Houd jij heel erg van Indische en Indonesische smaken? Indonesische gerechten staan bekend om hun rijke smaken en geuren dankzij het gebruik van kokos, limoenblad en pittige rode pepers. Of je nu op zoek bent naar een lekker recept voor nasi goreng of pittige rendang. Er is voor … [Lees meer...] overWat is het beste Indonesische kookboek? Bekijk de top 3
Lekkere recepten uit alle windstreken
Met deze 5 tips vier jij heerlijk en relaxt Pasen – met erbij werelds lekkere receptideeën
Pasen staat weer voor de deur en ik heel veel zin in een lang relaxt Paasweekend! Zo fijn om even wat meer tijd te hebben voor familie en vrienden. Daarom heb ik eigenlijk ook niet heel veel zin om lang in de keuken te staan. Zeker niet, als er ook nog mooi weer op komst is. Maar … [Lees meer...] overMet deze 5 tips vier jij heerlijk en relaxt Pasen – met erbij werelds lekkere receptideeën
Smakelijke stamppot met witte bonen, prei en paprika
Maart roert zijn staart met sneeuw, hagel en regen op één dag. Perfect weer om nog even te genieten van een ouderwets lekkere Hollandse stamppot met witte bonen, prei en rode paprika. Stamppot witte bonen en prei - bijna blote billetjes in het gras Het oorspronkelijke plan was … [Lees meer...] overSmakelijke stamppot met witte bonen, prei en paprika
Turkse eieren met yoghurt en chiliboter – çilbir
Sommige gerechten kun je de hele dag door eten. Denk aan Mexicaanse huevos rancheros en Midden-Oosterse Shakshuka. In dit rijtje hoort ook het recept voor çilbir thuis. Deze drie gerechten met ei zijn wel alle drie begonnen als een goed (en goed vullend) ontbijt. Çilbir: … [Lees meer...] overTurkse eieren met yoghurt en chiliboter – çilbir
Tagliatelle met tomatensaus en worst – Toscane op je bord
De meivakantie in Toscane doorbrengen. Wat een aanrader! Al is het maar voor heerlijke bordjes vol tagliatelle met tomatensaus en worst. Vrienden waren op hetzelfde idee zijn gekomen. Dus die hebben we opgezocht op de dag dat we ook de toren van Pisa gingen bekijken. Onze … [Lees meer...] overTagliatelle met tomatensaus en worst – Toscane op je bord
Gong Xi Fa Cai! Oftewel: Gelukkig nieuwjaar!
Huis schoon? Ruzies bijgelegd? Regel dat nog snel. Want het Chinees nieuwjaar valt dit jaar op zondag 22 januari 2023 en je kan anders eigenlijk niet aan het nieuwe jaar, het jaar van het konijn, beginnen. Ruim voordat het Chinese nieuwjaar begint, beginnen de voorbereidingen. … [Lees meer...] overGong Xi Fa Cai! Oftewel: Gelukkig nieuwjaar!
Indische zoete aardappel dumplings met kokossaus – Biji Salak
Dit heerlijke en eenvoudige dessert recept voor zoete aardappel dumplings staat razendsnel op tafel. Deze dumplings hoef je namelijk niet te vouwen! Perfect voor als je gasten krijgt en niet te lang in de keuken wilt staan. Indisch zoet van Francis Kuijk Deze zoete aardappel … [Lees meer...] overIndische zoete aardappel dumplings met kokossaus – Biji Salak
FAQ over een proeverij Indisch zoet. De 15 meest gestelde vragen
Wil je met een groep (minimaal 10 personen) gezamenlijk een proeverij van Indisch zoet doen. Dit kan zowel online als fysiek gezamenlijk. Neem dan contact op met Marjolein voor de mogelijkheden. Dat kan via 06-51268337 of via info@echtegerechten.nl. Hierbij de meest gestelde … [Lees meer...] overFAQ over een proeverij Indisch zoet. De 15 meest gestelde vragen
Risotto met truffel, rode wijn en Parmezaanse kaas
Lastminute nog op zoek naar een zeer Kerstig recept? Maak dan deze romige risotto met truffel, rode wijn en royaal Parmezaanse kaas. Je kunt er aan tafel nog wat verse truffel overheen schaven of een klein beetje goede truffelolie er over sprenkelen, maar dat hoeft niet per … [Lees meer...] overRisotto met truffel, rode wijn en Parmezaanse kaas
Klassieke Marokkaanse wortelsalade – een lekker bijgerecht
Deze Marokkaanse wortelsalade is heerlijk samen met een gerecht uit de tajine, bij couscous, bij vis en op tafel als de bbq aangaat. Dit traditionele gerecht is ook nog eens makkelijk te maken en lekker snel klaar. Wortelsalade en meer In de Marokkaanse keuken vind je vele … [Lees meer...] overKlassieke Marokkaanse wortelsalade – een lekker bijgerecht
Koken met tahin. Geroosterde hele bloemkool met tahin-kurkuma marinade en groene tahinsaus
In een voormalige slagerij geeft de Amsterdams Joodse Esther Erwteman bijna dagelijks vegetarische kookworkshops. In de hoofdrol verse groentes en bossen met kruiden en manmanman, daar laat ze je de lekkerste gerechten mee maken. Hierbij geïnspireerd door de tijd die zij in het … [Lees meer...] overKoken met tahin. Geroosterde hele bloemkool met tahin-kurkuma marinade en groene tahinsaus
Stamppottijd! Preiprol, een stamppot met prei, spekjes en ei
Sinds jaar en dag komt er in huize EchteGerechten preiprol op tafel. Een gerecht wat via de West-Friese ouders van een goede vriendin van mij ons huis is binnengekomen. Preiprol is een lekker en eenvoudig stamppotje van prei, aardappel, ei en uitgebakken spekjes. Als je op … [Lees meer...] overStamppottijd! Preiprol, een stamppot met prei, spekjes en ei
Curaçaose aardappelsalade van tante Janine
Voor én met een appel en een ei maak je deze fluweelzachte aardappelsalade in Curaçaose stijl. Op feestjes of barbecues in Curaçaose stijl komen vaak heerlijke smeuïge salades op tafel. Denk aan een kipsalade, een roze huzarensalade of aardappelsalade. Dat smeuïge dat maakt nu … [Lees meer...] overCuraçaose aardappelsalade van tante Janine
Antilliaanse pompoenpannenkoekjes – arepa di pampuna – met sinaasappel en Curaçao likeur
Met dit recept voor Antilliaanse pompoenpannenkoekjes kun je alle kanten op. Deze arepa di pampuna zoals ze op de Antillen heten, kun je eigenlijk de hele dag door eten. Je kunt er wat maple syrup overheen gieten en de dag ermee beginnen of je eet het tijdens de lunch of als … [Lees meer...] overAntilliaanse pompoenpannenkoekjes – arepa di pampuna – met sinaasappel en Curaçao likeur
8 coronaproof culinaire cadeautips voor de feestdagen en één bonustip voor in 2022
Yes! Feestmaand december staat voor de deur. Helaas waarschijnlijk ook een pittige lockdown, maar WIJ kunnen dit lieve mensen! We weten nu ook nog niet hoe de feestdagen er dit jaar uit gaan zien. Samenzijn is minder vanzelfsprekend maar laten weten dat je aan iemand denkt en die … [Lees meer...] over8 coronaproof culinaire cadeautips voor de feestdagen en één bonustip voor in 2022
Witlofsalade met blauwe kaas en appel
Witlof en blauwe kaas gaan heel goed samen in deze salade. Doe je nog stukjes frisse en knapperige stukjes appel erdoor en alle smaakpapillen worden geactiveerd. Heerlijk als lunch, maar met wat Franse frietjes erbij ook een smakelijke en snelle doordeweekse maaltijd. Deze … [Lees meer...] overWitlofsalade met blauwe kaas en appel
Gevulde paprika’s in tomatensaus op Servische wijze
Als je aan de in Nederland wonende Servische Milena vraagt welk Servisch recept niet op Echte Gerechten mag ontbreken, noemt ze meteen de Servische gevulde paprika. Een gerecht waaruit heel duidelijk naar voren komt dat de Servische keuken Griekse en Turkse invloeden kent, maar … [Lees meer...] overGevulde paprika’s in tomatensaus op Servische wijze
Samen thuis genieten van een kaasproeverij: doe het zelf of met een live host
Lekker uit de lockdown genieten we weer enorm van fysiek samen zijn. Daarom geen online proeverijen meer maar Doe het zelf thuis en live kaasproeverijen! Eerst gingen we coronaproof culinair op reis vanuit je luie stoel. De wereld en elkaar leren kennen door online te proeven … [Lees meer...] overSamen thuis genieten van een kaasproeverij: doe het zelf of met een live host
Ijsthee uit Curacao met 2 verrassende ingrediënten
Met deze twee recepten maak je in een handomdraai zelf de heerlijkste ijsthee. Niet alleen de klassieke versie maar ook de groene. Beter bekend als icetea green. Laat ik eerst maar eens bekennen dat dit recept voor ijsthee niet typisch Curaçaos is. Toch waan ik me meteen weer … [Lees meer...] overIjsthee uit Curacao met 2 verrassende ingrediënten
Amerikaanse allemansvriend ‘spaghetti and meatballs’ met knoflookbrood
Op de foodblog Deb's Bakery & Kitchen kwam ik de Amerikaanse klassieker 'spaghetti and meatballs' tegen. Na wat research in mijn Amerikaanse kookboeken en online, heb ik een paar kleine aanpassingen doorgevoerd in het recept van Debbie en er ook knoflookbrood bij gemaakt. Zo … [Lees meer...] overAmerikaanse allemansvriend ‘spaghetti and meatballs’ met knoflookbrood