• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Proeverijen
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 1
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 2
  • Over Marjolein
    • Contact

Echte Gerechten

grenzeloos lekker eten

  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie

Tagliatelle met tomatensaus en worst – Toscane op je bord

februari 5, 2023 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

De meivakantie in Toscane doorbrengen. Wat een aanrader! Al is het maar voor heerlijke bordjes vol tagliatelle met tomatensaus en worst. Vrienden waren op hetzelfde idee zijn gekomen. Dus die hebben we opgezocht op de dag dat we ook de toren van Pisa gingen bekijken.

Onze vriendin Marta had prachtige mooie en verse producten op de lokale markt gekocht en had daar ook een heerlijk recept bij gekregen. Dus na wat heerlijke antipasti van plaatselijke kaas en verschillende soorten salami, volgde een fantastische pasta met tomatensaus én varkenssaucijs oftewel verse worst.

De ontvangst bij onze vrienden was met prosecco én een fantastisch uitzicht

Het scheelde niet veel of onze vingers belandden ook in onze mond. Jong en oud, iedereen zat te smullen.

Heimwee naar pasta met tomatensaus en verse worst

Thuis heb ik deze pasta met tomatensaus en worst nagemaakt én met succes. Dat mocht vaker op tafel komen vonden man en zoon. Ook de buurvrouw wilde meteen het recept hebben nadat ze onverwachts een keer had meegegeten en geproefd.

Dus hoogste tijd om dit recept van mijn Toscaanse pasta, tagliatelle met tomatensaus en worst, nu met jullie te delen.

Feestelijke variatietip: ravioli met tomatensaus en verse worst

De tomatensaus met varkenssaucijs is ook heerlijk met ravioli of een andere gevulde pasta. Geef je een etentje? Koop dan verse gevulde pasta met paddenstoelen en eventueel ook wat truffel erin. Serveer dat met wat van de tomatensaus en wat vers geraspte Parmezaanse kaas en je hebt een knaller van een voorgerecht te pakken.

Recept voor tagliatelle met tomatensaus en saucijs (worst)

Voor 4 personen
Tagliatelle met tomatensaus en worst (varkenssaucijs) – Toscane op je bord

Ingrediënten voor tagliatelle met tomatensaus en verse worst

300 gram verse varkenssaucijs
1 rode ui
2 tenen knoflook
100 ml rode wijn
200 gram verse tomaten, in kleine blokjes gesneden
2 blikken a 400 gram tomatenblokjes met basilicum (bijvoorbeeld van het merk Elvea)
1 pot wildfond (zonder stukjes vlees) met een inhoud van 350 milliliter (eventueel kalfs- runderfond of bouillon kan ook)
zwarte of 4-seizoenen peper en zeezout, vers gemalen, naar smaak
3 eetlepels olijfolie om in te bakken
400 gram tagliatelle (bijvoorbeeld van het merk De Cecco)

Voorbereiding

1. Pel en snipper de rode ui fijn. Pel ook alvast de tenen knoflook.

2. Verhit in een hapjespan wat olijfolie en fruit hierin de ui tot deze zacht is. Roer af en toe even door. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

3.  Ondertussen was je de tomaten en snijd je deze in blokjes en

4. knijp je het saucijzenvlees alvast uit de velletjes en leg je de inhoud op een bord. Gebruik een mes of vork om er kleinere stukjes van te maken. Eventueel kun je er ook voor kiezen om je handen nat te maken en er mooie ronde kleine balletjes van te draaien, ter grootte van een lodder (een flinke knikker).

Bereiding van tagliatelle met tomatensaus en varkenssaucijs

1. Als de uien zacht zijn, zet je het vuur wat hoger en doe je de stukjes of balletjes worstvlees erbij. Schep af en toe om.

2. Pers de knoflook boven de pan uit en bak kort mee.

3. Doe de wijn erbij en laat dit even inkoken.

4. Voeg nu de in blokjes gesneden verse tomaten toe en roer alles goed door. Laat dit 2-3 minuutjes zachtjes pruttelen.

5. Voeg nu alle tomatenblokjes uit blik toe en doe ook de wildfond erbij. Voeg nog wat versgemalen peper toe en roer alles weer goed door elkaar. Breng de tomatensaus aan de kook.

6. Laat de tomatensaus minimaal 1 uur maar liever 1,5 uur zachtjes pruttelen. Roer af en toe even door.

7. Proef en voeg eventueel nog zout of peper toe.

8. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen van de verpakking al dente. Maar voeg wel een theelepel zout een het pastawater toe voordat de tagliatelle er in gaat.

9. Als de pasta al dente is, schep dan met een soeplepel wat pastawater uit de pan. Houd dit apart. Giet vervolgens de pasta af.

10. Roer nu de tomatensaus met worst er in delen door. Je kunt er voor kiezen om niet alles er doorheen te roeren en nog wat te bewaren, maar zorg wel dat er een klein laagje saus zich hecht aan alle tagliatelleslierten. Vind je het een beetje droog, roer dan een klein beetje pastawater er nog door. Schep alles in een mooie grote schaal en serveer meteen.

Meer Italiaanse recepten

Houd je van de Italiaanse keuken? Smaakt dit recept naar meer? Of heb je nu net even geen zin in tomatensaus met worst? Kijk eens naar deze andere Italiaanse recepten, waar er toevallig 3 van de 4 geen vlees bevatten.

Risotto met truffel en paddenstoelen
Risotto met courgette en kip
Klassieke pesto met lekker veel basilicum 
Siciliaanse aubergine lasagne zonder pasta

Hopelijk heb je genoten van één of meer van deze recepten. Ik (Marjolein) zou het heel leuk vinden om wat van je te horen!
Je kunt onderaan deze post een reactie achterlaten of een vraag stellen. Je kunt @echtegerechten.nl ook taggen op Instagram.

Zie ik je daar?

Gerelateerd

Europa, Recepten diner, Italiaans, Kerst, pasta, voorgerecht

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet va Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet van een eitje op de zondagochtend? En wat dacht je dan van deze Turkse gepocheerde eitjes met knoflookyoghurt en met pikante gesmolten chiliboter.😍 Dat is nog eens fijn wakker worden! Wel ook voor je partner klaarmaken want anders wordt er niet meer gezoend vandaag.😘 #knoflook #çılbır #cilbir #turkseten #proefturkije #çilbir #yoghurt #ontbijt #ontbijtrecept #sundayvibes #echtegerechten #turkseeieren #eieren #gepocheerdei #poachedegg #pulbiber #aleppopepper
NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Ita NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Italië, dat wel.😄 Vorig jaar ging ik in de meivakantie naar Toscane. Wat is het luie vakantieleventje én het eten daar verrukkelijk! Dankzij deze heimwee zet ik dit gerecht hier thuis regelmatig op tafel. Geniet nu ook van dit heerlijke recept voor TAGLIATELLE MET TOMATENSAUS EN WORST want deze staat nu online. Swipe lekker opzij voor de antipasti die na dit uitzicht kwam en natuurlijk voor de pasta.😋 Enjoy!!! Happy Sunday! #proefitalie #wewv #gezondeten #lekkereten #italiaanseten #toscaanseten #toscane #saucijs #worst #tomatensaus #receptonline #echtegerechten
GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het Chinees, want het is alweer bijna het jaar van het konijn. Het Chinees nieuwjaar, ook wel het lentefeest genoemd, valt dit jaar op zondag 22 januari 2023. Wil je dit weekend een leeuwendans meemaken, want dat kan ook in Nederland. Of lijkt het je leuk om Chinees te gaan koken zodat je ook verzekerd bent van een lang en gelukkig nieuwjaar, check dan snel echtegerechten.nl. Goed weekend lieve allemaal! #chineesnieuwjaar #jaarvanhetkonijn #leeuwendans #ookinnederland #nietalleeninamsterdam #amsterdam #zeedijk #nieuwmarkt #blogonline
Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, j Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, je kom erwtensoep. Hollandse kost gemaakt van spliterwten, varkensvlees en rookworst. Wil je die het liefst zo dik mogelijk zodat je lepel er rechtop in blijft staan? Of toch liever meer soepachtig? Of heb je liever de Marokkaanse vega variant bessara/tamarakt? Ook erg lekker trouwens! #snert #dikdikkerdikst #erwtensoep #hollandsepot #winterkost #rookworst #spliterwten #proefnederland #echtegerechten #nederlandseten #grenzelooslekkereten #wewv
Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met Te lekkere INDISCHE ZOETE AARDAPPEL DUMPLINGS met kokossaus. In het kader van de online proeverij Indisch zoet op donderdag 9 februari, mag ik een recept delen van @francisbaktenkookt. Zij maakt ook alle 6 traditionele en minder traditionele zoetigheden voor de online proeverij. Dit recept is lekker snel klaar, want je hoeft deze dumplings niet te vouwen. Het komt uit Francis haar prachtige kookboek Bersama. Swipe opzij voor de cover van het boek en voor meer info over de proeverij. De foto van de zoete aardappeldumplings komt trouwens ook uit het kookboek en is gemaakt door Mitchel van Voorbergen.🙌 Duik je lekker de keuken in om dit te maken of heb je meer zin dat @francisbaktenkookt een pakket voor je bakt? Of beter, allebei! 😄 @eating_habits_nl en ik hopen je in ieder geval ook te zien tijdens de online proeverij Indisch zoet om samen met jou te proeven van de grenzeloos lekkere Indische koek en cake. Aanmelden kan door verder te klikken op de linkjes in het recept, waarvan de link in bio staat.❤ 
#indischzoet #bersama #proeverijindischzoet #zoeteaardappel #dumplings #zoeteaardappeldumplings #bijisalak #kokossaus #guladjawa #palmsuiker #etenverbindt #onlinproeverij #receptonline #proefindonesië #indischeten #indonesischeten #indofood
LAST CALL!!! Mijn favo oliebollenkraam hier in Alm LAST CALL!!! Mijn favo oliebollenkraam hier in Almere is dit weekend voor het laatst geopend. En die bij jou in de buurt waarschijnlijk ook. Dus sla, net als ik, dit weekend nog je slag en haal wat oliebollen in huis. Al is het maar om dit heerlijke hapje te maken met foie gras.😊 Zo maak je van die goeie ouwe oliebol opeens een superlekkere sjieke bite. Perfect voor die (nieuwjaars)borrel. Enjoy! Ik gebruikte trouwens foie royal, dat is een diervriendelijker alternatief voor foie gras.
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Amerikaans Amsterdam bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta Frans gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaas kaneel Kerst kip koriander kurkuma limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans munt nagerecht Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie sojasaus vegetarisch vis voorgerecht zalm Zweeds

Favorieten

tomatensalsa-mexicaans-recept-picodegallo

Makkelijke Mexicaanse frisse tomatensalsa

augustus 4, 2019 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Smakelijke stamppot met witte bonen, prei en paprika

maart 10, 2023 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Witte asperges met ham en ei, maar toch anders.

Niet klassieke Hollandse asperges met ham en ei − lekker nèt even anders

mei 26, 2019 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Nieuwste posts

  • Smakelijke stamppot met witte bonen, prei en paprika
  • Turkse eieren met yoghurt en chiliboter – çilbir
  • Tagliatelle met tomatensaus en worst – Toscane op je bord


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in