• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Foodblog
  • (online) proeverijen
    • Online proeverij van Europese kaas (29 januari 2021)
    • Online proeverij van 7x Indisch zoet op zondag 7 februari om 16:00 uur
    • ‘Doe het zelf’ Europese Kaasproeverij voor thuis
  • Catering
  • Contact

Echte Gerechten

Connecting cultures, through food

  • Home
  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie
  • Over Marjolein

Zomerse courgettesoep met een Mexicaans tintje

juli 19, 2017 Marjolein de Bruijn Reageer

Courgette soep Mexicaans

Courgette is zo’n groente die eigenlijk iedereen wel lust. Courgette kun je het hele jaar door goed verkrijgen. Maar het eigenlijke seizoen voor deze groente is in de zomer, van juli tot en met augustus. Niet alleen de courgette zelf, maar ook de courgettebloem kun je eten.

In Mexico zie je veel kraampjes waar ze quesadillas maken met deze courgettebloemen. Ook maken ze daar heerlijke soep van courgettebloemen. De courgettebloemen zijn helaas in Nederland wel wat moeilijk te krijgen. Vandaar dat wij deze soep gewoon met courgette maken en met de garnering voor een Mexicaans tintje zorgen.

In Mexico wordt er namelijk vaak wat queso fresco en koriander over gerechten gestrooid. Queso fresco is een kaas die qua smaak en structuur wel wat op feta lijkt. Wij gebruiken in plaats van de queso fresco daarom ook feta.

Houd je niet van koriander? Dan kun je het ook weglaten of een ander lekker kruidje erover strooien, zoals verse dragon. Platte peterselie kan natuurlijk ook. Ben je wel fan van koriander, kies dan hiervoor. Want het is echt een heerlijke combinatie met de feta en courgette.

Recept voor courgettesoep met feta en koriander

Opgelet. Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Bereidingstijd: ongeveer 35 minuten

Ingrediënten

Voor de soep:
2,5 – 3 courgettes (bij elkaar ongeveer 900 gram)
1 ui
2 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
2 1/2 groente- of kipbouillontabletten (voor een vegetarische soep kies je natuurlijk voor de groentebouillontabletten)
1.25 liter water

Voor de garnering:
100 gram feta
15 gram koriander (1 bakje of 1/3 plantje)
eventueel brood met echte boter voor erbij

Bereiding

Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
Pel en snipper de ui.
Pel de knoflook en leg de knoflookpers klaar.
Vul de waterkoker en zet deze aan.

Zet een flinke pan op het vuur en doe er de olijfolie in.
Fruit hierin de uien glazig in een minuut of 5.
Pers de knoflook uit boven de pan en fruit de knoflook met de uien mee tot de geur van de knoflook goed vrijkomt.
Doe nu de blokjes courgette erbij en bak deze een minuut of 5 mee terwijl je ze regelmatig doorschept.

Verkruimel de bouillontabletten boven de pan.
Giet er 1.25 liter heet water ui de waterkoker bij.
Wacht even tot het geheel kookt en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.

Was de koriander en dep voorzichtig droog.
Verwijder de blaadjes van de steeltjes en snijd of hak deze fijn.
Snijd ook de feta in ondertussen alvast in blokjes.

Na 20 minuten kan het vuur uit. Haal de pan van het vuur en pureer de soep fijn. Mocht je de soep nog wat te dik vinden, voeg dan nog een scheutje heet water toe.

Schep de soep in kommen en garneer naar smaak met de blokjes feta en de koriander.
Zet de rest van de feta en koriander op tafel zodat de gasten wat extra kunnen pakken.
Zet eventueel nog wat zout en peper op tafel.

Eet smakelijk!

Variatietips

Eigenlijk is dit een heel mooi basisrecept om eindeloos veel verschillende soorten soepjes te maken.

  • Vervang bijvoorbeeld een deel van de courgette voor spinazie en/of broccoli.
  • Voeg een scheut witte wijn toe voordat je de courgette toevoegt.
  • Fruit niet alleen een ui, maar ook twee stengels fijngehakte bleekselderij als basis.
  • Kies een garnering uit die je lekker lijkt. Bijvoorbeeld met garnalen en blokjes avocado of met dille en een lepeltje crème fraîche.

Ik ben benieuwd naar jouw variatietips! Hoe maak jij jouw lekkerste zomerse soepje? Laat het me weten door een berichtje hieronder.

Noord- Zuid- en Midden-Amerika, Recepten courgette, feta, Mexicaans, soep, vegetarisch

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

Merry Christmas voor iedereen die kerst viert én Merry Christmas voor iedereen die kerst viert én vier je dat niet dan een heerlijk lang en fijn weekend gewenst! Ik geniet op en top van deze kerstdagen en pak heerlijk uit in de keuken zonder al te veel tijd daar door te brengen. Helaas kook ik dit jaar natuurlijk niet voor grote gezelschappen maar dat komt wel weer. Hopelijk sneller dan voorspeld! Hopelijk kunnen jullie ook in goede gezondheid in klein gezelschap net zo hard genieten.❤
Pompoenrisotto met saucijs, salie en citroen! Schi Pompoenrisotto met saucijs, salie en citroen! Schijnt de zon niet buiten, dan in ieder geval op je bord.😎 Recept gebaseerd op dat van @danoi_pasqualino_pauline die een foodblog vol lekkere traditionele en minder traditionele Italiaanse recepten hebben. Daar raak je niet uitgesnuffeld zoveel lekkers hebben ze al gedeeld.😄👍 Mijn versie van dit recept heb ik keurig genoteerd dus komt binnenkort echt op de blog. Beloofd! Dit was trouwens op de valreep van november mijn bijdrage aan de #swiepswoepswap foodblogswap van @mandyandmore. Dank voor deze leuke match weer Mandy!!
Spicy, fruity en zoooo lekker is deze Surinaamse k Spicy, fruity en zoooo lekker is deze Surinaamse kippenlevertjessambal. Een tijdje terug stopte @ananai mij een bakje van dit heerlijks toe en toen wist ik zeker: dit recept MOET op echtegerechten.nl en dat staat het nu. Wederom met dank aan @ananai! Dankjewel lieve Silvana! Dit gerechtje is heerlijk bij je (gebakken) rijst of bami. Wie durft????😊 Happy Sunday lieve mensen!
Spekkoek 2.0 en nog 6 andere prachtige, overheerli Spekkoek 2.0 en nog 6 andere prachtige, overheerlijke zoete Indische verrassingen vind je in de proefbox Indisch zoet, alles wordt gemaakt door the one and only @francisbaktenkookt. Nog maar een paar dagen kun je je aanmelden voor deze online proeverij op 14 november 15:30. Ik ben erbij en @eating_habits_nl vertelt je alles over de zoete Indo eetcultuur. Het wordt overheerlijk, beregezellig én leerzaam! Dus check snel echtegerechten.nl/online-proeverijen/ Link ook in mijn bio.
Haaaai!😊 It's me, maar verstopt achter een mond Haaaai!😊 It's me, maar verstopt achter een mondkapje, want ik heb vandaag coronaproof gekookt met en bij @estherscookery. Zo enorm genoten!😊👍 Ik deed de herfstlunch workshop en maakte laffa (platbrood), een venkelsalade met ovengedroogde druiven, venkelzaad en citrus én baba ganoush. Verder kwamen er geschroeide tomaten met yoghurt (mijn allerlievelings na vandaag), shakshuka, spitskoolsalade en nog veel meer lekkers op tafel. Het was een waar groentefeest!
Eindelijk weer eens homemade indofood op tafel hie Eindelijk weer eens homemade indofood op tafel hier. Met dank aan @mandyandmore die me voor de foodblogswap dit keer koppelde aan @aantafelmettammie.nl. Ik maakte niet 1 maar 2 recepten van Tamara haar blog. Naast indofood vind je er nog veel meer lekkers, maar ik had enorm zin in deze ayam paniki en semur terong. Ofwel kip in een kruidige kokossaus en aubergine gestoofd in tomatenketjapsaus. Erbij wat sambal en een fris komkommertje die ik even vergeten was in het zuur te zetten. Heerlijke gerechtjes!! Fijne zondag!!
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Afrikaans Amerikaans Amsterdam aubergine bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaneel Kerst kip koriander limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie soep sojasaus tajine vegetarisch vis vissaus wereldgerecht zalm Zweeds

Favorieten

Noedelsoep Chinese stijl 700x400

Niks kant-en-klaar! Deze Aziatische noedelsoep maak je snel en makkelijk zelf

februari 21, 2018 By Marjolein de Bruijn 4 Reacties

Chinese Coca-colakip

Chinese cola kip en Chinese kool of broccoli met cola saus

februari 1, 2017 By Marjolein de Bruijn 4 Reacties

broccoli-wokken-kantonese-stijl-gember-oestersaus--3

Broccoli wokken op Kantonese wijze met oestersaus en gember

juli 13, 2019 By Marjolein de Bruijn 2 Reacties

Nieuwste posts

  • Surinaamse sambal van kippenlever en Madame Jeanette
  • Samen eten en samen online proeven
  • Oud Surinaams recept voor heri heri met bakkeljauw


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in