• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Proeverijen
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 1
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij voor thuis – Rondje Europa 2
  • Over Marjolein
    • Contact

Echte Gerechten

grenzeloos lekker eten

  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie

Lekkere recepten uit alle windstreken

Wat is het beste Indonesische kookboek? Bekijk de top 3

maart 30, 2023 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Houd jij heel erg van Indische en Indonesische smaken? Indonesische gerechten staan bekend om hun rijke smaken en geuren dankzij het gebruik van kokos, limoenblad en pittige rode pepers. Of je nu op zoek bent naar een lekker recept voor nasi goreng of pittige rendang. Er is voor … [Lees meer...] overWat is het beste Indonesische kookboek? Bekijk de top 3

Azië, Eten en weten, Inspiratie Indisch, Indonesisch, Kookboek, Marjolein

Met deze 5 tips vier jij heerlijk en relaxt Pasen – met erbij werelds lekkere receptideeën

maart 26, 2023 Marjolein Boekel - de Bruijn 2 Reacties

Zweedse-GevuldeEieren-Pasen-garnaal-recept

Pasen staat weer voor de deur en ik heel veel zin in een lang relaxt Paasweekend! Zo fijn om even wat meer tijd te hebben voor familie en vrienden. Daarom heb ik eigenlijk ook niet heel veel zin om lang in de keuken te staan. Zeker niet, als er ook nog mooi weer op komst is. Maar … [Lees meer...] overMet deze 5 tips vier jij heerlijk en relaxt Pasen – met erbij werelds lekkere receptideeën

Eten en weten, Inspiratie, Recepten ei, gehakt, Marjolein, Pasen, zalm

Smakelijke stamppot met witte bonen, prei en paprika

maart 10, 2023 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Maart roert zijn staart met sneeuw, hagel en regen op één dag. Perfect weer om nog even te genieten van een ouderwets lekkere Hollandse stamppot met witte bonen, prei en rode paprika. Stamppot witte bonen en prei - bijna blote billetjes in het gras Het oorspronkelijke plan was … [Lees meer...] overSmakelijke stamppot met witte bonen, prei en paprika

Eten en weten, Europa, Recepten diner, Hollandse pot, Nederlands, stamppot

Turkse eieren met yoghurt en chiliboter – çilbir

februari 22, 2023 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Sommige gerechten kun je de hele dag door eten. Denk aan Mexicaanse huevos rancheros en Midden-Oosterse Shakshuka. In dit rijtje hoort ook het recept voor çilbir thuis. Deze drie gerechten met ei zijn wel alle drie begonnen als een goed (en goed vullend) ontbijt. Çilbir: … [Lees meer...] overTurkse eieren met yoghurt en chiliboter – çilbir

Azië, Eten en weten, Europa, Recepten ei, ontbijt, Turks

Tagliatelle met tomatensaus en worst – Toscane op je bord

februari 5, 2023 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

De meivakantie in Toscane doorbrengen. Wat een aanrader! Al is het maar voor heerlijke bordjes vol tagliatelle met tomatensaus en worst. Vrienden waren op hetzelfde idee zijn gekomen. Dus die hebben we opgezocht op de dag dat we ook de toren van Pisa gingen bekijken. Onze … [Lees meer...] overTagliatelle met tomatensaus en worst – Toscane op je bord

Europa, Recepten diner, Italiaans, Kerst, pasta, voorgerecht

Gong Xi Fa Cai! Oftewel: Gelukkig nieuwjaar!

januari 20, 2023 Marjolein Boekel - de Bruijn 2 Reacties

Huis schoon? Ruzies bijgelegd? Regel dat nog snel. Want het Chinees nieuwjaar valt dit jaar op zondag 22 januari 2023 en je kan anders eigenlijk niet aan het nieuwe jaar, het jaar van het konijn, beginnen. Ruim voordat het Chinese nieuwjaar begint, beginnen de voorbereidingen. … [Lees meer...] overGong Xi Fa Cai! Oftewel: Gelukkig nieuwjaar!

Eten en weten, Inspiratie Chinees, Cultuur, Nieuwjaar, noedels, samen eten

Indische zoete aardappel dumplings met kokossaus – Biji Salak

januari 17, 2023 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Dit heerlijke en eenvoudige dessert recept voor zoete aardappel dumplings staat razendsnel op tafel. Deze dumplings hoef je namelijk niet te vouwen! Perfect voor als je gasten krijgt en niet te lang in de keuken wilt staan. Indisch zoet van Francis Kuijk Deze zoete aardappel … [Lees meer...] overIndische zoete aardappel dumplings met kokossaus – Biji Salak

Azië, Recepten Indisch, Indonesisch, kokosmelk, nagerecht, vegetarisch, zoet

FAQ over een proeverij Indisch zoet. De 15 meest gestelde vragen

januari 13, 2023 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Wil je met een groep (minimaal 10 personen) gezamenlijk een proeverij van Indisch zoet doen. Dit kan zowel online als fysiek gezamenlijk. Neem dan contact op met Marjolein voor de mogelijkheden. Dat kan via 06-51268337 of via info@echtegerechten.nl. Hierbij de meest gestelde … [Lees meer...] overFAQ over een proeverij Indisch zoet. De 15 meest gestelde vragen

Azië, Inspiratie ei, Indisch, Indonesisch, nagerecht, zoet

Risotto met truffel, rode wijn en Parmezaanse kaas

december 20, 2022 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Lastminute nog op zoek naar een zeer Kerstig recept? Maak dan deze romige risotto met truffel, rode wijn en royaal Parmezaanse kaas. Je kunt er aan tafel nog wat verse truffel overheen schaven of een klein beetje goede truffelolie er over sprenkelen, maar dat hoeft niet per … [Lees meer...] overRisotto met truffel, rode wijn en Parmezaanse kaas

Europa, Recepten diner, Italiaans, kaas, Kerst, vegetarisch, voorgerecht

Klassieke Marokkaanse wortelsalade – een lekker bijgerecht

november 17, 2022 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Deze Marokkaanse wortelsalade is heerlijk samen met een gerecht uit de tajine, bij couscous, bij vis en op tafel als de bbq aangaat. Dit traditionele gerecht is ook nog eens makkelijk te maken en lekker snel klaar. Wortelsalade en meer In de Marokkaanse keuken vind je vele … [Lees meer...] overKlassieke Marokkaanse wortelsalade – een lekker bijgerecht

Afrika, Eten en weten, Recepten bijgerecht, koriander, Marokkaans, salade, vegetarisch

Koken met tahin. Geroosterde hele bloemkool met tahin-kurkuma marinade en groene tahinsaus

oktober 28, 2022 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

In een voormalige slagerij geeft de Amsterdams Joodse Esther Erwteman bijna dagelijks vegetarische kookworkshops. In de hoofdrol verse groentes en bossen met kruiden en manmanman, daar laat ze je de lekkerste gerechten mee maken. Hierbij geïnspireerd door de tijd die zij in het … [Lees meer...] overKoken met tahin. Geroosterde hele bloemkool met tahin-kurkuma marinade en groene tahinsaus

Eten en weten, Inspiratie, Midden-Oosten, Recepten citroen, Israëlisch, Kerst, koriander, kurkuma, limoen, munt, sojasaus, tahin, vegetarisch

Stamppottijd! Preiprol, een stamppot met prei, spekjes en ei

september 30, 2022 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Sinds jaar en dag komt er in huize EchteGerechten preiprol op tafel. Een gerecht wat via de West-Friese ouders van een goede vriendin van mij ons huis is binnengekomen. Preiprol is een lekker en eenvoudig stamppotje van prei, aardappel, ei en uitgebakken spekjes. Als je op … [Lees meer...] overStamppottijd! Preiprol, een stamppot met prei, spekjes en ei

Eten en weten, Europa, Recepten ei, Hollandse pot, Nederlands, stamppot, vegetarisch

Curaçaose aardappelsalade van tante Janine

september 7, 2022 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Voor én met een appel en een ei maak je deze fluweelzachte aardappelsalade in Curaçaose stijl. Op feestjes of barbecues in Curaçaose stijl komen vaak heerlijke smeuïge salades op tafel. Denk aan een kipsalade, een roze huzarensalade of aardappelsalade. Dat smeuïge dat maakt nu … [Lees meer...] overCuraçaose aardappelsalade van tante Janine

Noord- Zuid- en Midden-Amerika, Recepten Antilliaans, BBQ, bijgerecht, ei, salade

Antilliaanse pompoenpannenkoekjes – arepa di pampuna – met sinaasappel en Curaçao likeur

december 18, 2021 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Met dit recept voor Antilliaanse pompoenpannenkoekjes kun je alle kanten op. Deze arepa di pampuna zoals ze op de Antillen heten, kun je eigenlijk de hele dag door eten. Je kunt er wat maple syrup overheen gieten en de dag ermee beginnen of je eet het tijdens de lunch of als … [Lees meer...] overAntilliaanse pompoenpannenkoekjes – arepa di pampuna – met sinaasappel en Curaçao likeur

Noord- Zuid- en Midden-Amerika, Recepten Antilliaans, bijgerecht, kaneel, Kerst, nagerecht, ontbijt

8 coronaproof culinaire cadeautips voor de feestdagen en één bonustip voor in 2022

november 26, 2021 Marjolein Boekel - de Bruijn 4 Reacties

Yes! Feestmaand december staat voor de deur. Helaas waarschijnlijk ook een pittige lockdown, maar WIJ kunnen dit lieve mensen! We weten nu ook nog niet hoe de feestdagen er dit jaar uit gaan zien. Samenzijn is minder vanzelfsprekend maar laten weten dat je aan iemand denkt en die … [Lees meer...] over8 coronaproof culinaire cadeautips voor de feestdagen en één bonustip voor in 2022

Azië, Europa, Inspiratie, Midden-Oosten Amsterdam, Indiaas, Indisch, kaas, kaasproeverij, Kerst, Nederlands, Sinterklaas, vegetarisch

Witlofsalade met blauwe kaas en appel

november 21, 2021 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Witlof en blauwe kaas gaan heel goed samen in deze salade. Doe je nog stukjes frisse en knapperige stukjes appel erdoor en alle smaakpapillen worden geactiveerd. Heerlijk als lunch, maar met wat Franse frietjes erbij ook een smakelijke en snelle doordeweekse maaltijd. Deze … [Lees meer...] overWitlofsalade met blauwe kaas en appel

Europa, Recepten blauwe kaas, Frans, kaas, salade, vegetarisch

Gevulde paprika’s in tomatensaus op Servische wijze

november 14, 2021 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Als je aan de in Nederland wonende Servische Milena vraagt welk Servisch recept niet op Echte Gerechten mag ontbreken, noemt ze meteen de Servische gevulde paprika. Een gerecht waaruit heel duidelijk naar voren komt dat de Servische keuken Griekse en Turkse invloeden kent, maar … [Lees meer...] overGevulde paprika’s in tomatensaus op Servische wijze

Europa, Recepten ajvar, diner, gehakt, rijst, Servisch

Samen thuis genieten van een kaasproeverij: doe het zelf of met een live host

oktober 30, 2021 Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Samen-onlineproeverijen-organiseren

Lekker uit de lockdown genieten we weer enorm van fysiek samen zijn. Daarom geen online proeverijen meer maar Doe het zelf thuis en live kaasproeverijen! Eerst gingen we coronaproof culinair op reis vanuit je luie stoel. De wereld en elkaar leren kennen door online te proeven … [Lees meer...] overSamen thuis genieten van een kaasproeverij: doe het zelf of met een live host

Eten en weten, Inspiratie doe het zelf proeverij, Frans, kaasproeverij, Nederlands

Ijsthee uit Curacao met 2 verrassende ingrediënten

september 29, 2021 Marjolein Boekel - de Bruijn 2 Reacties

Met deze twee recepten maak je in een handomdraai zelf de heerlijkste ijsthee. Niet alleen de klassieke versie maar ook de groene. Beter bekend als icetea green. Laat ik eerst maar eens bekennen dat dit recept voor ijsthee niet typisch Curaçaos is. Toch waan ik me meteen weer … [Lees meer...] overIjsthee uit Curacao met 2 verrassende ingrediënten

Noord- Zuid- en Midden-Amerika, Recepten gember, limoen, munt

Amerikaanse allemansvriend ‘spaghetti and meatballs’ met knoflookbrood

mei 2, 2021 Marjolein Boekel - de Bruijn 2 Reacties

Op de foodblog Deb's Bakery & Kitchen kwam ik de Amerikaanse klassieker 'spaghetti and meatballs' tegen. Na wat research in mijn Amerikaanse kookboeken en online, heb ik een paar kleine aanpassingen doorgevoerd in het recept van Debbie en er ook knoflookbrood bij gemaakt. Zo … [Lees meer...] overAmerikaanse allemansvriend ‘spaghetti and meatballs’ met knoflookbrood

Eten en weten, Noord- Zuid- en Midden-Amerika, Recepten Amerika, Amerikaans, ei, gehakt, Italiaans, kaas

  • Ga naar pagina 1
  • Ga naar pagina 2
  • Ga naar pagina 3
  • Ga naar pagina 4
  • Ga naar Volgende pagina »

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

echtegerechten.nl

Pasen. Even dacht ik, ik skip alles, want het is h Pasen. Even dacht ik, ik skip alles, want het is hier geen vrolijk Pasen nu mijn mooie sterke mama op Goede vrijdag verhuisde naar het hospice. Maar uiteindelijk weet ik dat deze traditie van samen eten met mijn mannen me ook troost biedt. Dus we hebben alsnog een grenzeloos lekkere brunch gehad met zijn drietjes. Met Turkse borek, Hollandse poffertjes, Franse geitenkaas, Russische blini's met zalm, vers gebakken Duitse kaiserbroodjes, enzovoorts. Daarna ook nog zoals elk jaar chocolade paaseitjes in huis verstopt en gezocht. Het was fijn! Dus ik gooi 'm er toch gewoon in... Vrolijk Pasen allemaal! En vier je geen Pasen? Geniet van je lekker lange vrije weekend!
Dankzij een portie malse runderstoof uit mijn vrie Dankzij een portie malse runderstoof uit mijn vriezer stond dit Mexicaanse feestmaal in een handomdraai op tafel.😊 Magisch om te zien hoe mooi rode uien kleuren met behulp van een beetje limoensap. Het recept van de runderstoof en de rode uien vind je in het fantastische kookboek Een tafel vol van @mokumeet. Maar ook op echtegerechten.nl vind je erg lekkere Mexicaanse recepten. Eet jij regelmatig Mexicaans? #proefmexico
#mexicaanseten #salsa #guacamole #maistortilla #feta #koriander #wewv #gezondeten #lekkereten #watetenwevandaag #comfortfood #etenmetjehanden #echtegerechten #runderwang #stoofvlees #zuur #jalapeño #jalapeno
Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet va Pas op! #yolkporn alarm! 😄 Wie houdt er niet van een eitje op de zondagochtend? En wat dacht je dan van deze Turkse gepocheerde eitjes met knoflookyoghurt en met pikante gesmolten chiliboter.😍 Dat is nog eens fijn wakker worden! Wel ook voor je partner klaarmaken want anders wordt er niet meer gezoend vandaag.😘 #knoflook #çılbır #cilbir #turkseten #proefturkije #çilbir #yoghurt #ontbijt #ontbijtrecept #sundayvibes #echtegerechten #turkseeieren #eieren #gepocheerdei #poachedegg #pulbiber #aleppopepper
NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Ita NIEUW RECEPT ONLINE. Dankzij mijn heimwee naar Italië, dat wel.😄 Vorig jaar ging ik in de meivakantie naar Toscane. Wat is het luie vakantieleventje én het eten daar verrukkelijk! Dankzij deze heimwee zet ik dit gerecht hier thuis regelmatig op tafel. Geniet nu ook van dit heerlijke recept voor TAGLIATELLE MET TOMATENSAUS EN WORST want deze staat nu online. Swipe lekker opzij voor de antipasti die na dit uitzicht kwam en natuurlijk voor de pasta.😋 Enjoy!!! Happy Sunday! #proefitalie #wewv #gezondeten #lekkereten #italiaanseten #toscaanseten #toscane #saucijs #worst #tomatensaus #receptonline #echtegerechten
GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het GONG XI FA CAI! Oftewel gelukkig nieuwjaar in het Chinees, want het is alweer bijna het jaar van het konijn. Het Chinees nieuwjaar, ook wel het lentefeest genoemd, valt dit jaar op zondag 22 januari 2023. Wil je dit weekend een leeuwendans meemaken, want dat kan ook in Nederland. Of lijkt het je leuk om Chinees te gaan koken zodat je ook verzekerd bent van een lang en gelukkig nieuwjaar, check dan snel echtegerechten.nl. Goed weekend lieve allemaal! #chineesnieuwjaar #jaarvanhetkonijn #leeuwendans #ookinnederland #nietalleeninamsterdam #amsterdam #zeedijk #nieuwmarkt #blogonline
Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, j Dik, dikker, dikst! Nee joh, niet jij. Je snert, je kom erwtensoep. Hollandse kost gemaakt van spliterwten, varkensvlees en rookworst. Wil je die het liefst zo dik mogelijk zodat je lepel er rechtop in blijft staan? Of toch liever meer soepachtig? Of heb je liever de Marokkaanse vega variant bessara/tamarakt? Ook erg lekker trouwens! #snert #dikdikkerdikst #erwtensoep #hollandsepot #winterkost #rookworst #spliterwten #proefnederland #echtegerechten #nederlandseten #grenzelooslekkereten #wewv
Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Amerikaans Amsterdam bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta Frans gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaas kaneel Kerst kip koriander kurkuma limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans munt nagerecht Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie sojasaus vegetarisch vis voorgerecht zalm Zweeds

Favorieten

Gevulde paprika’s in tomatensaus op Servische wijze

november 14, 2021 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Stamppottijd! Preiprol, een stamppot met prei, spekjes en ei

september 30, 2022 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Indische zoete aardappel dumplings met kokossaus – Biji Salak

januari 17, 2023 By Marjolein Boekel - de Bruijn Reageer

Nieuwste posts

  • Wat is het beste Indonesische kookboek? Bekijk de top 3
  • Met deze 5 tips vier jij heerlijk en relaxt Pasen – met erbij werelds lekkere receptideeën
  • Smakelijke stamppot met witte bonen, prei en paprika


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in