• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Proeverijen
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 1
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 2
  • Over Marjolein
    • Contact

Echte Gerechten

grenzeloos lekker eten

  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie

Over Marjolein

lepels kruiden met logo

Proef met EchteGerechten.nl van grenzeloos lekker eten.

Van harte welkom op mijn website! Mijn naam is Marjolein Boekel – de Bruijn. In 2015 heb ik EchteGerechten.nl opgericht omdat ik graag mensen met hele verschillende achtergronden dichter bij elkaar wil brengen. Onbekend is onbemind, maar met eten krijg je iedereen bij elkaar.

Eten verbindt

Eten krijgt het voor elkaar om mensen over de hele wereld samen te brengen. Eten verbindt. Ik (Marjolein) wil met EchteGerechten.nl deze verbindende factor graag inzetten voor een mooier multicultureel Nederland. Daarom is het mijn missie om het voor iedereen mogelijk te maken om thuis te genieten van authentieke recepten uit keukens van landen over de hele wereld. Recepten die misschien ook wel een paar straten bij je huis vandaan worden bereid. Zo leren we de wereld en al haar verschillende (eet)culturen beetje bij beetje beter kennen en elkaar ook meer waarderen en respecteren.

Dit doe ik door

  • Je op mijn website de lekkerste recepten van over de hele wereld aan te bieden en je daarbij en daarnaast ook meteen het een en ander te vertellen. Zoals ‘Waar komt de poke bowl nu vandaan?’ of ‘Wat betekent Teriyaki en hoe maak je zelf zonder pakje een authentiek teriyaki gerecht?’. Binnenkort ga ik de website aanvullen met inspiratie over wat te eten als je bijvoorbeeld in Londen bent; waar je bijvoorbeeld in Amsterdam authentiek Koreaans eten kunt proeven of hoe je met kookboek X die ene voor jou onbekende keuken kunt ontdekken. Ook ga ik een rubriek beginnen met wat je nu voor lekkers kunt maken met dat ene potje uit de toko. Maar goed, daarover binnenkort meer.
  • het doen van (freelance) opdrachten op het gebied van contentmarketing, contentcreatie, projectmanagement, food en cultuur. Ik heb veel ervaring in en met media, business development en campagnes. Daarnaast heb ik een flinke bak kennis vergaard over SEO (search engine optimization), storytelling en ‘food’. Kenmerkend is mijn enthousiasme en positieve proactieve houding. Ik ben in het bezit van een Master of Science (MSc) communicatiewetenschap met een bedrijfseconomische specialisatie. Onlangs heb ik met goed gevolg de cursus foodjournalistiek aan de Fontys hogeschool afgerond.
  • Catering bij jou in huis of op locatie. In overleg maak ik voor jou een diner, lunch, ontbijt of buffet met diverse gerechten uit bijvoorbeeld de Mexicaanse, Indonesische, Griekse of Chinese keuken. Ik ben in heel wat keukens goed thuis. Bel me op en bespreek de mogelijkheden met me. Je kunt me bellen op: 06-51268337. Mailen kan ook: marjolein@echtegerechten.nl. Kijk voor meer informatie ook even hier.

Mijn favoriete kookboeken

Onlangs is op de website van Worstenbroodenwijn.nl een leuk artikel verschenen over mij, mijn kookboekenverzameling en mijn favoriete kookboeken van dit moment. Nieuwsgierig naar mijn favorieten? Check dan hier het artikel.

Mijn kookboekencollectie - Marjolein de Bruijn - EchteGerechten
Mijn kookboekencollectie uitgestald in mijn nieuwe kast.

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet va Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet van een eitje op de zondagochtend? En wat dacht je dan van deze Turkse gepocheerde eitjes met knoflookyoghurt en met pikante gesmolten chiliboter.😍 Dat is nog eens fijn wakker worden! Wel ook voor je partner klaarmaken want anders wordt er niet meer gezoend vandaag.😘 #knoflook #çılbır #cilbir #turkseten #proefturkije #çilbir #yoghurt #ontbijt #ontbijtrecept #sundayvibes #echtegerechten #turkseeieren #eieren #gepocheerdei #poachedegg #pulbiber #aleppopepper
NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Ita NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Italië, dat wel.😄 Vorig jaar ging ik in de meivakantie naar Toscane. Wat is het luie vakantieleventje én het eten daar verrukkelijk! Dankzij deze heimwee zet ik dit gerecht hier thuis regelmatig op tafel. Geniet nu ook van dit heerlijke recept voor TAGLIATELLE MET TOMATENSAUS EN WORST want deze staat nu online. Swipe lekker opzij voor de antipasti die na dit uitzicht kwam en natuurlijk voor de pasta.😋 Enjoy!!! Happy Sunday! #proefitalie #wewv #gezondeten #lekkereten #italiaanseten #toscaanseten #toscane #saucijs #worst #tomatensaus #receptonline #echtegerechten
GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het Chinees, want het is alweer bijna het jaar van het konijn. Het Chinees nieuwjaar, ook wel het lentefeest genoemd, valt dit jaar op zondag 22 januari 2023. Wil je dit weekend een leeuwendans meemaken, want dat kan ook in Nederland. Of lijkt het je leuk om Chinees te gaan koken zodat je ook verzekerd bent van een lang en gelukkig nieuwjaar, check dan snel echtegerechten.nl. Goed weekend lieve allemaal! #chineesnieuwjaar #jaarvanhetkonijn #leeuwendans #ookinnederland #nietalleeninamsterdam #amsterdam #zeedijk #nieuwmarkt #blogonline
Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, j Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, je kom erwtensoep. Hollandse kost gemaakt van spliterwten, varkensvlees en rookworst. Wil je die het liefst zo dik mogelijk zodat je lepel er rechtop in blijft staan? Of toch liever meer soepachtig? Of heb je liever de Marokkaanse vega variant bessara/tamarakt? Ook erg lekker trouwens! #snert #dikdikkerdikst #erwtensoep #hollandsepot #winterkost #rookworst #spliterwten #proefnederland #echtegerechten #nederlandseten #grenzelooslekkereten #wewv
Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met kokossaus. In het kader van de online proeverij Indisch zoet op donderdag 9 februari, mag ik een recept delen van @francisbaktenkookt. Zij maakt ook alle 6 traditionele en minder traditionele zoetigheden voor de online proeverij. Dit recept is lekker snel klaar, want je hoeft deze dumplings niet te vouwen. Het komt uit Francis haar prachtige kookboek Bersama. Swipe opzij voor de cover van het boek en voor meer info over de proeverij. De foto van de zoete aardappeldumplings komt trouwens ook uit het kookboek en is gemaakt door Mitchel van Voorbergen.🙌 Duik je lekker de keuken in om dit te maken of heb je meer zin dat @francisbaktenkookt een pakket voor je bakt? Of beter, allebei! 😄 @eating_habits_nl en ik hopen je in ieder geval ook te zien tijdens de online proeverij Indisch zoet om samen met jou te proeven van de grenzeloos lekkere Indische koek en cake. Aanmelden kan door verder te klikken op de linkjes in het recept, waarvan de link in bio staat.❤ 
#indischzoet #bersama #proeverijindischzoet #zoeteaardappel #dumplings #zoeteaardappeldumplings #bijisalak #kokossaus #guladjawa #palmsuiker #etenverbindt #onlinproeverij #receptonline #proefindonesië #indischeten #indonesischeten #indofood
LAST CALL!!! Mijn favo oliebollenkraam hier in Alm LAST CALL!!! Mijn favo oliebollenkraam hier in Almere is dit weekend voor het laatst geopend. En die bij jou in de buurt waarschijnlijk ook. Dus sla, net als ik, dit weekend nog je slag en haal wat oliebollen in huis. Al is het maar om dit heerlijke hapje te maken met foie gras.😊 Zo maak je van die goeie ouwe oliebol opeens een superlekkere sjieke bite. Perfect voor die (nieuwjaars)borrel. Enjoy! Ik gebruikte trouwens foie royal, dat is een diervriendelijker alternatief voor foie gras.
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Amerikaans Amsterdam bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta Frans gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaas kaneel Kerst kip koriander kurkuma limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans munt nagerecht Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie sojasaus vegetarisch vis voorgerecht zalm Zweeds

Favorieten

Marokkaanse tajine met gehaktballetjes in tomatensaus

Recept voor gehaktballetjes in tomatensaus op zijn Marokkaans

januari 2, 2018 By Marjolein Boekel - de Bruijn 2 Reacties

Tagliatelle met tomatensaus en worst – Toscane op je bord

februari 5, 2023 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Makkelijke Marokkaanse bietensalade

Marokkaans recept voor snelle smakelijke bietensalade

januari 2, 2018 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Nieuwste posts

  • Smakelijke stamppot met witte bonen, prei en paprika
  • Turkse eieren met yoghurt en chiliboter – çilbir
  • Tagliatelle met tomatensaus en worst – Toscane op je bord


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in