Deze bietensalade is een veelvuldig gegeten Marokkaans bijgerecht. Een makkelijke en snelle manier om wat extra groente binnen te krijgen.
Recept voor snelle smakelijke bietensalade op z’n Marokkaans
Ingrediënten
500 gram gekookte bieten
2 eetlepels azijn
1 theelepel olijfolie
een halve ui
1 bakje verse bladpeterselie (15-20 gram)
zout en peper
Bereiding
Haal de bieten uit de verpakking en laat uitlekken. Dep eventueel droog. Was het rode sap vrijwel meteen van je handen af, anders houd je rode vingers.
Snijd de bieten eerst in plakjes. Snijd de plakjes in reepjes en vervolgens de reepjes in blokjes.
Doe de blokjes in een schaal.
Snijd de ui doormidden. Pel de halve ui. De overgebleven halve ui kun je in een plastic boterhamzakje bewaren in de koelkast voor een ander gerecht. Snijd de ui fijn en doe de snippers bij de bietjes.
Was de peterselie en dep voorzichtig droog.
Haal de blaadjes van de steeltjes en hak de blaadjes fijn (de steeltjes mogen weg of kun je fijnhakken voor in een tomatensaus).
Roer de peterselie, samen met de azijn, olijfolie, zout en peper door de bieten. Laat even staan, zodat de smaken kunnen intrekken.
Voeg eventueel naar smaak nog wat azijn, zout en peper toe.
Deze bietensalade is een heerlijk Marokkaans bijgerecht en past goed bij vele andere Marokkaanse gerechten, zoals deze gekruide gehaktballetjes in tomatensaus.
Geef een reactie