• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Foodblog
  • Proeverijen
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij – EDITIE 1 – kan iedere week
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij – EDITIE 2 – nog even geduld – kan vanaf half oktober weer
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij – EDITIE 3 – kan iedere week
    • ‘Doe het zelf’ Europese kaasproeverij – EDITIE 4 FEEST – kan iedere week
    • ‘Doe het zelf’ Nederlandse kaasproeverij – EDITIE 5 RONDJE NL – kan iedere week
  • Catering
  • Contact

Echte Gerechten

Connecting cultures, through food

  • Home
  • Recepten
    • Afrika
    • Noord- Zuid- en Midden-Amerika
    • Azië
    • Europa
    • Midden-Oosten
  • Eten & weten
  • Inspiratie
  • Over Marjolein

Lekkere recepten uit alle windstreken

Antilliaanse pompoenpannenkoekjes – arepa di pampuna – met sinaasappel en Curaçao likeur

december 18, 2021 Marjolein de Bruijn Reageer

Met dit recept voor Antilliaanse pompoenpannenkoekjes kun je alle kanten op. Deze arepa di pampuna zoals ze op de Antillen heten, kun je eigenlijk de hele dag door eten. Je kunt er wat maple syrup overheen gieten en de dag ermee beginnen of je eet het tijdens de lunch of als … [Lees meer...] overAntilliaanse pompoenpannenkoekjes – arepa di pampuna – met sinaasappel en Curaçao likeur

Noord- Zuid- en Midden-Amerika, Recepten Antilliaans, bijgerecht, kaneel, Kerst, nagerecht, ontbijt

8 coronaproof culinaire cadeautips voor de feestdagen en één bonustip voor in 2022

november 26, 2021 Marjolein de Bruijn 4 Reacties

Yes! Feestmaand december staat voor de deur. Helaas waarschijnlijk ook een pittige lockdown, maar WIJ kunnen dit lieve mensen! We weten nu ook nog niet hoe de feestdagen er dit jaar uit gaan zien. Samenzijn is minder vanzelfsprekend maar laten weten dat je aan iemand denkt en die … [Lees meer...] over8 coronaproof culinaire cadeautips voor de feestdagen en één bonustip voor in 2022

Azië, Europa, Inspiratie, Midden-Oosten Amsterdam, Indiaas, Indisch, kaas, kaasproeverij, Kerst, Nederlands, Sinterklaas, vegetarisch

Witlofsalade met blauwe kaas en appel

november 21, 2021 Marjolein de Bruijn Reageer

Witlof en blauwe kaas gaan heel goed samen in deze salade. Doe je nog stukjes frisse en knapperige stukjes appel erdoor en alle smaakpapillen worden geactiveerd. Heerlijk als lunch, maar met wat Franse frietjes erbij ook een smakelijke en snelle doordeweekse maaltijd. Deze … [Lees meer...] overWitlofsalade met blauwe kaas en appel

Europa, Recepten blauwe kaas, Frans, kaas, salade, vegetarisch

Gevulde paprika’s in tomatensaus op Servische wijze

november 14, 2021 Marjolein de Bruijn Reageer

Als je aan de in Nederland wonende Servische Milena vraagt welk Servisch recept niet op Echte Gerechten mag ontbreken, noemt ze meteen de Servische gevulde paprika. Een gerecht waaruit heel duidelijk naar voren komt dat de Servische keuken Griekse en Turkse invloeden kent, maar … [Lees meer...] overGevulde paprika’s in tomatensaus op Servische wijze

Europa, Recepten ajvar, diner, gehakt, rijst, Servisch

Samen thuis genieten van een kaasproeverij: doe het zelf of met een live host

oktober 30, 2021 Marjolein de Bruijn Reageer

Samen-onlineproeverijen-organiseren

Lekker uit de lockdown genieten we weer enorm van fysiek samen zijn. Daarom geen online proeverijen meer maar Doe het zelf thuis en live kaasproeverijen! Eerst gingen we coronaproof culinair op reis vanuit je luie stoel. De wereld en elkaar leren kennen door online te proeven … [Lees meer...] overSamen thuis genieten van een kaasproeverij: doe het zelf of met een live host

Eten en weten, Inspiratie doe het zelf proeverij, Frans, kaasproeverij, Nederlands

Ijsthee uit Curacao met 2 verrassende ingrediënten

september 29, 2021 Marjolein de Bruijn 2 Reacties

Met deze twee recepten maak je in een handomdraai zelf de heerlijkste ijsthee. Niet alleen de klassieke versie maar ook de groene. Beter bekend als icetea green. Laat ik eerst maar eens bekennen dat dit recept voor ijsthee niet typisch Curaçaos is. Toch waan ik me meteen weer … [Lees meer...] overIjsthee uit Curacao met 2 verrassende ingrediënten

Noord- Zuid- en Midden-Amerika, Recepten gember, limoen, munt

Amerikaanse allemansvriend ‘spaghetti and meatballs’ met knoflookbrood

mei 2, 2021 Marjolein de Bruijn 2 Reacties

Op de foodblog Deb's Bakery & Kitchen kwam ik de Amerikaanse klassieker 'spaghetti and meatballs' tegen. Na wat research in mijn Amerikaanse kookboeken en online, heb ik een paar kleine aanpassingen doorgevoerd in het recept van Debbie en er ook knoflookbrood bij gemaakt. Zo … [Lees meer...] overAmerikaanse allemansvriend ‘spaghetti and meatballs’ met knoflookbrood

Eten en weten, Noord- Zuid- en Midden-Amerika, Recepten Amerika, Amerikaans, ei, gehakt, Italiaans, kaas

Kip met saffraan, venkel, sinaasappel, baharat en rozenharissa

februari 28, 2021 Marjolein de Bruijn Reageer

Met een paar kleine aanpassingen toverde ik het Marokkaanse kiprecept van foodblogger Annemieke van de blog Levenalsgodinfrankrijk.eu om, tot dit ook erg lekkere recept voor kip met saffraan, venkel, sinaasappel en rozenharissa. Dit recept heeft zowel Midden-Oosterse als … [Lees meer...] overKip met saffraan, venkel, sinaasappel, baharat en rozenharissa

Midden-Oosten, Recepten baharat, diner, kip, koriander, saffraan

Surinaamse sambal van kippenlever en Madame Jeanette

oktober 14, 2020 Marjolein de Bruijn 5 Reacties

recept-surinaamse-leversambal-madame-jeanette

Ik houd nu eenmaal van sterke smaken en toen ik deze Surinaamse sambal eenmaal had geproefd wist ik, dit recept MOET op Echte Gerechten. Gelukkig kon degene van wie ik het bakje leversambal kreeg toegestopt ook het recept van haar schoonmoeder ontfutselen. De combinatie van … [Lees meer...] overSurinaamse sambal van kippenlever en Madame Jeanette

Noord- Zuid- en Midden-Amerika, Recepten bijgerecht, diner, kip, Madame Jeanette, Surinaams

Oud Surinaams recept voor heri heri met bakkeljauw

augustus 19, 2020 Marjolein de Bruijn Reageer

Surinaamse-recept-heri-heri-bakkeljauw-cassave-ei

Elk jaar wordt op 1 juli het slavernijverleden herdacht en de vrijheid gevierd tijdens Keti koti (verbroken ketenen). Dit jaar herdacht men ook door samen het gerecht heri heri te eten. Daarom deel ik dit oude Surinaamse recept voor heri heri, een gerecht met cassave, zoete … [Lees meer...] overOud Surinaams recept voor heri heri met bakkeljauw

Noord- Zuid- en Midden-Amerika, Recepten diner, ei, Madame Jeanette, Surinaams, vis

Zelf bitterballen maken – kookboekreview #1

mei 28, 2020 Marjolein de Bruijn 6 Reacties

Wist je dat de bitterbal bij de borrel tot Nederlands cultureel erfgoed is gebombardeerd? Wist je dat er zelfs een bitterballenkookboek is uitgekomen met wel 30 recepten om zelf bitterballen te maken? De bitterbal is meer dan alleen een gefrituurd balletje ragout. Reden te meer … [Lees meer...] overZelf bitterballen maken – kookboekreview #1

Eten en weten, Europa, Inspiratie Kookboek, Nederlands, recensie, Review

Eieren over? Advocaat maken kun je heel goed zelf

april 17, 2020 Marjolein de Bruijn 2 Reacties

Advocaat-Hollands-jenever-ei-homemade

De lekkerste advocaat maken?  Dat kun je heel goed zelf. Heb je veel verse eieren in huis, suiker, jenever, een garde en een digitale thermometer? Dan moet het ook jou lukken. Het beeld van mijn twee oma's die gezellig samen een klein glaasje advocaat leeg lepelden op … [Lees meer...] overEieren over? Advocaat maken kun je heel goed zelf

Europa, Recepten bijgerecht, ei, Kerst, Nederlands

Eiersalade met dragon, bieslook en de kleine pimpernel

april 5, 2020 Marjolein de Bruijn Reageer

Eiersalade met dragon en pimpernel

Soms proef je ergens iets en wil je daar meteen het recept van hebben. Deze eiersalade is er zo een. Met ansjovis, kappertjes en veel verse kruiden blijf je er van eten. Naast bieslook en dragon zit er ook een bijna vergeten kruid in, de kleine pimpernel. Ken je dit bijzondere … [Lees meer...] overEiersalade met dragon, bieslook en de kleine pimpernel

Europa, Recepten bijgerecht, dragon, ei, Nederlands, Pasen, vegetarisch, vis, worcestersaus

Libanese gehaktballetjes in tomatensaus met pijnboompitten

maart 17, 2020 Marjolein de Bruijn Reageer

Daoud basha, dat is de Arabische naam van dit gerecht. Het zijn kruidige Libanese (lams)gehaktballetjes in tomatensaus met geroosterde pijnboompitten. Vaak wordt het kruidenmengsel baharat in dit klassieke recept gebruikt. Baharat is een geurige mix van kruiden die veel gebruikt … [Lees meer...] overLibanese gehaktballetjes in tomatensaus met pijnboompitten

Midden-Oosten, Recepten baharat, diner, gehakt, Libanees

Deze aardappels in dille-roomsaus zijn top! Lekker met Zweeds zuur en zalm

februari 26, 2020 Marjolein de Bruijn 2 Reacties

Zweedse dille room aardappels 700x400

Zweeds recept voor blokjes aardappel in dille-roomsaus met bijbehorend traditioneel zuur van komkommer en een stukje zalmfilet. Een tijdje terug werd ik uitgenodigd door een Zweedse vriendin om bij haar te komen lunchen. Op het menu de Zweedse klassieke combinatie van gravad … [Lees meer...] overDeze aardappels in dille-roomsaus zijn top! Lekker met Zweeds zuur en zalm

Europa, Recepten citroen, dille, diner, Kerst, Pasen, vis, zalm, Zweeds

Perfecte hertenbout uit de sous-vide met cranberry compote

december 21, 2019 Marjolein de Bruijn 4 Reacties

Sous-vide gegaarde hertenboutbiefstuk

Zie je het voor je? Deze hertenbout bij jou op tafel met de Kerst? Ik beloof je, het is ook nog eens heel makkelijk te maken. Deze enorme biefstuk gaart in de sous-vide en jij hebt je handen vrij voor bij- voor en nagerechten. Lekker bij de hertenbout zijn dit recept voor … [Lees meer...] overPerfecte hertenbout uit de sous-vide met cranberry compote

Europa, Noord- Zuid- en Midden-Amerika, Recepten Amerikaans, diner, Kerst, Nederlands, sous vide, wild

Wel 9x lekkers uit de Rivierenbuurt van Amsterdam

september 15, 2019 Marjolein de Bruijn Reageer

Amsterdam-Rivierenbuurt-winkelen-borrelplank-2

De Rivierenbuurt in Amsterdam loopt niet over van zogenaamde hotspots en toeristische trekpleisters. Des te prettiger is het om er je boodschappen te doen, want er zijn ouderwets fijne winkels, met erg lekkere dingen. Nog regelmatig ga ik even terug naar de buurt waar ik ruim … [Lees meer...] overWel 9x lekkers uit de Rivierenbuurt van Amsterdam

Inspiratie Amsterdam, Kerst, Nederlands

Makkelijke Mexicaanse frisse tomatensalsa

augustus 4, 2019 Marjolein de Bruijn Reageer

tomatensalsa-mexicaans-recept-picodegallo

Als je in Mexico uit eten gaat, staat de tafel al bijna vol met lekkers voordat je er aan zit. Er staan standaard wat tortilla chips op tafel met daarbij zeker 3 kleine kommetjes met frisse en pittige salsa's. 1 daarvan is eigenlijk altijd wel een tomatensalsa. De Mexicaanse … [Lees meer...] overMakkelijke Mexicaanse frisse tomatensalsa

Noord- Zuid- en Midden-Amerika, Recepten bijgerecht, koriander, limoen, Mexicaans

Broccoli wokken op Kantonese wijze met oestersaus en gember

juli 13, 2019 Marjolein de Bruijn 2 Reacties

broccoli-wokken-kantonese-stijl-gember-oestersaus--3

Broccoli wokken met oestersaus, gember, bosui en knoflook? Dan krijg je Hollandse broccoli in Kantonees Chinese stijl. Dit heerlijke gerecht smaakt perfect met wat rijst erbij en in de oven gebakken kipdrumsticks met vijfkruidenpoeder. In China wordt grotendeels gekookt met de … [Lees meer...] overBroccoli wokken op Kantonese wijze met oestersaus en gember

Azië, Recepten broccoli, Chinees, diner, oestersaus, rijst, rijstwijn, sesamolie, sojasaus, vijfkruidenpoeder

Perfecte bavette uit de sous-vide met salsa verde en Hasselback aardappels

juni 28, 2019 Marjolein de Bruijn Reageer

Bavette-salsaverde-groeneasperges-hasselbackaardappels-maldonzeezout-800x600

Heerlijk luxe eten. Geschikt om binnen of (grotendeels) buiten op de BBQ te bereiden. Deze supermalse bavette of biefstuk serveer je met een super salsa verde in Kroatische stijl. Erbij wat gegrilde groene asperges, Hasselback aardappels en een paar vlokken Engels … [Lees meer...] overPerfecte bavette uit de sous-vide met salsa verde en Hasselback aardappels

Eten en weten, Europa, Recepten BBQ, diner, Frans, Kerst, Kroatisch, rundvlees, sous vide, Zweeds

  • Ga naar pagina 1
  • Ga naar pagina 2
  • Ga naar pagina 3
  • Ga naar pagina 4
  • Ga naar Volgende pagina »

Primaire Sidebar

Nieuwsbrief

Volg op Instagram

Zoek op ingrediënt, bv op gember of aubergine

Volg EchteGerechten.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Categorieën

Amerikaans Amsterdam aubergine bijgerecht Chinees chipotle citroen courgette diner ei feta Frans gehakt gember Hawaiiaans Hollandse pot Indisch Indonesisch Italiaans kaas kaneel Kerst kip koriander limoen Marjolein Marokkaans Mexicaans Nederlands noedels Pasen pasta Poke rijst rijstwijn salade sesamolie soep sojasaus vegetarisch vis vissaus wereldgerecht zalm Zweeds

Favorieten

Amerikaanse coleslaw 700x400

Recept voor frisse Amerikaans Nederlandse coleslaw

januari 26, 2018 By Marjolein de Bruijn 4 Reacties

Zweedse dille room aardappels 700x400

Deze aardappels in dille-roomsaus zijn top! Lekker met Zweeds zuur en zalm

februari 26, 2020 By Marjolein de Bruijn 2 Reacties

Amerikaans meatloaf ovenready

Gehaktbrood op zijn Amerikaans: meatloaf

november 16, 2017 By Marjolein de Bruijn 2 Reacties

Nieuwste posts

  • Antilliaanse pompoenpannenkoekjes – arepa di pampuna – met sinaasappel en Curaçao likeur
  • 8 coronaproof culinaire cadeautips voor de feestdagen en één bonustip voor in 2022
  • Witlofsalade met blauwe kaas en appel


Footer

Informatie

  • Algemene Voorwaarden
  • Privacystatement
  • Klachtenregeling
  • Cookieregeling

Jouw recept op deze website? Dat kan!

Heb jij een authentiek recept, bijvoorbeeld een overheerlijk familierecept en zie je dat graag terug  op deze website.

Mail het dan naar Marjolein op info@echtegerechten.nl en zij neemt contact met je op.

Zoek op keuken (bv Italiaans, Amerikaans, Indonesisch)

Copyright © 2022 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in