je bakt? Of beter, allebei! 😄 @eating_habits_nl en ik hopen je in ieder geval ook te zien tijdens de online proeverij Indisch zoet om samen met jou te proeven van de grenzeloos lekkere Indische koek en cake. Aanmelden kan door verder te klikken op de linkjes in het recept, waarvan de link in bio staat.❤ 
#indischzoet #bersama #proeverijindischzoet #zoeteaardappel #dumplings #zoeteaardappeldumplings #bijisalak #kokossaus #guladjawa #palmsuiker #etenverbindt #onlinproeverij #receptonline #proefindonesië #indischeten #indonesischeten #indofood
LAST CALL!!! Mijn favo oliebollenkraam hier in Alm LAST CALL!!! Mijn favo oliebollenkraam hier in Almere is dit weekend voor het laatst geopend. En die bij jou in de buurt waarschijnlijk ook. Dus sla, net als ik, dit weekend nog je slag en haal wat oliebollen in huis. Al is het maar om dit heerlijke hapje te maken met foie gras.😊 Zo maak je van die goeie ouwe oliebol opeens een superlekkere sjieke bite. Perfect voor die (nieuwjaars)borrel. Enjoy! Ik gebruikte trouwens foie royal, dat is een diervriendelijker alternatief voor foie gras.
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Amerikaans Amsterdam bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta Frans gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaas kaneel Kerst kip koriander kurkuma limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans munt nagerecht Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie sojasaus vegetarisch vis voorgerecht zalm Zweeds

Favorieten

Stamppottijd! Preiprol, een stamppot met prei, spekjes en ei

september 30, 2022 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Falafel homemade

Libanese falafel met hummus en yoghurtsaus

december 18, 2017 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Poke Bowl met haring en rode biet

Poke bowl goes Dutch! Prijswinnend recept met Hollandse Nieuwe en rode biet

juni 22, 2018 By Marjolein Boekel - de Bruijn 2 Reacties

Nieuwste posts

  • Smakelijke stamppot met witte bonen, prei en paprika
  • Turkse eieren met yoghurt en chiliboter – çilbir
  • Tagliatelle met tomatensaus en worst – Toscane op je bord


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in