• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Proeverijen
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 1
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 2
  • Over Marjolein
    • Contact

Echte Gerechten

grenzeloos lekker eten

  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie

8 coronaproof culinaire cadeautips voor de feestdagen en één bonustip voor in 2022

november 26, 2021 Marjolein Boekel - de Bruijn 4 Reacties

Yes! Feestmaand december staat voor de deur. Helaas waarschijnlijk ook een pittige lockdown, maar WIJ kunnen dit lieve mensen! We weten nu ook nog niet hoe de feestdagen er dit jaar uit gaan zien. Samenzijn is minder vanzelfsprekend maar laten weten dat je aan iemand denkt en die persoon verrassen met een cadeautje kan altijd en is des te waardevoller. Met deze coronaproof culinaire cadeaus geef je niet alleen een cadeau maar ook meteen een beleving. Hierbij mijn 9 grenzeloos leuke en originele cadeautips voor je op een rij.

1. Choemoes box (€ 26.95) van Esther’s Cookery

Esther van Esther’s Cookery verkoopt in haar Amsterdamse vegetarische kookstudio en ook online in haar webshop een choemoes box. Hummus of choemoes, het gaat om dezelfde zijdezachte kikkererwtenpasta en hummusliefhebbers weten het al heel lang. Goeie hummus haal je niet bij de Appie. Geef daarom de Choemoes box cadeau waarmee je de allerlekkerste hummus kunt maken. Na het proeven van je zelfgemaakte hummus weet je waarom heel het Midden-Oosten zo enorm geniet van dit spul én waarom ze daar ook geen bieten- of chocoladehummus kennen. In de box vind je het recept en alles wat je nodig hebt: kikkererwten, olijfolie, bakpoeder en de beste tehina die er bestaat. Klik hier om naar de choemoes box te gaan op de website van Esther. Nog niet overtuigd, ga dan bij haar langs en haal een portie van haar hummus af. Als je er dan toch bent, neem dan ook meteen de baba ganoush mee. Thank me later! 😉

2. Indiase kruidenbakjes mét kruiden van Spice Trip (vanaf € 28.95)

Spice up your life met deze leuke set goedgevulde Indiase kruidenbakjes! Volgens Paulami Joshi (schrijfster van het kookboek De bijbel van de Indiase keuken) is je keuken incompleet zonder haar Spice Trip’s Masala Dabba. Dus bestellen maar! Het zijn 7 bakjes van roestvrijstaal met een doorsnede van 20cm die al gevuld zijn met de basics voor in de Indiase keuken: kurkuma, rood chilipoeder, gemalen korianderzaad, komijn, komijnzaad, zwart mosterdzaad en één van de bekendere Indiase kruidenmixen, garam masala. Je kan daarbij eventueel ook nog de door Paulami zelfgemaakte kruidenmixen erbij bestellen (en ja dat wil je ook). Dat zijn Chaat masala, tandoori masala, sambar masala, garam- of cha masala. Klik hier om naar de webshop van Paulami te gaan, waar je ook meteen haar boek kunt verkrijgen.

3. Doe het zelf kaasproeverij voor thuis (€ 37,50) van Echte Gerechten

Het volgen van een proeverij is een perfecte manier om te genieten van nieuwe smaken, maar dan wel graag volledig coronaproof. Dat kan met deze Doe het zelf kaasproeverijen die Marjolein in samenwerking met Betty Koster van Fromagerie L’Amuse heeft ontwikkeld. Bij allemaal ontvang je thuis de bijzondere kaasjes en per mail een advies met bijpassende wijn, bier en thee. Ook ontvang je advies voor bijpassende hapjes. Zo is er een kaasje wat heel bijzonder combineert met komkommer, eentje die heel spannend is samen met een stukje Pink Lady appel en zelfs eentje die heerlijk is samen met een stukje pure chocolade. Iedere dinsdag verzendt de Fromagerie de kaaspakketten. Dit gaat via DHL in een koeltasje met koelelement. Je krijgt dan de informatie per mail toegestuurd zodat je zelf je eigen proeverij kunt hosten. Check hier de kaasproeverijen.

4. Bitterballenkookboek (€ 22,50) van Worstenbrood en wijn

Voor vrienden die van de vrijmibo zijn, koop je Het Bourgondische bitterballenkookboek. Want zelf je ballen draaien is zoveel leuker en lekkerder. Bitterballenkoningin Ilona de Wit laat in haar boek zien dat het helemaal niet moeilijk is en dat je qua smaken eindeloos kunt variëren. Fijn is ook dat je niet eerst uren bezig hoeft te zijn met het trekken van een bouillon. Daar en voor andere tijdrovende zaken heeft Ilona allerlei slimme trucs bedacht. Je koopt het Bitterballenkookboek op haar website of bij bol.com. Ook erg leuk om samen met de kinderen te doen in de kerstvakantie. Wie weet organiseert ze volgend jaar ook weer online bitterballen workshops. Houd daarvoor haar blog Worstenbroodenwijn.nl ook goed in de gaten. Nog niet helemaal overtuigt, lees dan Marjolein haar belevenissen met dit bitterballenboek.

5. Historische online kookcursus van Eetverleden (€ 25,-)

Wie van geschiedenis én van zoet houdt, doe je de historische kookcursus ‘Zoetigheid in de 18e eeuw’ cadeau van Eet!Verleden, waarvan culinair historicus Manon Henzen de eigenaresse is. Aan de hand van artikelen, kookvideo’s, historisch beeldmateriaal, interviews met deskundigen en heerlijke recepten leer je over historische kooktechnieken, ingrediënten, kookboeken, eet- en drinkgewoonten en hoe zoet nu eigenlijk smaakt in de 18e eeuw. Je maakt recepten voor koek, gebak, taart, desserts en drankjes. Naast deze kookcursus kun je in de webshop ook een Middeleeuws kookpakket en een Gouden eeuw pakket vinden, want Manon heeft al diverse kookboeken geschreven en zorgt in haar pakketten voor de benodigde ingrediënten als paradijskorrels of duivelsdrek. Kijk hier voor de cursus, vanuit daar kun je nog veel meer leuke cadeaus vinden.

6. Het boek All-inclusive aan de keukentafel van Mooncake (€ 7,50)

Verborgen culinaire parels, dat is waar Jonneke de Zeeuw, wellicht beter bekend als Mooncake, specialist in is. Zij vertelt je waar je gegeten moét hebben voor je deze planeet weer verlaat en waarom. In het boekje, of eigenlijk moet ik zeggen, het pamflet All-inclusive aan de keukentafel brengt zij op geheel eigengerijde wijze in kaart hoe geweldig Nederland’s nieuwe, diverse, culinaire landschap er op dit moment uitziet. Het is een ode aan alle keukens in Nederland. Of je nu opgroeide met sellou, sekihan of beschuit met muisjes bij geboortes, madame-jeanette door je stamppot doet, of al in huilen uitbarst bij de aanblik: dit boek is voor iedereen. Check hier haar webshop waar vanuit je dit boekje voor al je vrienden en famillieleden kunt bestellen en waar je ook meteen lid kunt worden van haar maandelijks Mooncake journaal.

7. Vrolijke groente & fruit mokken, mode en meer van Anniepannie (vanaf € 13,99)

Op Anniepannie.nl vind je diverse heerlijke gerechten met heel veel groenten en fruit. Sinds een jaar heeft eigenaresse Andrea een eigen webshop erbij waarin je de leukste producten kunt kopen met groente en fruit in de hoofdrol. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hoodie met een mango, een babyrompertje met een radijsje of een mok met een rode peper. Check alle leuke items zelf op Anniepannie.nl/shop.

8. Nederlandse wijn van De Kleine Schorre (vanaf € 14,95)

Wist je dat er in Nederland steeds meer wijngaarden te vinden zijn? En Nederlandse wijnen doen echt niet onder voor de Franse of toch nog wel? Heb je wijnlovers in je vrienden- of familiekring? Geef hen eens een flesje Hollandse wijn zodat ze dit kunnen testen. Diverse Nederlandse wijnmakers hebben ook een webshop zodat je niet naar bijvoorbeeld Limburg hoeft af te reizen. Koop je wijn bij De Kleine Schorre dan krijg je meteen advies bij welke maaltijd deze te schenken. Best handig!

9. Indofoodtour van Eating Habits (€ 75,-)

Oké, toegegeven dit is niet helemaal een coronaproof cadeautje. Maar Helena Smit van Eating Habits organiseert in 2022 weer heerlijke toffe foodtours en je wilt toch ook wat leuks in het vooruitzicht hebben. Dus vandaar dat deze foodtour er toch lekker bij staat. Samen met andere avontuurlijke foodies en Indofoodlovers ga je mee met Nathalie Komar en Helena Smit en bezoek je de leukste en lekkerste Indofoodplekken van Den Haag. Eat your heart out en geef je hier snel op.

 

Gerelateerd

Azië, Europa, Inspiratie, Midden-Oosten Amsterdam, Indiaas, Indisch, kaas, kaasproeverij, Kerst, Nederlands, Sinterklaas, vegetarisch

Lees Interacties

Reacties

  1. Ilona zegt

    november 27, 2021 om 08:30

    Wat een ontzettend origineel en lekker lijstje met cadeautips is dit! Ik krijg er spontaan trek van 😁
    En ik voel me dan ook ontzettend vereerd om hier tussen te mogen staan met mijn bitterballenboek ❤️

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      november 27, 2021 om 09:35

      Dankjewel!!! Natuurlijk hoort jouw boek er tussen. Juist nu de horeca weer om 1700 uur dicht moet en we thuis de vrijmibo moeten organiseren is jouw boek onmisbaar.😊👍

      Beantwoorden
  2. Kiki zegt

    november 27, 2021 om 08:55

    Wat een heerlijke fijne lijst. Ik zal hem snel doorzetten naar mijn man😉

    Beantwoorden
    • Marjolein de Bruijn zegt

      november 27, 2021 om 09:36

      Haha! Goed geregeld Kiki! En anders voor de zekerheid alvast zelf wat bestellen en inpakken voor onder de boom of in de zak. Dat is meestal mijn tactiek.😇

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet va Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet van een eitje op de zondagochtend? En wat dacht je dan van deze Turkse gepocheerde eitjes met knoflookyoghurt en met pikante gesmolten chiliboter.😍 Dat is nog eens fijn wakker worden! Wel ook voor je partner klaarmaken want anders wordt er niet meer gezoend vandaag.😘 #knoflook #çılbır #cilbir #turkseten #proefturkije #çilbir #yoghurt #ontbijt #ontbijtrecept #sundayvibes #echtegerechten #turkseeieren #eieren #gepocheerdei #poachedegg #pulbiber #aleppopepper
NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Ita NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Italië, dat wel.😄 Vorig jaar ging ik in de meivakantie naar Toscane. Wat is het luie vakantieleventje én het eten daar verrukkelijk! Dankzij deze heimwee zet ik dit gerecht hier thuis regelmatig op tafel. Geniet nu ook van dit heerlijke recept voor TAGLIATELLE MET TOMATENSAUS EN WORST want deze staat nu online. Swipe lekker opzij voor de antipasti die na dit uitzicht kwam en natuurlijk voor de pasta.😋 Enjoy!!! Happy Sunday! #proefitalie #wewv #gezondeten #lekkereten #italiaanseten #toscaanseten #toscane #saucijs #worst #tomatensaus #receptonline #echtegerechten
GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het Chinees, want het is alweer bijna het jaar van het konijn. Het Chinees nieuwjaar, ook wel het lentefeest genoemd, valt dit jaar op zondag 22 januari 2023. Wil je dit weekend een leeuwendans meemaken, want dat kan ook in Nederland. Of lijkt het je leuk om Chinees te gaan koken zodat je ook verzekerd bent van een lang en gelukkig nieuwjaar, check dan snel echtegerechten.nl. Goed weekend lieve allemaal! #chineesnieuwjaar #jaarvanhetkonijn #leeuwendans #ookinnederland #nietalleeninamsterdam #amsterdam #zeedijk #nieuwmarkt #blogonline
Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, j Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, je kom erwtensoep. Hollandse kost gemaakt van spliterwten, varkensvlees en rookworst. Wil je die het liefst zo dik mogelijk zodat je lepel er rechtop in blijft staan? Of toch liever meer soepachtig? Of heb je liever de Marokkaanse vega variant bessara/tamarakt? Ook erg lekker trouwens! #snert #dikdikkerdikst #erwtensoep #hollandsepot #winterkost #rookworst #spliterwten #proefnederland #echtegerechten #nederlandseten #grenzelooslekkereten #wewv
Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met kokossaus. In het kader van de online proeverij Indisch zoet op donderdag 9 februari, mag ik een recept delen van @francisbaktenkookt. Zij maakt ook alle 6 traditionele en minder traditionele zoetigheden voor de online proeverij. Dit recept is lekker snel klaar, want je hoeft deze dumplings niet te vouwen. Het komt uit Francis haar prachtige kookboek Bersama. Swipe opzij voor de cover van het boek en voor meer info over de proeverij. De foto van de zoete aardappeldumplings komt trouwens ook uit het kookboek en is gemaakt door Mitchel van Voorbergen.🙌 Duik je lekker de keuken in om dit te maken of heb je meer zin dat @francisbaktenkookt een pakket voor je bakt? Of beter, allebei! 😄 @eating_habits_nl en ik hopen je in ieder geval ook te zien tijdens de online proeverij Indisch zoet om samen met jou te proeven van de grenzeloos lekkere Indische koek en cake. Aanmelden kan door verder te klikken op de linkjes in het recept, waarvan de link in bio staat.❤ 
#indischzoet #bersama #proeverijindischzoet #zoeteaardappel #dumplings #zoeteaardappeldumplings #bijisalak #kokossaus #guladjawa #palmsuiker #etenverbindt #onlinproeverij #receptonline #proefindonesië #indischeten #indonesischeten #indofood
LAST CALL!!! Mijn favo oliebollenkraam hier in Alm LAST CALL!!! Mijn favo oliebollenkraam hier in Almere is dit weekend voor het laatst geopend. En die bij jou in de buurt waarschijnlijk ook. Dus sla, net als ik, dit weekend nog je slag en haal wat oliebollen in huis. Al is het maar om dit heerlijke hapje te maken met foie gras.😊 Zo maak je van die goeie ouwe oliebol opeens een superlekkere sjieke bite. Perfect voor die (nieuwjaars)borrel. Enjoy! Ik gebruikte trouwens foie royal, dat is een diervriendelijker alternatief voor foie gras.
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Amerikaans Amsterdam bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta Frans gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaas kaneel Kerst kip koriander kurkuma limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans munt nagerecht Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie sojasaus vegetarisch vis voorgerecht zalm Zweeds

Favorieten

SajoerToemisCatering700x400

Indonesisch recept voor kruidige sperziebonen roerbak – Buncis Toemis

maart 7, 2018 By Marjolein Boekel - de Bruijn 10 Reacties

8 coronaproof culinaire cadeautips voor de feestdagen en één bonustip voor in 2022

november 26, 2021 By Marjolein Boekel - de Bruijn 4 Reacties

Falafel homemade

Libanese falafel met hummus en yoghurtsaus

december 18, 2017 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Nieuwste posts

  • Smakelijke stamppot met witte bonen, prei en paprika
  • Turkse eieren met yoghurt en chiliboter – çilbir
  • Tagliatelle met tomatensaus en worst – Toscane op je bord


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in