• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Foodblog
  • (online) proeverijen
    • Online proeverij van Europese kaas (29 januari 2021)
    • Online proeverij van 7x Indisch zoet op zondag 28 februari om 16:00 uur
    • ‘Doe het zelf’ Europese Kaasproeverij voor thuis
  • Catering
  • Contact

Echte Gerechten

Connecting cultures, through food

  • Home
  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie
  • Over Marjolein

Over Marjolein

lepels kruiden met logo

Proef met EchteGerechten.nl van grenzeloos lekker eten.

Van harte welkom op mijn website! Mijn naam is Marjolein de Bruijn. In 2015 heb ik EchteGerechten.nl opgericht omdat ik graag mensen met hele verschillende achtergronden dichter bij elkaar wil brengen. Onbekend is onbemind, maar met eten krijg je iedereen bij elkaar.

Eten verbindt

Eten krijgt het voor elkaar om mensen over de hele wereld samen te brengen. Eten verbindt. Ik (Marjolein) wil met EchteGerechten.nl deze verbindende factor graag inzetten voor een mooier multicultureel Nederland. Daarom is het mijn missie om het voor iedereen mogelijk te maken om thuis te genieten van authentieke recepten uit keukens van landen over de hele wereld. Recepten die misschien ook wel een paar straten bij je huis vandaan worden bereid. Zo leren we de wereld en al haar verschillende (eet)culturen beetje bij beetje beter kennen en elkaar ook meer waarderen en respecteren.

Dit doe ik door

  • Je op mijn website de lekkerste recepten van over de hele wereld aan te bieden en je daarbij en daarnaast ook meteen het een en ander te vertellen. Zoals ‘Waar komt de poke bowl nu vandaan?’ of ‘Wat betekent Teriyaki en hoe maak je zelf zonder pakje een authentiek teriyaki gerecht?’. Binnenkort ga ik de website aanvullen met inspiratie over wat te eten als je bijvoorbeeld in Londen bent; waar je bijvoorbeeld in Amsterdam authentiek Koreaans eten kunt proeven of hoe je met kookboek X die ene voor jou onbekende keuken kunt ontdekken. Ook ga ik een rubriek beginnen met wat je nu voor lekkers kunt maken met dat ene potje uit de toko. Maar goed, daarover binnenkort meer.
  • het doen van (freelance) opdrachten op het gebied van contentmarketing, contentcreatie, projectmanagement, food en cultuur. Ik heb veel ervaring in en met media, business development en campagnes. Daarnaast heb ik een flinke bak kennis vergaard over SEO (search engine optimization), storytelling en ‘food’. Kenmerkend is mijn enthousiasme en positieve proactieve houding. Ik ben in het bezit van een Master of Science (MSc) communicatiewetenschap met een bedrijfseconomische specialisatie. Onlangs heb ik met goed gevolg de cursus foodjournalistiek aan de Fontys hogeschool afgerond.
  • Catering bij jou in huis of op locatie. In overleg maak ik voor jou een diner, lunch, ontbijt of buffet met diverse gerechten uit bijvoorbeeld de Mexicaanse, Indonesische, Griekse of Chinese keuken. Ik ben in heel wat keukens goed thuis. Bel me op en bespreek de mogelijkheden met me. Je kunt me bellen op: 06-51268337. Mailen kan ook: marjolein@echtegerechten.nl. Kijk voor meer informatie ook even hier.

Mijn favoriete kookboeken

Onlangs is op de website van Worstenbroodenwijn.nl een leuk artikel verschenen over mij, mijn kookboekenverzameling en mijn favoriete kookboeken van dit moment. Nieuwsgierig naar mijn favorieten? Check dan hier het artikel.

Mijn kookboekencollectie - Marjolein de Bruijn - EchteGerechten
Mijn kookboekencollectie uitgestald in mijn nieuwe kast.

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

Indiase kip pulao met muntraita, kachumbar salade Indiase kip pulao met muntraita, kachumbar salade én mangochutney.😊👌 Wat een heerlijke kruidige rijst zeg! Love it! ok, kip was stiekem een dag eerder al op voordat ik een foto kon maken, maar tis minstens zo lekker de 2e dag. Recept en chutney zijn van @spicetripwithpaulami bij wie ik drie heerlijke chutneys shopte waar ik ook nog lekkere tosties mee maakte (kaas met uienchutney). Swipe verder voor tosties en chutneys. Fijn weekend lieve allemaal!
Merry Christmas voor iedereen die kerst viert én Merry Christmas voor iedereen die kerst viert én vier je dat niet dan een heerlijk lang en fijn weekend gewenst! Ik geniet op en top van deze kerstdagen en pak heerlijk uit in de keuken zonder al te veel tijd daar door te brengen. Helaas kook ik dit jaar natuurlijk niet voor grote gezelschappen maar dat komt wel weer. Hopelijk sneller dan voorspeld! Hopelijk kunnen jullie ook in goede gezondheid in klein gezelschap net zo hard genieten.❤
Pompoenrisotto met saucijs, salie en citroen! Schi Pompoenrisotto met saucijs, salie en citroen! Schijnt de zon niet buiten, dan in ieder geval op je bord.😎 Recept gebaseerd op dat van @danoi_pasqualino_pauline die een foodblog vol lekkere traditionele en minder traditionele Italiaanse recepten hebben. Daar raak je niet uitgesnuffeld zoveel lekkers hebben ze al gedeeld.😄👍 Mijn versie van dit recept heb ik keurig genoteerd dus komt binnenkort echt op de blog. Beloofd! Dit was trouwens op de valreep van november mijn bijdrage aan de #swiepswoepswap foodblogswap van @mandyandmore. Dank voor deze leuke match weer Mandy!!
Spicy, fruity en zoooo lekker is deze Surinaamse k Spicy, fruity en zoooo lekker is deze Surinaamse kippenlevertjessambal. Een tijdje terug stopte @ananai mij een bakje van dit heerlijks toe en toen wist ik zeker: dit recept MOET op echtegerechten.nl en dat staat het nu. Wederom met dank aan @ananai! Dankjewel lieve Silvana! Dit gerechtje is heerlijk bij je (gebakken) rijst of bami. Wie durft????😊 Happy Sunday lieve mensen!
Spekkoek 2.0 en nog 6 andere prachtige, overheerli Spekkoek 2.0 en nog 6 andere prachtige, overheerlijke zoete Indische verrassingen vind je in de proefbox Indisch zoet, alles wordt gemaakt door the one and only @francisbaktenkookt. Nog maar een paar dagen kun je je aanmelden voor deze online proeverij op 14 november 15:30. Ik ben erbij en @eating_habits_nl vertelt je alles over de zoete Indo eetcultuur. Het wordt overheerlijk, beregezellig én leerzaam! Dus check snel echtegerechten.nl/online-proeverijen/ Link ook in mijn bio.
Haaaai!😊 It's me, maar verstopt achter een mond Haaaai!😊 It's me, maar verstopt achter een mondkapje, want ik heb vandaag coronaproof gekookt met en bij @estherscookery. Zo enorm genoten!😊👍 Ik deed de herfstlunch workshop en maakte laffa (platbrood), een venkelsalade met ovengedroogde druiven, venkelzaad en citrus én baba ganoush. Verder kwamen er geschroeide tomaten met yoghurt (mijn allerlievelings na vandaag), shakshuka, spitskoolsalade en nog veel meer lekkers op tafel. Het was een waar groentefeest!
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Afrikaans Amerikaans Amsterdam aubergine bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaneel Kerst kip koriander limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie soep sojasaus tajine vegetarisch vis vissaus wereldgerecht zalm Zweeds

Favorieten

IndonesischeBakmi

Maak kennis met petehbonen en bakmi – de Indonesische keuken in een notendop

maart 2, 2017 By Marjolein de Bruijn Reageer

Falafel homemade

Libanese falafel met hummus en yoghurtsaus

december 18, 2017 By Marjolein de Bruijn Reageer

Koreaanse kip - KFC

De lekkerste kip: KFC op zijn Koreaans

september 1, 2017 By Marjolein de Bruijn Reageer

Nieuwste posts

  • Surinaamse sambal van kippenlever en Madame Jeanette
  • Samen eten en samen online proeven
  • Oud Surinaams recept voor heri heri met bakkeljauw


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in